Videó készült Putyin érkezéséről Pekingbe. Jól látható, hogy egyik emberénél ott az atomkoffer, amivel bárhol, bármikor elindítható egy nukleáris támadás. 

Videó: Putyin atomkofferrel érkezett Pekingbe – Azonnal elindíthatna egy nukleáris támadást

A Cseget-bőrönd folyamatosan Putyin közelében van, de alig látható videófelvételeken. Most azonban az orosz elnök kínai útja során felvétel készültróla, amikor Hszi Csin-pinggel lezajlott pekingi találkozó után egy másik tárgyalásra sietett kíséretével együtt. A képkockákonn két orosz katonánál is van egy-egy táska, de a kamera ráfókuszált az egyikre, amely – több szakértő szerint is – az atomkoffer.

„Vannak olyan táskák, amelyek nélkül nem indul el Putyin egyetlen útra sem” – írta a felvétel alá a RIA orosz hírügynökség Telegramon.

A Cseget lényegében olyan eszköz, amely lehetővé teszi a biztonságos kommunikációt az orosz elnök és a hadsereg felső vezetése között a magasan titkosított Kazbek elektronikus parancsnoki hálózaton keresztül. Úgy tudni, hogy az orosz elnökön kívül a védelmi miniszter és a haderővezérkar főnöke rendelkezik ilyen táskával. Egy orosz televízióműsorban 2019-ben bemutatták a Csegetet. E szerint két gomb van a parancs szekcióban: a fehér indítás és a piros törlés

- számol be a Szabadeuropa.hu.

Forrás: Szabadeuropa.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Rendes ember a Putyin! Nem használta a táskát. Bár lehet, hogy csak egy kaviáros szendvics van benne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.