A szobanövények nemcsak a lakás szépségét emelik, de számos előnnyel is járnak. A növények oxigént termelnek, csökkentik a stresszt, és javíthatják a levegő minőségét. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a szobanövények gondozása nehéz és időigényes. Szerencsére számos igénytelen szobanövény létezik, amelyeket még a kezdők is könnyen tarthatnak életben. A legnépszerűbb igénytelen szobanövények A legnépszerűbb

Forrás: daszk.hu
Feltöltő: pdjarni
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A legkönnyebben tartható zöld a lakásban a szobai futóka. Kell egy kis idő, amíg neki indul, de aztán úgy lombosodik, annyi ágat hajt, és olyan hosszút, hogy újabb és újabb helyet kell keresnünk, ahová futtathatjuk. Vízben ugyanúgy fejlődik mint földben, egy szép, öblös üvegben csodaszépen mutat. Van, hogy csak pótlom az elpárolgott vizet, de rendszeresen ellenőrzöm a gyökérzetet, lemosom, és a növény friss vízbe kerül vissza.
A cserépben lévőket éppen a héten vágtam vissza, a levágott szárakat levittem a földszintre, mire visszatértem a vásárlásból, már hűlt helyük volt! :) Minden felesleget, legyen az növény vagy ruha, tovább szoktam adni.
Van bambuszom is, sikerrel szaporítottuk, az anyanövény egy nagy kancsóban hozza az újabb és újabb hajtásokat, a kicsi pedig már nem is olyan kicsi. :)
Régebben neveltem Zöldikét, de jelenleg nincs olyan hely, ami megfelelne a számára, így lemondtam róla.
Sok-sok növényem volt, de kisebb helyre kuckóztam be, így már szó sem lehet arról, hogy Aráliát gondozzak, vagy Syngóniumok csapkodják a földre az indáikat. Ha megérem, hogy kertes házba költözünk, egész nap kint leszek a levegőn, ültetni, locsolni és gyönyörködni fogok , mert nem az embernél nincsen csodálatosabb, hanem a természetnél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.