Korábban szakmai díjakat is bezsebelt „Putyin haverja”, pedig már akkor is kritizálták az orosz propaganda visszhangzásáért. Hubert Seipel visszautasítja a vádakat, noha védekezése aligha magyarázza a 225 millió forintnyi apanázst.

Leleplezték Putyin haverját, a német „titkosügynök újságírót”: vagyonokat kapott egy orosz oligarchától, hogy Putyinról írjon

Hubert Seipel Putyin-könyvei az Egyesült Arab Emírségekben. Kép: Karim SAHIB / AFP

Egy, a Spiegel és a Guardian részvételével zajló tényfeltárás során kiderült, hogy az ismert német újságíró, Hubert Seipel legalább 600 ezer euró pénzügyi támogatást kapott az orosz elnökhöz közel álló oligarcha cégeitől – írja a 24.hu. Az átszámmolva körülbelül 225 millió forintnyi orosz pénz akkor került elő, amikor tényfeltáró újságírók ciprusi pénzügyi szolgáltatók kiszivárgott irataihoz jutottak.

Seipel két könyvet és egy dokumentumfilmet is készített Vlagyimir Putyinról, akivel saját bevallása szerint közel százszor találkozott személyesen. A szerző több szakmai díjat is elnyert ezekkel, noha kritikusai már korábban is voltak: ezek szerint az orosz propagandát visszhangozta ahelyett, hogy tényeket írt volna le.

Seipel elismerte, hogy kapott pénzt egy, az acéliparból és a bankszektorból meggazdagodott, a politikai kapcsolatai miatt tavaly szankciós listára került oligarcha, Alekszej Mordasovhoz cégeitől. Visszautasította, hogy „titkosügynök újságírónak”, vagy „Putyin haverjának” hívják: azzal védekezett, hogy Mordasov támogatása „kizárólag a könyvekkel volt kapcsolatos”. Kiadója azonban erről nem tudott, a Seipel által készített filmet bemutató német köztévé, az NDR pedig jogi lépéseket fontogat amiatt, mert megtévesztették.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Maccska: szerencsére nem vagyunk rászorulva a hozzád hasonló szaktudású prolikra akik azért lettek ilyen beképzeltek és kerülhettek a napfénybe,mert a valódi mesteremberek elmentek. A szar felkerült a polcra tipikus esete vagy csicskamarci
csak úgy....
@KisTehen: b+ sokkal elönyösebbek mint 0rbánnak a türk tanács,te elmebeteg! :)
csak úgy....
@KisTehen: honnan szeded,hogy a haverom? - persze te a gyurcsány haverodból indulsz ki, akinek a micsodáját (egy másik nicken) szintén a szádba szoktad venni... :)
boci,te egy céda!
percsi
@csak úgy...: "te csak egy buta portás! - itt max. hátul a kukás autón lóghatnál..."
Ne sértegesd a fentieket! Ők dolgoznak a kenyérmorzsáért!
Maccsek az ország tönkretételében segédkezik, minél több blődséget ír a kifosztóink javára, annál több a juttatása.
csak úgy....
@percsi: ez nem sértés, a shikari - macsska tibink valóban egy ráérös buta portás zalában!
ö- ök mivel csak eggyen vannak,- az ország tönkretételét ,munkaidö alatt másodállásban végzik ! mellesleg, sokat nem tudnak az országon tönkretenni,hiszen a fideszben is szarnak rájuk+ a véleményükre ! - öket a nemzeti konzultációkkal szokta elvarázsolni a fidesz! - ami hatásos a gügyékre csak semmi jelentösége...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.