A Kreml hivatalosan bejelentette, hogy nem emelnek vádat sem Prigozsin, sem pedig a felkelésben résztvevő harcosok ellen. A Wagner-csoport vezetője Belaruszba ment.

Kreml: Prigozsin ellen ejtik a vádakat – Lövöldözve vonultak ki

Fotó: MTI/AP/Prigozsin sajtószolgálata

24 órán belül emeltek vádat Prigozsin ellen, majd ejetették is a szombat reggeli fegyveres felkelés miatt.

Azok a Wagner-harcosok, akik nem vettek részt a felkelésben, szerződést írnak alá a védelmi minisztériummal, de a felkelésben résztvevő harcosok ellen sem emelnek vádat – számol be az RTL.hu.

Az erről megjelent felvételek tanúsága szerint a helyiek sztárként ünnepelték Prigozsinékat, akik búcsúzásként néha a levegőbe eresztettek néhány sorozatot. Vaszilij Golubev rosztovi kormányzó szerint a Wagner konvojai vasárnap reggelre elhagyták a várost – írja a 444.hu.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője 2023. június 23. péntek éjjel Oroszországba vezényelte Ukrajnában állomásozó csapatait. Prigozsin Putyin egykori legfőbb bizalmasa volt, az elmúlt hónapokban egyre rosszabb lett a kapcsolat közte és az orosz védelmi minisztérium, valamint az orosz hadsereg vezetői között.

Szombat délelőtt Putyin tévébeszédében fegyveres lázadásról beszélt, és hazaárulónak nevezte a wagnereseket. Az orosz elnök egykori magánhadseregének tagjai eközben Moszkva felé tartottak, ahol már épültek a lövészárkok. A feszült helyzetben Prigozsin váratlan bejelentést tett: véget ért a hadművelet, a Wagner-katonák visszavonulnak.

Forrás: Rtl.hu, 444.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ukrajnának hatalmas szívességet tett Prigozsin ,2 okból is az első mert a fronton sokkal kevesebb lesz háborút megjárt katona , az ukrán hadsereg katonái szinte az orosz felkészületlen sorállománnyal fog csatát vívni 18-20 éves gyerekek ellen akiket putyin vágóhídra küld , a másik látszik , hogy Oroszország gazdasági és morális válságban van , bárkinek örül az orosz nép aki putyin vesztét akarja , megunták a háborút , a nyugati szankciókat , és a sok fiatal orosz áldozatot , ha így megy tovább akár népi felkelés is lehet , mert a példa megmutatta , hogy putyint már nem akarják !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Prigozsin lefújta a zabszem-hadműveletet.
jáger laszló
Prigozsin ma már Minszkben énekelheti a
Podmoszkóvnie vécserát!!!
Számára már az is siker,hogy L kerülte a hadbíróságot!!csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Arra jó volt ez a "puccs", hogy a leggyorsabb áttelepítést hajtsák végre Beloruszba...!
a vágyálmos lipsiken, banditákból hirtelen hősöket kreáló, azonnal fake news-t gyártó ellenzékieken végül pedig, egy elég jót lehetett röhögni! :)
verőce21
Hááááááá...Hááááááááááá...Hááá...! :)
justhpeter
Az egész történet nevetséges, hiszen a nagy Putyinra prímán ráijesztettek.
Péter2
Ukrajnának hatalmas szívességet tett Prigozsin ,2 okból is az első mert a fronton sokkal kevesebb lesz háborút megjárt katona , az ukrán hadsereg katonái szinte az orosz felkészületlen sorállománnyal fog csatát vívni 18-20 éves gyerekek ellen akiket putyin vágóhídra küld , a másik látszik , hogy Oroszország gazdasági és morális válságban van , bárkinek örül az orosz nép aki putyin vesztét akarja , megunták a háborút , a nyugati szankciókat , és a sok fiatal orosz áldozatot , ha így megy tovább akár népi felkelés is lehet , mert a példa megmutatta , hogy putyint már nem akarják !
verőce21
Putyin nem csinált mártírt belőle, lecsengette 24 óra alatt...
A lipsik saját könnyeikben fürdenek...!
csak úgy....
putyin retteg, - ettöl még @verőce21: is totál becsavarodott,- hiszen oda a sok buta,fölösleges és nevetséges jóslata! :)
verőce21
@csak úgy...: Ja, csak a te hazugságaid maradtak...!
Csizmás Kond
..na és mi lesz ha kiderül hogy az egész csak színjáték volt ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Maccska: @Philip Marlowe: @verőce21: 4 fö = 50 IQ
egy borsodi ,0rbánra szavazós cigánytelepen sincs sokkal kevesebb... :)
lampa laz
Tartok tőle, h ez a faxi aligha fog belaruszból a harctérre vonulni. Ennek itt vége van mint a botnak. Lehet, h már kéz és lábbilincsben ül a sitten. Putyinnál nincs olyan kegyelt, akinek meg tud bocsátani.
csak úgy....
@Philip Marlowe: te is csak egy, a fidesztöl elvarázsolt elmebeteg.. :)
Erik567
Szerintem is színjáték volt, mert egyébként értelmetlen ez az egész amit Prigozsin művelt.
Putyin jól felépített, tudatos akciója ami demonstrálta az Oroszok felé, hogy ha nem ő, akkor a káosz és a haramia banda vár rájuk.
Érdekesen könnyen ment minden és a megoldás is pikk-pakk megvolt, mindenki elégedett.
Putyin nagy játékos, ami sz@rkeverést illeti.
Yoda69
Fel evet sem adok Prigocsinnak, ha meg el egyaltalan. Vagy ki fog esni az ablakon, vagy infarktust kap, vagy egyszeruen csak nyomtalanul eltunik. puttyant nem felejt, es bosszut all igy vagy ugy.
Csizmás Kond
@Maccska: ...szerinted hányan lehettek a prigozsin katonái és milyen felszereléssel ?
csak úgy....
@Maccska: te szellemileg nem vagy abban a stádiumban, hogy mások IQ - ját forszírozd,kétségbe vond,hiszen te csak egy gondolkodásra képtelen, kecsketoszó elmebeteg! tibim, te csak egy buta shikari nick a sok közül...
looper
Prigozsin csak egy hülye szakács. Történelmi lehetőség volt a kezében, hogy változtasson az orosz nép, de elbaszta! (Auróra hívja Téli palotát...)
Meg kellet volna értetnie az orosz nép jelentős részével (mindenkivel nem kell, ott is vannak ostoba "fideszesek", akikkel nem lehet mit kezdeni), hogy nem a hatalmat akarja átvenni, hanem a jelenlegi ganaj parazita vezetést akarja elzavarni, akik háborúba sodorták Oroszországot és a nép mellé állt volna (már így is kezdtek melléjük állni). De Prigozsin csak egy hülye szakács.
Ha a nép jó része melléjük áll, nem lett volna semmiféle polgárháború (pár puskalövés és lincselés igen, de a zűr bajjal jár) - ezt jól mutatja az elit menekülése és a nép várakozó álláspontja.
De nem volt elég türelme és túl gyorsan haladt, a hülye szakács.

Mindig utáltam a szakácsokat. Egyet még bucira is vertem felszolgálóként. Na, nem azért, mert egy állat voltam - csak fiatal és bohó. Rendes kihívásos cucc volt közönséggel meg minden (a "minden" ápol és eltakar... mindent?).
A Mátyás pince öltözőjében játszottuk le. Már nem emlékszem, hogy rajta mi volt, rajtam csak egy pécsi síkesztyű.

www.youtube.com/watch?v=2BsjXIg5uE4
Másoló
a zsoldos vezér már tudja hogy vége a dalnak az oroszok hazudnak mint a háború kitörése előtt lecsillapodnak a hullámok és a zsoldos főnök halott lesz megérdemli
simmering73
Pedig minden jól indult. Mindenki szaladt ki merre látott Moszkvából. Putyin azóta sincs meg. A hadsereg hamar átállt volna. Így viszont ez a bolond aláírta a halálos ítéletét. Ahhoz is gyáva volt, hogy tűzharcban essen el.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 12:45
Ez az új szöveged a krvnyd,te román köcsög.
csak úgy....
@Maccska: = szánalmas szervilis dilis! - aki 0rbánon kívül a kutyának se köllene..., egy kreol borsodi írástudó família a nehezen gondolkodók ágából,akik hegedülni sem tudtak soha megtanulni...,csak nyalni&szopni és lopni-hazudni!
csak úgy....
@Maccska: te csak egy elmebeteg! - ez már abból is látszik, hogy labancozod a németeket,akik eredetileg osztrákok,- de ez neked elmebetegnek semmit sem mond ! :)
tibim,te hülyén és nagyon csórón fogsz elpatkolni!
csak úgy....
@Maccska: beledöglenél az eu. pénzek nélküli "függetlenségbe" - erre már az angolok is rájöttek, te megvezethetö,gondolkodásra képtelen elmebeteg!
looper
@Maccska: Isten szemében nincs olyan, hogy magyar - te buta álkeresztény.

"Péter így kezdte beszédét: „Valóban el kell ismernem, hogy az Isten nem személyválogató, mindenki kedves előtte, aki féli és az igazságosságot cselekszi, bármely nép fia is." - erre varrjál gombot, te agyhalott bérköcsög!
csak úgy....
@looper: és ha isten átgondolta utólag,hogy kiket -miket és miért teremtett? - öket mivel szidalmazza,föleg mióta kiderült róla,hogy ö is csak egy zsidó lyány tudott teherbe ejteni szeplötelenül?
looper
@csak úgy...: Erre nem válaszolnék szíves engedelmeddel teljes nyíltsággal, mert... nem, a békesség kedvéért.

Hosszú idő után elkezdtem olvasni az Ószövetséget, és borzasztó, amiket ott olvasok a zsidókról...
A Bírák és Sámuel első könyvét ajánlanám figyelmedbe (ott tartok, de érzem, hogy lesz ez még durvább is), de szerintem ne olvasd el, csak miután elolvastad Stephen King és Dean R. Koontz összes művét.
looper
Ja, a Hellraiser sorozat összesét is ajánlom megnézésre, mielőtt elkezded olvasni a Bírák és Sámuel első könyvét. (ha tovább olvasom és még életben vagyok, akkor majd még küldök horrorajánlásokat)
jáger laszló
Úgy hiszem,hogy Putyin nem emberbaráti szeretetből hagyta Prigozsint futni,hanem jól felfogott politikai érdekből!!
Erre akár mérget is veszek!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
looper
@jáger laszló: Ezt rosszul látod. Ez a legrosszabb politikai érdek!
Putin ezzel nem az erejét, hanem a gyengeségét mutatta meg - hálás a kivénhedt buzi, hogy nem ölték meg egy lázadásban és nem rombolták le az országát, amit ő próbál elhitetni az oroszokkal és az egész világgal.
Hogy utólag ki esik ki az erkélyről?
Az még előttünk van...
looper
Ja, én nem vagyok oroszszakértő, sőt, semmilyen szakértő, csak bebaszva írogatok ilyen faszságokat ide - amik néha igazak, néha előbb megírom az igazat, mint az egész világ (ez érdekes... felettébb érdekes...), de ne gondold túl; egy egyszerű kétkezi munkás vagyok - pankrátor (időnként némi költői túlzás is belefér a jókedv miatt)
csak úgy....
@looper: 14:37 a magyarokról akkoriban ,mikor a mostani kedvenc olvasmányod keletkezett, maradt valami hihetö - olvasható a turulos,csodaszarvasos dolgaikról? - vagy ök is nyilvánosan csak fehér lovat áldoztak , - meg ami éppen kézné vót...
Apfelbaum
Prigonak nem jósolok hosszú életet,de amit tett azzal bebizonyította,hogy egy puttler féle rohadék is vékony jégen áll akármennyire mást sugároz is róla bárki,így van ezzel a felcsúti szélhámos is, nekem legjobban az tetszene ha egy ilyen Demeter Szilárd féle tornában felmentett senki szorongatná meg
csak úgy....
@Maccska: de olyan sincs,hogy te normális! :)
kereső
Azért mindent elmond a Kremlről, hogy egy vérskezú bérgyilkos volt??? a legfőbb bizalmi ember, a barát, az üzelttárs.
Egy olyan , akinek Közép-afrikai bányáiban gyermekek végzik a kobalt bányászatot- embertelen körülmények között. Egy olyan terrorista bérgyilkos, aki a világ számos országában gyilkolt /gyilkoltatott halomra nőket, gyermekeket, öregeket, fiatalokat. A magyar közmondás azt mondja " madarat tolláról, embert barátjáról". A kérdés- mennyyivel lehet különb a "kreml" és ura, akinek ilyen barátja van. És hogyan lehetséges az, hogy a magyar állampártnak egy ilyen bérgyilkos, agresszor a "barátja"? Hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen véres kezűtől fogad el a kormány két tagja kitüntetést? Hogyan lehetséges az, hogy ezt támogatja három millió ma,Magyarországon? Ennyire lealjasultak?
kereső
@Maccska: Nem prim itivek gyöngye. Nem olvasok ukrán ujságot- még a nyelvet sem beszélem. Magyar ujságot olvasok (jobbára). Te meg egy bérgyilkost védesz primitiv narancsos moszkovita. Bezzeg tegnap- akkor hallgattál, nem volt +véleményed" a kovkás papirról olvasni. Na, dugulj el- kinyilt a csipátok, mert cárotok megmenekült. Kiröhögttette magát- parolázott a végén a két véreskezú. Egyik 19, a másik egy hiján 20. Akasztófa érett mindkettő. Te meg tapsolj és örvendezz- a világ egyenlőre nem lett "szegényebb" két gazemberrel. Na, de ami késik- az jön!
kereső
@Maccska: Nem mondanám "orosz belügynek", hogy Magyarország miniszterelnöke, és külügyminisztere ilyen véreskezú bérgyilkos, rabszolgatartó barátjától/barátaitól fogad el kitüntetést. "Barátság" érdemrend- phüüüüüüüüüüüü. Ez nem dicsőség, ez szégyen a magyarokra, Magyarországra nézve. És ha te e miatt nem szégyenled magad, akkor nem magyar vagy, hanem csak egy magyarkodó senkiházi- mint akik elfogadták a plecsniket.
jáger laszló
Érdeklődöm
Prigozsin elvtárs jól van???
Mind fizikálisan, mind mentálisan???
Úgy aggódom!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
esperanza
@jáger laszló: ...majd veletlenul kiesik az ablakbol.
kereső
@Maccska: Nem tudsz mást, mint "lipsi, libsi, libbancs...", ez azért qrva gyenge eresztés. Már csak azért is mert Magyarország az Euroatlanti szövetség tagja- és ez fontosabb, mint az orbán és általatok(mihazánk) által erőltetett "orosz fontosság), Azért azt megindokolhatná rogán/te, hogy miért is fontosabb egy romlott hatalom"barátsága"- mint egy demokratikus szövetségi rendszerhez való tartozás. Tudod, "libsizni" primitivség, tanulatlan bunkó tahóság. Ebben egyek vagytok az egész állampárttal.
kereső
@Maccska: ".Az orosz gáz meg olaj viszont nem.Vagy jó drágán."- még annál is drágábban, mint amennyiért romlott agyú külgazdánk megvette ?.. oroszország úgy átverte , mint x@rt a palánkon- azzal a 15 éves szerződéssel. Na, mesélj még- mi az a nagyszerű dolog, amit még az oroszok nyújthatnak nekünk?

Csak kérdezem- kina volt a számitástechniaki eszközeid feltalálója?, vagy hol iis fejlesztették ki az elsőket? Kina - másol!!, semmi eredeti nem az övé. Miről beszélsz atyafi, egyébként nem kina a téma- hanem oroszorszország, és a kérdés az, miért is olyan fontos az ország számára- olvass Holoda Attilát energia kérdésben- ne a bomlott agyúakat, az ország elveszejtőit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.