A Kreml hivatalosan bejelentette, hogy nem emelnek vádat sem Prigozsin, sem pedig a felkelésben résztvevő harcosok ellen. A Wagner-csoport vezetője Belaruszba ment.

Kreml: Prigozsin ellen ejtik a vádakat – Lövöldözve vonultak ki

Fotó: MTI/AP/Prigozsin sajtószolgálata

24 órán belül emeltek vádat Prigozsin ellen, majd ejetették is a szombat reggeli fegyveres felkelés miatt.

Azok a Wagner-harcosok, akik nem vettek részt a felkelésben, szerződést írnak alá a védelmi minisztériummal, de a felkelésben résztvevő harcosok ellen sem emelnek vádat – számol be az RTL.hu.

Az erről megjelent felvételek tanúsága szerint a helyiek sztárként ünnepelték Prigozsinékat, akik búcsúzásként néha a levegőbe eresztettek néhány sorozatot. Vaszilij Golubev rosztovi kormányzó szerint a Wagner konvojai vasárnap reggelre elhagyták a várost – írja a 444.hu.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője 2023. június 23. péntek éjjel Oroszországba vezényelte Ukrajnában állomásozó csapatait. Prigozsin Putyin egykori legfőbb bizalmasa volt, az elmúlt hónapokban egyre rosszabb lett a kapcsolat közte és az orosz védelmi minisztérium, valamint az orosz hadsereg vezetői között.

Szombat délelőtt Putyin tévébeszédében fegyveres lázadásról beszélt, és hazaárulónak nevezte a wagnereseket. Az orosz elnök egykori magánhadseregének tagjai eközben Moszkva felé tartottak, ahol már épültek a lövészárkok. A feszült helyzetben Prigozsin váratlan bejelentést tett: véget ért a hadművelet, a Wagner-katonák visszavonulnak.

Forrás: Rtl.hu, 444.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ukrajnának hatalmas szívességet tett Prigozsin ,2 okból is az első mert a fronton sokkal kevesebb lesz háborút megjárt katona , az ukrán hadsereg katonái szinte az orosz felkészületlen sorállománnyal fog csatát vívni 18-20 éves gyerekek ellen akiket putyin vágóhídra küld , a másik látszik , hogy Oroszország gazdasági és morális válságban van , bárkinek örül az orosz nép aki putyin vesztét akarja , megunták a háborút , a nyugati szankciókat , és a sok fiatal orosz áldozatot , ha így megy tovább akár népi felkelés is lehet , mert a példa megmutatta , hogy putyint már nem akarják !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Érdeklődöm
Prigozsin elvtárs jól van???
Mind fizikálisan, mind mentálisan???
Úgy aggódom!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
esperanza
@jáger laszló: ...majd veletlenul kiesik az ablakbol.
kereső
@Maccska: Nem tudsz mást, mint "lipsi, libsi, libbancs...", ez azért qrva gyenge eresztés. Már csak azért is mert Magyarország az Euroatlanti szövetség tagja- és ez fontosabb, mint az orbán és általatok(mihazánk) által erőltetett "orosz fontosság), Azért azt megindokolhatná rogán/te, hogy miért is fontosabb egy romlott hatalom"barátsága"- mint egy demokratikus szövetségi rendszerhez való tartozás. Tudod, "libsizni" primitivség, tanulatlan bunkó tahóság. Ebben egyek vagytok az egész állampárttal.
kereső
@Maccska: ".Az orosz gáz meg olaj viszont nem.Vagy jó drágán."- még annál is drágábban, mint amennyiért romlott agyú külgazdánk megvette ?.. oroszország úgy átverte , mint x@rt a palánkon- azzal a 15 éves szerződéssel. Na, mesélj még- mi az a nagyszerű dolog, amit még az oroszok nyújthatnak nekünk?

Csak kérdezem- kina volt a számitástechniaki eszközeid feltalálója?, vagy hol iis fejlesztették ki az elsőket? Kina - másol!!, semmi eredeti nem az övé. Miről beszélsz atyafi, egyébként nem kina a téma- hanem oroszorszország, és a kérdés az, miért is olyan fontos az ország számára- olvass Holoda Attilát energia kérdésben- ne a bomlott agyúakat, az ország elveszejtőit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.