A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet közölte, hogy izraeli légitámadásban meghalt az egyik katonai parancsnoka – jelentette a helyi média kedden.
Izraeli légitámadásban meghalt a Hamász egyik katonai parancsnoka

Fotó: Jackson ADKINS / US NAVY / AFP

A Hamász katonai szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak a parancsnoka, Ajman Nofal Abu Ahmed halt meg az egyik csapásban a Gázai övezet középső részén. Az Abu Ahmed néven ismert terrorista az általános haditanács tagja is volt a Hamászban.

A Hezbollah libanoni síita mozgalom kedden is harckocsi-elhárító rakétatákkal támadta Izraelt az északi határánál, ezekre Izrael ellencsapásokkal felelt. A Hezbollah közölte, hogy milíciájának négy tagját megölték, miközben "dzsihadista kötelességüket teljesítették".

Kedden előbb két páncéltörő rakétát lőttek ki a határ menti izraeli Metula városra. A támadásban három katona megsebesült – kettő közepesen, egy pedig könnyebben –, s egy civil is kisebb sérülést szerzett.

Később, a délután folyamán két újabb páncéltörő rakétát lőttek ki Libanonból az izraeli hadsereg állásai felé, egy észak-izraeli kibuc, Jiftah közelében. Személyi sérülés ekkor nem történt.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Képünk illusztráció: F-18-as vadászbombázók (USAF) kieresztett fékezőhoroggal leszálláshoz készülődve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.