Moszkva meg fogja torolni az oroszok megölésére buzdító felhívásokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 televízió vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című heti műsorában.

Erős fenyegetést küldött a Kreml: Az oroszoknak ezért büntetniük kell, és mi ezt meg is fogjuk tenni
Fotó: SERGEY BOBYLEV / RIA NOVOSTI / AFP

Peszkov arra reagált, hogy Mihajlo Podoljak ukrán elnöki hivatali tanácsadó a héten ismételten ilyen tartalmú kijelentést tett a médiában, azt hangoztatva, hogy Kijev célja a maximálisan kemény előrenyomulás maximális számú orosz megölésével. A szóvivő megjegyezte, hogy Podoljak nem úttörő az ilyen felhívások terén, hasonló nyilatkozatok az ukrán katonai hírszerzés parancsnoka és az ukrán biztonsági tanács tagjai részéről is elhangoztak.

Nem lehet az oroszokat gyilkossággal fenyegetni. Az oroszoknak ezért büntetniük kell, és mi ezt meg is fogjuk tenni

- hangoztatta.

Peszkov kifejezte reményét, hogy az efféle megnyilatkozások külföldön megkapják a megfelelő minősítést. Megjegyezte: a nyugati parlamenti képviselők de facto gyilkosoknak küldenek segélyt.

A szóvivő az RT orosz állami televízió arab nyelvű adásának úgy fogalmazott, hogy az Ukrajna ellen elkezdett "különleges hadművelet" a Nyugat elleni háborúként folytatódik, mert szerinte Kijev nem akar, nem vágyik és nem képes szuverén álláspont kinyilvánítására, és Washington diktálja neki, hogy mit tegyen.

Peszkov azt hangoztatta, hogy az Ukrajna demilitarizálására irányuló hadművelet célja "sokban teljesült", mert csökkentette Kijev saját fegyverkészletét. Erre reagálva Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője a RIA Novosztyi hírügynökségnek Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki nyilatkozatára hivatkozva azt mondta, hogy az ukrán haditechnika, hadiipar és karbantartó kapacitás gyakorlatilag valóban megsemmisült, és ebből a szempontból a demilitarizálás valóban megtörtét, és Ukrajna számára a keleti területi elleni "agresszió" folytatását csakis nyugati fegyverszállítások teszik lehetővé. Leszögezte ugyanakkor, hogy ezzel nem fejeződött be az Oroszország részének nyilvánított régiók "felszabadítása" és "a nácitlanítás".

A Kreml szóvivője azt RT-nek azt mondta, hogy a NATO-országok a fegyverszállítással a konfliktus részesévé válnak, ami Oroszországot "határozottabb intézkedések alkalmazására" kötelezi. Putyint idézve hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának biztosított fegyverek hatótávolságának növekedésével párhuzamosan szélesedik az "ütközőzóna", vagyis az a távolság, amellyel Oroszországnak el kell távolítania az ukrán hadsereget a saját területéről.

Megismételte az orosz álláspontot, amely szerint a NATO-országok beavatkozása a konfliktusba bonyolultabbá, kiszámíthatatlanabbá teszi a helyzetet, de nem befolyásolhatja az események általános kimenetelét. A szóvivő azt ígérte, hogy Oroszország folytatja a "különleges hadműveletet", és el fogja érni céljait, le fogja zárni a háborút, amelyet a "kijevi rezsim" 2014-ben elkezdett.

Szergej Ordzsonikidze volt ENSZ-főtitkárhelyettes, egykori orosz külügyminiszter-helyettes az Izvesztyija című lapban vasárnap megjelent nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Kijev a Nyugat, elsősorban az Egyesült Államok parancsára utasított el kategorikusan minden megállapodást. Mint mondta, Washingtonnak nem arra volt szüksége, hogy Ukrajna demilitarizált és semleges ország legyen, hanem hogy harcoljon Oroszország ellen.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

AMORÁLISOK
és ukránokra nálatok ki adott engedélyt vagy parancsot ? az nem felelőtlen döntés az ölés gyilkolászás rombolás akkor oda vissza nem érvényesithető tessék már reálisan szemlélni a XXI.- században élünk vagy még csak az 1905 nél megálltatok ?? tovaris Preszkov ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Mi lesz most!!??
Az oroszok tényleg büntetnek!!??
Azért várjunk még 1 kicsit,aludjunk rá 1et!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
AMORÁLISOK
és ukránokra nálatok ki adott engedélyt vagy parancsot ? az nem felelőtlen döntés az ölés gyilkolászás rombolás akkor oda vissza nem érvényesithető tessék már reálisan szemlélni a XXI.- században élünk vagy még csak az 1905 nél megálltatok ?? tovaris Preszkov ?
Alfa
vesszen minden háborús bűnös orosz a támogatóikkal egyetemben.a keresztény fasiszta szarházi orbánnal,és a narkós pedofil fidesz-ner szektával !
SZABADSÁGOT UKRAJNÁNAK!!
Alfa
kibaszott kommunista gyilkosok az oroszok és híveik
justhpeter
Peszkov testvér fél, félelmében riogat és fenyeget.
Peller Anikó
"Nem lehet az oroszokat gyilkossággal fenyegetni hanem csak az ukránokat. Őket szabad és lehet megölni, legázolni, eltaposni, szarrá bombázni. Az oroszoknak ezért büntetniük kell, és mi ezt meg is fogjuk tenni. Mert mi szar emberek vagyunk."

Hasonlóan a szar romángeci talpnyaló baromállatokhoz.
jáger laszló
Hogy és miért éleződött ki az ukrán-orosz viszony!!??
Ennek is oka van!!
Erre is emlékezni kéne,ha már a háborúról filozofálgatunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
looper
Az oroszokat, mint Észak-Koreát, le kell zárni teljesen - végleg!
Vannak 143 millióan, az oroszok, csak Európában 440 millióan élnek. Vágod, te beteg fasz?!
Oroszországot, ha így folytatják, a földel kell egyenlővé tenni.
Lesznek veszteségek az atomháborúban, de ne azt nézd, hanem az új hajnalt!

Az új hajnal...
looper
Atomháborúban még sosem haltam meg majdnem. Lehúznám ezt is a bakancslistámon.
looper
12. pont: Majdnern meghalni atomháborúban

Ja, Európa össznépessége 746 millió fő. az EU népessége 440 millió. (egyesek szerint 540 millió, de 300 millió felett ki számolja?)
A haditechnikáról és Istenről nem is beszélve.
looper
Vissza kell robbantani Oroszországot az őskorba - oda, ahova való!
looper
Barbár gecik!
Majd kiesem egy ablakon?
Előbb esik ki szétzúzott nyakkal az orosz barbár geci!

ÉN vagyok az új barbár - a mesterséges intelligencia támogatásával.
looper
Szeretem az élet-halál harcot - van benne valami prózai.
looper
(a nevek megváltoztatásával - természetesen)
looper
Aszem megyek innen, ti ugyanolyan kevesek vagytok, mint a világon mindenki - béna funkcionálisan analfabéták.
Sokat tanultál azért, hogy funkcionálisan analfabéta legyél? Lelked rajta!
Unatkozom köztetek - az egész emberiség között.
Nincs semmitek, amit adhatnátok nekem...
drrotf
Nem egyedi megoldás az, hogy ha valaki engedély nélkül egy másik ember tulajdonába bemegy ,akkor felszólítás után h nem távozik akkor lelövik!Ha az oroszok nem támadták volna meg az ukránokat és nem bitorolnák ott az ukrán területeket egyetlen oroszt sem lőnének le, mert az ukránok ezért nem mennének Oroszországba!Egyébként aki azt gondolja, hogy a harcoló katonák nem azért küzdenek hogy a másik felet megsemmisítsék, akkor az szellemileg gyenge!Be kellene ezt vallani azon országok vezetőinek akik a másik államot agresszor módján lerohanják, és nem kellene azon elmélkedniük hogy megakarják őket semmisíteni!De szerinte ezt ők is tudják, csak mű felháborodás az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.