Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója rajta volt a tveri régióban lezuhant Embraer Legacy magánrepülőgépen – közölte a Roszaviacija orosz légiügyi hatóság.

Hivatalos: Prigozsin rajta volt a lezuhant repülőgépen

A Roszaviacija MNT-Aero légitársaságra hivatkozó közleménye szerint a gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, köztük Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij "Wagner" Utkin is.

Prigozsin és Utkin haláláról korábban Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja is bejelentést tett Wagner-tagokra hivatkozva, és ezt állította több, a katonai magánvállalattal kapcsolatba hozott Telegram-csatorna is.

A hatóság szerint a repülést rendes eljárás szerint kiadott légtérhasználati engedély alapján hajtották végre.

Korábban a rendkívüli helyzetek minisztériuma arról számolt be, hogy a tveri régióban található Kuzsenkino község közelében lezuhant egy Embraer Legacy típusú repülőgép, a fedélzetén tíz emberrel, akik közül senki sem maradt életben.

A Roszavija először csak annyit közölt, hogy Prigozsin rajta volt az utaslistán. Igor Rudenya, a tveri régió kormányzója személyes irányítása alá vette az incidens kivizsgálását.

A RIA Novosztyi hírügynökség úgy értesült, hogy a gép lezuhanásának helyszínén nyolc holttestet találtak és hogy a kutatás folytatódik.

A gép pontosan két hónappal a Prigozsin által alapított Wagner zsoldoscsoport zendülése után zuhant le.

Több, a Wagner-csoporthoz köthető Telegram-csatorna szerint a 62 éves Prigozsint szállító gépet lelőtték.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Virág Árpád: A egy hátizsák volt, "jóakarói" kicserélték :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
Tegnap este még olyan hír volt hogy a gépet az oroszok lelőtték.Lehet hogy holnap már ez a hír lesz a vezető, hogy Putyin együtt ebédel Prigozsinnal.Nem kellene eltitkolni a valóságot különösen akkor amikor Putyin megmondta ,hogy a Wagner vezérnek meg kell bűnhődni a tetteiért, és azt tudjuk hogy az orosz elnök nem egy megbocsátó személy! A megbűnhődésnek ezt a módját választották, nem mérgezték meg, nem esett ki az ablakból, nem ütötte el a hathuszas személy!
verőce21
Szerintem mostmár mindenki számára egyértelmű, hogy Putyin politikus, nem maffiózó...! :)
csak úgy....
@verőce21: ezen még te magad is röhögsz...
Philip Marlowe
"Hivatalos: Prigozsin rajta volt a lezuhant repülőgépen"

Hivatalos: Prigozsin MÁR NINCS rajta a lezuhant repülőgépen
madlaci66
szerintem az orosz vizsgálat majd kideríti, hogy egy ukrán harci drón volt amivel ütköztek
simmering73
"Már egyértelművé vált, hogy a Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a gépe nem pilótahiba vagy technikai meghibásodás miatt zuhant le, hanem egyértelmű külső behatásra. A lezuhanás után készített felvételeken látszik, hogy a gép farokrésze és az egyik szárnyrésze viszonylag messze került a törzstől, ami robbanásra utal a zuhanás előtt. A kérdés itt talán csak az, hogy belülről történt-e robbanás vagy kívülről - tehát robbanószerkezet vagy légvédelmi rakéta végzett-e Prigozsin magángépével"
privatbankar.hu/cikkek/makro/egyertelmu-hogy-mi-tortent-prigozsin-gepevel--mondja-anton-bendarzsevszkij.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.