Megkezdődött az előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választás.

Sorsdöntő választásra készülnek Szerbiában Orbán barátai

Aleksander Vucic. Kép: MTI/EPA/Andrej Cukic 

Megnyíltak a szavazóhelyiségek vasárnap hét órakor Szerbiában, ezzel megkezdődött az előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választás. A szavazójoggal rendelkező 6,5 millió szerb állampolgár 18 lista közül választhat a parlamenti választáson. A többpártrendszer 1990-es szerbiai bevezetése óta ez a tizennegyedik parlamenti választás.

Szerbia hamarosan óriási nemzetközi nyomásnak lesz kitéve, mert Koszovót az ország elválaszthatatlan részének tekinti, illetve azért, mert nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, ezért nagyon fontos, hogy a következő időszakban ki vezeti majd az országot

– hangoztatta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök a Szerb Haladó Párt (SNS) újvidéki nagygyűlésén szerdán. Milos Vucevic, a párt elnöke ugyancsak sorsdöntőnek nevezte a választást. A 12 éve hatalmon lévő SNS az Aleksandar Vucic – Szerbia nem állhat meg nevet viselő listával áll a többi indulóval szemben.

A mintegy 184 ezres Vajdaságban tartományi választást tartanak, itt 13 lista közül lehet választani. A Fidesz által is felkarolt Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) egyedüli magyar pártként indul a választásokon. Az eddigi kormánykoalícióhoz tartozó VMSZ-nek öt képviselője volt a belgrádi törvényhozásban, és ezúttal is hasonló eredményre számít. A vajdasági tartományi képviselőházban a VMSZ volt a harmadik legnagyobb politikai erő az utóbbi időben.

65 közép- és dél-szerbiai településen előrehozott önkormányzati választást is tartanak vasárnap.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ebbe mennyivel szólt bele a szuverenitást védö kávés viktor?
Havanagi
Előre boritékolható: a putyin haver győzni fog.Majd a cár elintézi,a hekkerei dolgoznak.Ugyanúgy,mint nálunk.Ezért áll ki mellette a pohos,segiti őt hatalomban maradni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.