Nemsokára Putyin is fogadja a palesztin elnököt – miközben arról beszél az orosz külügy, hogy nem kéne beavatkozni a háborúba a térségen kívüli országoknak.

Hamász-küldöttséggel tárgyal Moszkva, nehogy „kiterjedjen” a konfliktus

Musza Abu Marzuk, a Hamász politikai bizottságának tagja. Kép: Wikipedia

Moszkvában tesznek látogatást a palesztin Hamász mozgalom képviselői

– jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette:

Ami a kapcsolatfelvételt illeti, erről majd pótlólagosan tájékoztatjuk önöket.

A terroristák küldöttségét Musza Abu Marzuk, a Hamász politikai bizottságának tagja vezeti – írja a szervezet Telegram-csatornájára hivatkozva a TASZSZ hírügynökség. A küldöttséget Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és afrikai különmegbízottja fogadta.

Bogdanov korábban közölte, hogy Katarban megbeszélést folytatott a Hamász politikai vezetésével, és partnereivel megvitatta a palesztin mozgalom által fogva tartott túszok sorsát. Az izraeli orosz nagykövet szerint három orosz-izraeli kettős állampolgárt tartanak fogva a Gázai övezetben, bár korábban hat orosz útlevelű túszról számolt be az Ynet híroldal.

Zaharova a csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, Oroszország folytatja erőfeszítéseit a palesztin-izraeli konfliktus mielőbbi rendezése érdekében, és kapcsolatban áll a kulcsfontosságú regionális szereplőkkel. Úgy fogalmazott:

Rendkívül aggasztónak tartjuk a régión kívüli országok katonai manővereit a Földközi-tenger keleti részén. Ezek a tényezők, különböző oldalak egyre erőteljesebben harcias retorikája mellett növelik annak kockázatát, hogy a konfliktus az egész régióra kiterjedő konfliktussá fokozódjék.

A szóvivő szerint ezt „a régóta tartó konfliktust nem lehet erőszakkal megoldani, és kizárólag politikai és diplomáciai eszközökkel, egy teljes körű tárgyalási folyamat elindításával lehet rendezni”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön nem jelentette be Mahmúd Abbász palesztin elnök tervezett moszkvai látogatásának időpontját, de megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő fogadja majd, és a tárgyalások fő témája a közel-keleti helyzet lesz.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Azért érdekes,hogy egyeztet a muszkapöcs a terroristáival!Talán nem fogalmazott elég világosan,mikor kiadta a merényletekre az utasítást?Szerintem még az atomot is képes lenne bevetetni ezekkel a földalatti férgekkel!
qunta
@sgl: aljasságban jizráel, ukrajna, usa, uk stb verhetetlenek
pultosjocó
@qunta: te meg verhetetlenül ostoba vagy shiki...
xanax
A cím helyesen:
Hamász-küldöttséggel tárgyal Moszkva, hogy „kiterjedjen” a konfliktus.
Csizmás Kond
Az egész paleszin konfliktus az izraeli területterjeszkedési politika következménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok