Olekszij Reznyikov jelenlegi védelmi miniszter helyére Rusztem Umerovot, a legfőbb ukrán magánosítási alap vezetőjét szánja.

Zelenszkij elégedetlen: meneszti a védelmi miniszterét, már az utódját is kijelölteOdd ANDERSEN / AFP

Volodimir Zelenszkij vasárnap éjjel a Telegram-csatornáján közzétett videófelvételen közölte a szándékait. 

Úgy vélem, hogy a tárcának az együttműködés új megközelítéseire és más formáira van szüksége mind a katonákkal, mind összességében a társadalommal. A minisztériumot most Rusztem Umerovnak kell vezetnie. A Legfelsőbb Tanács jól ismeri őt, és Rusztem Umerovnak nincs szüksége további bemutatásra. Azt várom a parlamenttől, hogy támogassa ezt a jelölést

– szemlézte a beszédet a Népszava.hu.

Reznyikovot 2021 novemberében nevezték ki védelmi miniszternek, és több milliárd dollárnyi nyugati katonai segítség biztosítását segítette elő a háborús erőfeszítések támogatására. A minisztériumát azonban korrupcióval vádolták, amivel Reznyikov szerint csak az általa vezetett tárcát akarták befeketíteni.

Forrás: népszava.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Még nálad is többet lopott, "virtuóz" efftárs!?
jáger laszló
Z.már a győzelem kapujában!!??? A kapu azonban LN áll!
Már csak 1 Botond vitéz hiányzik aki betöri a várkaput!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
A menesztés a honvédelmi minisztérium közbeszerzései, a toborzó irodákat körüllengő korrupciós ügyek miatt történt. Reznyikov nem várta meg a parlamenti döntést, lemondott. Zelenszkij harca a korrupció ellen- még a végén az derül ki, hogy nem Ukrajna lesz Európa legkorruptabb állama. Zelenszkij megválasztásakor egyik legfőbb igérete a korrupció elleni fellépés lesz. Úgy látszik most jutott el arra a szintre az ukrán államigazgatás, az igazságszolgáltatás, hogy feltárta a fő korrupciós forrásokat- az elkövetőket. Hullanak is fejek- még az olyanoké is, mint az a ukrán oligarcha, aki Zelenszkijt támogatta anno.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.