A Mokri Jali folyónál robbantottak gátat az oroszok, ezzel áradásokat okozva a folyó mindkét partján – írta meg a HVG.hu.

Újabb gátat robbantottak fel az oroszok – kiáradt a folyó

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Telenews

Valerij Serseny, a délkeleti országrészben szolgálatot teljesítő ukrán erők szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportállal. Serseny szerint az oroszok ezzel akarják hátráltatni az ukrán ellentámadást.

„Először a kahovkai víztározót, majd a kahovkai vízerőművet robbantották fel az orosz erők, majd Zaporizzsja megye általuk megszállt részében további vízi létesítményeket. Zaporizzsja térségében ugyanis az ukrán erők előretörésére számítanak, ezért előrenyomulásunk lassítása érdekében ehhez a taktikához folyamodtak. Most a Mokri Jali folyó egyik gátját robbantották fel, ez azonban nem befolyásolja a védelmi erők előrehaladását”

-nyilatkozta a szóvivő.

Azt is elmondta, hogy a védekezés helyett a támadást részesítik előnyben az ukrán csapatok, és a taktika váltás be is válik, hiszen így sikerült Donyeck megyei Blahodatne község felszabadítását véghez vinni és így tudtak benyomulni az ukrán erők Urozsajne településére.

„Általánosságban elmondható, hogy a Donyeck megyei Vremivka és a zaporizzsjai régióban lévő Novopavlivka irányában az ellenség aktívan védekezik, próbálja megakadályozni az ukrán csapatok előretörését. Egyúttal igyekszik visszaszerezni elvesztett állásait is, ennek érdekében további orosz alakulatokat helyeznek át ezekbe az irányokba. Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett Blahodatne településen”

– jelentette ki a Serseny, adatokat azonban nem közölt.

Forrás: HVG.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Qqberci: Budapesti visszavonulásuk alkalmából,a németek a hidakat robbantották a Dunába, el is mosta Csillghegyen a házunkat a jegesár . Egyik cezaromániás idióta kutya, a másik eb! Mi mindkettőt támogattuk / támogatjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Shikari: tegnap 21:51 Akkor te azok közé tartozol, akik azt szeretnék,hogy a ruszkik legyenek a közvetlen szomszédaiink Ukrajna helyett, és M.o. előbb utóbb Oroszország-alsó lenne.. Gratulálok!
csipetke
Putyin egy elmebeteg idióta,akinek már rég a zártosztályon lenne a helye. 70 éves, most tönkrevág egy egész országot,és mikorra elítélik az oroszokat, és Ukrajnának kártérítést ítélnek meg az újjáépítéshez,amit a saját honfitársai fizethetnek majd, ő már ---remélhetőleg előbb,mint utóbb 2 méter mélyen lesz a makkosban---. Ezért most idióta módon tör-zúz-rombol.
Nálunk orbán veszi fel agyatlan módón a kínai hiteleket, ---mert valamiből csak kell lopni,és tömni az oligarhákat-strómanokat---,és mire ezeket visszafizetik az unokáink, orbán már csak rossz emlék lesz. Elképesztő,hogy ezek a semmihez se értő diktátorok mekkora károkat képesek okozni az országuknak
nemkati
Na most mondják az oroszok, hogy nem ők robbantották fel a kahovkai víztározót, és Zaporizzsja megyében több vízi létesítményt! A sánta kutya nagy lemaradásban van mögöttük. De ilyen a mi diktátorunk is, hazudik éjjel-nappal, szemrebbenés nélkül. Minden nép a saját sírját ássa, amikor diktátort választ meg vezetőül, és elhiszi a hazugságait.
Dr. Proktor
@Shikari: Néha elgondolkodom rajtad, hogy az ősi állati ösztönödet hogy nem volt képes a civilizáció megváltoztatni, féken tartani?
Ja, már sejtem is hogy hol nőhettél fel, milyen körülmények között...
Havanagi
@csipetke: Nem a zárosztályon,hanem a temetőben kellene neki rohadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.