Sok magas rangú szereplő is megfordulhatott Epstein köreiben.

Trump, András herceg, Bill Clinton, Michael Jackson: egyre több név merül fel az Epstein-ügy kapcsánMaxwell és Epstein/Handout / US District Court for the Southern District of New York / AFP

Számos bírósági dokumentumot hoztak nyilvánosságra szerdán, amelyek Jeffrey Epsteinhez köthető embereket azonosítanak – szemlézi a 444.hu a Guardian értesüléseit. A bírósági iratokban olyan nevek jelennek meg, mint András herceg, Bill Clinton, Donald Trump, Michael Jackson és David Copperfield. A most megismert nevek közül többeket azonosítottak már a nyilvánosságban, a bírósági iratokban eddig ki voltak takarva.

Fontos, hogy egy-egy név szerepeltetése ezen a listán nem jelenti azt, hogy az adott embert bármilyen Epsteinnel kapcsolatos bűncselekményekkel vádolják.

A nevek között vannak olyanok is, akiket a bírósági tárgyalásokon csak futólag említettek. Vannak azonban, akiknek a szerepéről most részletesebb képet lehet kapni.

Egy vallomásában például Epstein szintén elítélt egykori barátnője, Maxwell azt állította, hogy András herceg meglátogatta Epsteint az amerikai Virgin-szigeteken – Epsteint azzal vádolták, hogy ezen a szigeten számos lányt molesztált. „Ön jelen volt a szigeten, amikor András herceg meglátogatta?" – kérdezték a bírók Maxwell-t, aki igennel felelt. Azt mondta, hogy csak egy ilyen esetre emlékszik és azt állította, hogy ekkor nem voltak lányok a szigeten.

Egy másik most publikált dokumentum Johanna Sjoberg, egy áldozat vallomását is tartalmazza, aki utal Bill Clintonra. Arról számolt be a bíróság előtt, hogy Epstein utalt arra neki, hogy a volt elnök „a fiatal lányokat szereti”. Clinton szóvivője, Angel Ureña eddig tagadta azokat az állításokat, amelyek bármilyen összefüggésbe hozták őt Epsteinnel. Sjoberg azt is elmondta, hogy Michael Jackson is járt Epstein Palm Beach-i villájában, és hogy találkozott a híres bűvész David Copperfielddel is.

A dokumentumok megemlítik Donald Trumpot is, akinek Epsteinnel való kapcsolatáról már sokan beszámoltak. Az tanúvallomások szerint legalább egy alkalommal meglátogatta Epstein a volt elnök Palm Beach-i házát, de a volt elnököt nem vádolják semmilyen bűncselekménnyel.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.