Eddig 16 halálos áldozatról és 97 sérültről tudni, de ezek nem végleges számok. A mostani az utóbbi idők legnagyobb orosz támadása.

Oroszország ukrán nagyvárosokat támadott, egy szülészetre is csapást mértekZaporizzsja a pénteki orosz csapás után. Kép: Handout / National Police of Ukraine / AFP

Az elmúlt időszak legsúlyosabb támadását hajtotta végre az orosz hadsereg Ukrajna ellen – írja a Telex. Az oroszok olyan nagyvárosokat támadtak, mint Kijev, Odessza, Harkiv és Lviv. A BBC szerint eddig 16 halálos áldozatról és 97 sérültről lehet tudni, de a hatóságok számítanak rá, hogy ezek nem végleges számok.

Civil épületekre, köztük oktatási intézményekre és egy szülészeti osztályra is csapást mértek az orosz erők

– idézik Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Az ukrán légierő szerint korábban még nem fordult elő, hogy egyszerre ennyi célpontot támadjanak az oroszok.

Az ukrán hadsereg adatai szerint összesen 158 drónnal és rakétával támadtak az oroszok. Harminchat drónból huszonhetet ártalmatlanítottak, és 87 rakétát sikerült lelőniük.

Forrás: Telex, BBC

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Mostanábn súlyos veszteségik voltak,5 repülő,most ez a megrakott hajó,látszik,hogy már dühükben mindent is lőnek,céljuk a minél nagyobb pusztítás és félelemkeltés,mint a sarokbaszorított patkány...valakin ki kell tölteniük a bosszújukat a " hősöknek " és ezek orbán barátai... hasonló csapás esetén hogy visítoznának,hogy az ukránok terroristák...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Mostanábn súlyos veszteségik voltak,5 repülő,most ez a megrakott hajó,látszik,hogy már dühükben mindent is lőnek,céljuk a minél nagyobb pusztítás és félelemkeltés,mint a sarokbaszorított patkány...valakin ki kell tölteniük a bosszújukat a " hősöknek " és ezek orbán barátai... hasonló csapás esetén hogy visítoznának,hogy az ukránok terroristák...
simmering73
Nem direkt találták el a szülészetet. Csak véletlenül. Ilyen a ruszki csúcs haditechnika.
izéke
@simmering73: azok nem is újszülöttek voltak,hanem ukrán katonák,csak még annyira frissen besorozottak,hogy be sem tudtak öltözni
kereső
Na, előbújtak az ostoba, primitiv moszkovita narancsosok,a barom, meg a macska. Nehogy má' elitéljék a terrorista barbárságot.
jáger laszló
Sz Nóvüm Godoim Ukrajna
Így köszöntötték az oroszok az ukránokat
csak ennyi
barátilag
J,L
Alfa
@durbincs: bebasztál húgyosjózsi , te kecskebaszó
Alfa
putyin és az oroszok igazi keresztény békeszeretők
kereső
@Maccska: Figyu macsek- nem kell ám mindenki tudomására hozni, hogy mekkora genya vagy. Metróállomáson is bizonyára valami rakéta kilövő állomás volt- ott, ahol gyerekeknek rendeztek be iskolai tantermet. Kiirjátok magatokat a humanoidok , a civilizált emberek sorából- nem tekintelek benneteket embernek ezen túl.
Nyírfa
Vitya, szólj a haverodnak, hogy kevesebb katonai műveletre ragadtassa magát. Vagy menjen végre a pokolba.
kereső
@Maccska: @Maccska: Ne gyere nekem ilyen halandzsa szöveggel "A szavazáson részt vevők csaknem 90 százaléka a Donyecki megye függetlenségére szavazott a terület jogállásáról tartott vasárnapi népszavazáson - jelentette be sajtótájékoztatón "...i tak dase. Csak az nem derül ki, hogy a 74,87%- az hány főt jelent, mennyi a lakosok száma ténylegesen. Ez olyan mint az egyszeri:

Kaptány kérdi: mennyi?
Gépház 30
Kapitány: mi 30?
Gépház mi mennyi:

Erról ennyit...
kereső
@Maccska: Nem mellesleg, a függetlenség azt jelenti Donyecknek, és a Luhanszki Népköztársaságnak, hogy immár orosz útlevéllel mehetnek a nagy orosz anyácskához, és jövőre szavazhatnak az orosz föderáció leendő elnökére- putyinra, rubellel fizethetnek,és köteleő az orosz nyelv használata .
Hogy te milyen hülye tudsz lenni- mindig elámulok.
kereső
@Maccska: Még az is eszembe jutott, hogy sem a donyecki, sem a luhanszki megyét nem tudták elfoglalni az oroszok, de úgy tekintenek az el nem foglalt részre is, mint a "független" részekre. Na, a meg nem szállt részeken élők, vajh hjogy szavaztak-és hányam? Vagy az a rész kimaradt a népszavazásból? Menj a vadhajtásra- ottan nem kell ám ilyen kérdésekre válaszolnod.
kereső
@Maccska: Konkrét számokat macsek. Nem vagyok én sem a kapitány, sem a gépház...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.