Őrizetbe vették a regionális migrációs hivatal volt vezetőjét Szentpéterváron azzal a gyanúval, hogy részt vett egy bűnszövetkezetben, amely összesen több mint százezer migránst törvényellenesen legalizált a városban.

Őrizetbe vettek egy százezernyi migráns legalizálásában részes rendőrt

Illusztráció: 123rf.com

A gyanúsított egy hónappal ezelőtt saját kezdeményezésére távozott a belügyi szervektől. Az illető ellen az orosz büntetőtörvénykönyv 286. cikke (hatalommal való visszaélés) alapján indítottak büntetőeljárást.

A Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a gyanúsított érintett abban, hogy 2020 januárjától 2023 januárjáig legalább 16 251 külföldit vettek fiktív migrációs nyilvántartásba. Közülük 3166 ellen közigazgatási, 76 ellen pedig büntetőjogi felelősségre vonás indult, egyebek között súlyos és különösen súlyos bűncselekmények elkövetése miatt. A nyomozók házkutatást tartanak a gyanúsított lakóhelyein és korábbi beosztottjainál, akik valószínűleg tudtak arról, hogy bűncselekményeket követ el.

A hatóságok tavaly októberben őrizetbe vették Viktor Danyisevszkij szentpétervári városi tanácsi képviselőt és hat feltételezett bűntársát illegális migráció szervezésének gyanújával. A nyomozás szerint a bűnözői csoport legalább négy éven át foglalkozott azzal, hogy tömegesen regisztrált lakóként külföldieket olyan, nem lakóépületnek számító ingatlanokban, amelyekben aztán ők egyszer sem jártak.

Az SZK szerint összesen legkevesebb százezer külföldi állampolgár kapott hamis regisztrációs okmányokat e rendszer keretében.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Jól keresett az üzleten,szerény becslésem szerint kb 10 milla eurót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.