FRICSKA. Az elmúlt években egyre fokozódik a karácsonyellenes őrület több nyugat-európai városban. Mindenekelőtt azokon a helyeken igyekeznek negligálni az ünnepet, ahol a polgármester szélsőbaloldali politikus. Bordeaux-ban, hivatalosan környezetvédelmi okokból törölték fenyőfa állítását, a valóságban a muszlimoknak akartak kedvezni. Nantes már előbbre jár: itt már a második éve nincs igazi karácsonyfa a város főterén. Németországban most egy hamburgi óvoda okoz botrányt, mert úgy döntöttek, ez évtől kezdve nem tartanak semmilyen keresztény ünnepet. De a Mikulás nyakán is ott van a kés: amíg egy belga városban arab keresztnevet akarnak adni a Mikulásnak, addig Salzburgban egy óvoda vezetői arról értesítették a szülőket, hogy a Mikulás idén már nemkívánatos személy. Máshol jövőre népszavazást akarnak tartani, hogy jöjjön-e egyáltalán a Nagyszakállú, aki túl fehér… Hol van már az a boldog idő, amikor a Reszkessetek betörők Mikulása így panaszkodott Kevinnek, miután büntetőcédulát...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Egyeseknek nagyon elmentek otthonról. Mondjuk, az igaz, hogy 2000 éve még sehol nem járt Mikulás, és 2000 év múlva ki tudja, ki fog mindenfele járkálni és esetleg ajándékot osztogatni, de ma még azért Európában dívik a liberalizmus meg az elfogadás, tehát megférne egymás mellett a régi hagyomány, meg a kisebbségek szokásai. Ha már vallásszabadság, meg mindenféle szabadság van. El kéne már fogadni mindenkinek, hogy milyen színes a világ, és hogy a Föld minden rajta élő emberé (is).
Csak Norisz és senki más
@nemkati: Főleg, ha Amerikában ő hozza a karácsonyi ajándékot! Persze, Nyugat-Európában is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.