Egyre többször be is törnek az IDF katonái az övezetbe, de ez még csak az offenzíva előkészítése. 

Izrael az évszázad legbrutálisabb bombázásával készül a Gázai övezet lerohanására

Kép: MTI/AP 

Az izraeli hadsereg egységei csütörtök este és éjjel ismét rajtaütést tartottak a Gázai övezetben – jelentette be az izraeli katonai szóvivő pénteken, az MTI tudósítása szerint. Gyalogsági, páncélos és műszaki alakulatok a légierő drónjainak és helikoptereinek támogatásával törtek be az övezet északi és középső részébe.

Az izraeli hadsereg már a Hamász terrortámadása utáni első napokban átlépte a határt, de a csütörtökön megkezdett, úgynevezett razziák már kiterjedtebbek, az IDF már a lakóházakhoz is közel merészkedik, ahol fegyveresek rejtőzhetnek.

Katonai tisztviselők szerint a razziáknak az a célja, hogy információkat gyűjtsenek és összecsapásokat provokáljanak ki a Hamász fegyvereseivel, hogy azok előjöjjenek a civil lakóházak alatti rejtekhelyeikről. Mindezzel az övezet lerohanását készítik elő.

Mint ahogy arról az RTL beszámol, az offenzíva egyelőre késik, állítólag az Egyesült Államok kérésére. A Pentagon jelenleg azon dolgozik, hogy egy tucatnál is több légvédelmi rendszert juttasson el a térségbe: attól tartanak, hogy a támadás után rakétákkal fogják támadni az amerikai támaszpontokat is. Emellett az is aggodalommal tölti el Washingtont, hogy az IDF szárazföldi támadása kiszélesítheti a konfliktust, melybe a körnező országokban lévő milíciák, vagy akár Irán is beléphet.

Amíg az IDF rázúdul Gázára, a légierő támadja a beazonosított célpontokat. Ennek során több mint 7000 célpontot támadtak, amiről elemzők azt írják:

A 21. század legintenzívebb bombázását hajtották végre.

Az izraeli válaszcsapásokban már több mint 7000 ember halt meg a Gáza övezetben az ottani egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint, a sebesültek száma pedig a 17 ezret is meghaladja.

Forrás: MTI, RTL.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Maccska: Kár, hogy nem érted a lényeget, de szemétkedni azt tudsz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@Shikari: Hogy mondhatsz ilyent , hogy terrorista zsidók , ez már liberális gondolat , szembemész a gazdáiddal " Szijjártó: elfogadhatatlan az Izrael elleni terrortámadás bármifajta megmagyarázása vagy relativizálása, nincsen és nem is lehet mentség ilyen barbárságra, a zsidó államnak pedig igenis joga van " Hát a zsidóknak ez az önvédelem , de a legjobb önvédelem a megelőző csapás , persze , ha jól van hadászatilag megtervezve és végrehajtva . A Balkántól keletre csak akkor lesz béke, ha 1 ember marad a végére azon a tájon !
namihami
Majd ha végre azt láthatjuk, hogy maguk az arabok próbálnák a terroristáikat kiközösíteni a békés lakosság közül! De addig?
Egy támadás közben nincs idő mérlegelni, hogy ki a barát és ki a pl 12 éves ellenség!
Miként megmondták nekik, hogy hadműveleti területen lesznek, hagyják el! Szóból érthet az ember, ha akar!
Péter2
@Shikari: Mi magyarok , azért ezt dns-el is bizonyítani kellene , bárki mondhatja magáról lásd gazdádat ! Amúgy ne nekem mond Szíjas leírt gondolatait másoltam be ,hiszen ti mindenben egyetértetek velük , napi szinten bizonyítjátok .
simmering73
@Shikari: Ti akik nem vagytok zsidók. Kutyabőrödet még mindig nem mutattad be. Valószínűleg felmenőid között vannak zsidók és cigányok is szép számmal, te meg játszod itt a szkínhedet., a full kretén árja mélymagyart

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.