Kezdettől fogva a vérontás elkerülését szolgálták a Wagner-lázadás idején meghozott intézkedések – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő éjszaka elmondott televíziós üzenetében.

Putyin: az orosz nép hazaszeretetet tanúsítottFotó: Valery SHARIFULIN / SPUTNIK / AFP

"Az események kezdetétől fogva az én közvetlen utasításomra történtek lépések a nagy vérontás elkerülése érdekében. Ez időbe is tellett, egyebek között azért, hogy esélyt adjunk azoknak, akik hibáztak, hogy meggondolják magukat, hogy megértessük velük, tetteiket a társadalom határozottan elutasítja, és hogy milyen tragikus, pusztító következményekkel jár Oroszországra, államunkra nézve az a kalandorság, amelybe belekeveredtek"

- fogalmazott Putyin.

Felajánlotta a Wagner katonai magánvállalat harcosainak, hogy szerződjenek le az orosz védelmi minisztériummal, térjenek haza hozzátartozóikhoz, vagy távozzanak Fehéroroszországba.

Prigozsin is megszólalt, először a szombati puccskísérlet után >>

Hangsúlyozta egyebek között, hogy a fegyveres lázadást minden esetben elfojtották volna, és ennek szervezői elárulták hazájukat, azt akarták, hogy testvéreik egymásra lőjenek, bűncselekményt követtek el, miközben katonák esnek el a fronton. Azt mondta, hogy a Wagnert sötét célokra használták fel.

Köszönetet mondott az orosz lakosságnak, amiért egységet és hazaszeretetet tanúsított.

Mint mondta, az egész orosz társadalom egységes, felelősségteljes álláspontra helyezkedett. Kifejezte háláját a biztonsági és bűnüldöző szerveknek. Azt hangoztatta, hogy elesett pilóták bátorsága mentette meg Oroszországot a tragikus eseményektől.

Köszönetet mondott azoknak a Wagner-parancsnokoknak és -katonáknak is, akik visszakoztak a vérontástól, valamint Aljakszandr Lukasenka elnöknek a helyzet megoldásához való hozzájárulásáért.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az elnök tanácskozásra hívta össze a fegyveres testületek parancsnokait.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Az orosz nép szeretete kisérte Prigozsint és csapatát Moszkva felé is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Milyen sokféleképpen lehet utólag magyarázni a történéseket...? :)
jáger laszló
Hát igen
Mindig a győztesnek van igaza!!
Ez érvényes az orosz-ukrán háborúra is!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Az orosz nép szeretete kisérte Prigozsint és csapatát Moszkva felé is...
Peller Anikó
Igen, így volt. Hazaszeretetből fogadták betörő örömmel a vágnertankokat. Mondták is nekik tank júh. De a balfaszka beijedt a saját nagyságától.
Revans
@durbincs:hol van?
Maga is csak egy retyó szökevény büdös ürülék?
gina
Elmebeteg , tiszta OV a sz@rt is arannyá magyarázza,, diktátor barmok
csipetke
Hát ja...A szakértők azóta is azt találgatják,hogy a Prigozsin-sereget meglátva az orosz emberek az utcán miért éljeneznek,és ujjonganak...Vajon ez nem sugallja ennek a kis törpe farok háborúsbűnös tömeggyilkosnak,hogy illő lenne eltakarodnia? Ameddig teheti..
Revans
Előkerült mindkettő nagyszerű.
Belehet állni a sorba @durbincs:komcsi segget nyalni!:))
jáger laszló
Déduska,bábuska szpasziba
Szpaszíba narod!!!
Csak ennyi
barátilag
J.L:
csak úgy....
@Maccska: miért nem teszed idézöjelbe az "írásodat" és miért nem írod oda,hogy kitöl loptad? - bayer szaga van a dolognak, te plagizáló,megvezetett marha!
gina
Elmebeteg diktátor, miröl beszélsz?? ja hogy a jó néped lelépett repülővel?? hahahahah OV idióta barátja, egyforma hazug senkik vagytok a bukás nálatok győzelem
Revans
@durbincs: Maga is csak 1 söpredék GECI!
tothjani
Éljen a Szovjet és a Magyar nép megbonthatatlan barátsága !
jáger laszló
Hát szerényen +jegyzem
Itt mindenki ivarsejtekből származik ezért mondhatni 50%-os geci származék amire igazán büszke is lehet!!
Semmi sértődékenység!
csak ennyi
barátilag
J,L.
J.L.!
drrotf
Most hallottam a hírekben hogy Putyin köszönetet mondott belügyi szerveknek, hogy megsemmisítették a fellázadt magán hadsereg akcióját.Elképesztő hogy ez az ember mennyire nem látta a helyzetet, hogy a fellázadt oroszok ellenállás nélkül vonultak Moszkva felé , és csak a vezetőjük intézkedésének köszönhetően nem vonultak be Moszkvába, mert nem akarta hogy testvér vér folyjon .Putyinnak és elhárítási harci egységeinek egyetlen egy megmozdulásáról sem tudunk, mert csak a lázadó sereg vezére kommunikálta az eseményeket!Orbán most lekicsinyli ezt az eseményt , amely a szakértők szerint is egy nagy dolog volt, mert Moszkva felé ellenállás nélkül vonult egy 25 ezer fős sereg, amely menet közben légi támadást is elhárított.Az az Orbán Viktor szöveg meg mellébeszélés, hogy Putyin szerinte nem háborús bűnös, mert azt csak a háború végén lehet megállapítani, ugyanis az amit a háború alatt csinált az orosz elnök ez már az elkövetés pillanatában is háborús bűncselekmény volt, legfeljebb ennek jogi megítélése tartozik a háború utáni bírósági eljárásra.Ettől függetlenül minden ember aki ismeri ,hogy mit nem szabad a hadseregnek a háború alatt a civilekkel és gyerekekkel csinálni, az a maga józan eszével is alkothat ítéletet egy vezető cselekedetei felett.Azt gondoltam, hogy erre még Orbán Viktor is képes, csak hát tudjuk, hogy Orbán nem egy nyílt ,őszinte ember, mert mindig megvárja azt hogy a harcból ki jön ki győztesen , és ennek megfelelően nyilatkozik!
Lepényleső
...és ugyanezt tette uralkodójuk igényét kielégítve megannyi halálba küldött milliók szerte a világban,
ahogy itt is volt nem egyszer e hazában,- sőt megteszik ezt velünk akkor is ha nem állunk hadban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.