Szlovákia komoly erőfeszítéseket tesz az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében, és minden eszközt bevet a határai biztosítása érdekében – írta meg az Index.

Fico: „Szlovákia felkészült, és megvédi területét az illegális migrációtól” –  Visszatoloncolná a bevándorlókat Magyarországra

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák kormányfő (j) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. október 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szlovák miniszterelnök, Robert Fico, elmondta, hogy az ország kész arra, hogy minden illegális bevándorlót letartóztasson és visszatoloncoljon Magyarországra.

Az Index szerint kutyákat, lovakat, hőkamerás autókat, rendőröket, katonákat is bevetnek, sőt drónokat is, de még nem tudni, miből mennyit.

Fico abban bízik, hogy a határon tartott sajtótájékoztatónak tűnő „erődemonstrációval” elrettentette az embercsempészeket.

Fico hozzátette, hogy a határvédelem főként azokra a területekre koncentrálódik, ahol a legtöbb illegális határátlépés történik. A szlovák hatóságok együttműködnek a magyar kormánnyal a határvédelem megerősítésében.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Szlovákia teljes mértékben felkészült az illegális migráció megállítására. 

Az illegális bevándorlókat minden esetben letartóztatnák és megpróbálnák visszatoloncolni őket Magyarországra.

Ugyanakkor Fico elismerte, hogy a két ország között még nem sikerült megegyezni a toloncolás részleteiről, és terveznek további tárgyalásokat.

Szlovákia az erőteljes határvédelemmel nemcsak a fizikai határok védelmét szem előtt tartja, hanem azt is szeretné elérni, hogy az embercsempészet szervezői észre vegyék a határ megvédésére irányuló erőfeszítéseket.

Bár a határon egy vízágyú is elhelyezésre került, de egyelőre nem érkeztek illegális bevándorlók a területre. A szlovák hatóságok azt remélik, hogy az erőteljes határvédelem és az elrettentő intézkedések segítenek megfékezni az illegális bevándorlást a régióban.

Forrás: Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hahó embercsempészek. Fico barátom "nyert"- most már leállhattok. Nem kell több migránst a szlovák határra vinni. Vihetitek Ausztria, Szlovéni felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
csak szólok, hogy jön a fő veszély...a tél...a mínusz tíz, a hóesés, a jeges szél megváltoztatja a finomlelkű migránsok szelíd modorát(is)
Qqberci
@Philip Marlowe: Fülöpke, szólni kellene egész Európának, hogy ugyan már szarják össze magukat a migráncsoktól, mert Orrbány megaszonta!... Elég sok időt töltöttem kinn, tegnap jöttem haza, ezek se beszarni, se éhenfagyni nem akarnak...
justhpeter
Ez a Fico igazi barátja a mi Viktorunknak, a kölcsön kapott migráncsokat azonnal visszaadja.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 15:19
Nem üldöztek a komcsik véletlenül munkásőr elvtárs,mert az errevaló hivatkozás most nagy divat lett.
verőce21
Igazuk van, csak oda tudják visszatoloncolni a kéretlen betolakodókat, amelyik szomszédból érkeztek!
Ez csak megerősíti a mi jogalapunkat a Szerbiába való visszatoloncolásukra...! :)
vitriol
Csak a fideszfanok hiszik úgy, hogy orbán jószívűségből engedte szélnek az embercsempészeket. Nagy túrót! Abból a megfontolásból cselekedett, hogy a kiengedett embercsempész nem a javulás útjára fog lépni, hanem tovább folytatja majd a migránsok behurcolását, s ez alapot ad neki a sikeres propagandájának folytatására!. A fideszfanok képtelenek felnőni a pávatáncos csavaros, hazug észjárásához!



rafinált

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.