Benjamin Netanjahu szerint Ciszjordánia egészét izraeli katonai ellenőrzés alá kell vonni, a palesztin állam szuverenitás kizárt.

Netanjahu: Gáza után Ciszjordánia következik, mindent el kell foglalni

Kép: MTI/EPA pool/Abir Szultan 

Izrael már megsemmisítette a Hamász harcoló alakulatainak mintegy kétharmadát, a teljes gázai győzelem után pedig a másik izraeli palesztin terület, Ciszjordánia felett is teljesen át kell vennie a katonai ellenőrzést

– jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Mint a Hirado.hu idézi, Netanjahu szerint a Hamász 24 harci alakulatából eddig 16 vagy 17 egységet sikerült kiiktatni az izraeli erőknek.

A gázai háború utáni lehetséges forgatókönyvekre kitérve Netanjahu hangsúlyozta: a belátható jövőben bármilyen megoldásnak magában kell foglalnia az izraeli katonai ellenőrzést Ciszjordánia egésze felett, ami „kizárja a palesztin állam szuverenitását, ezt el kell fogadni”.

Netanjahu már többször is visszautasította a tűzszüneti felszólításokat, és kijelentette: Izrael a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet teljes vereségéig és az októberben a Hamász és egyéb fegyveres szervezetek által elhurcolt túszok kiszabadításáig nem hagy fel a harccal.

Izraeli adatok szerint a Hamász október 7-i terrortámadása során elrabolt 250 emberből 136-an vannak még fogságban, nagyjából egyharmaduk krónikus beteg és gyógyszerekre van szüksége. Az izraeli műveletekben már 24 620, a Gázai övezetben élő ember vesztette életét, és a térségben súlyos humanitárius válság alakult ki.

Forrás: Hirado.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: 0rbán barátja,tehát kuss a neved mert kiherélnek...
- persze a másik haver nyugiba gyilkolhatja az ukránokat mert ö nem zsidó!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: = náci buzeráns akinek / pillanat arab a hapsija!
Csizmás Kond
..csak nehogy időközben a kopaszára süljön a kipa...
CsipkeRózsa
Nem azt mondja, hogy "mindent el kell foglalni", azt mondta, hogy "Ciszjordánia egészét izraeli katonai ellenőrzés alá kell vonni,"

A cím erősen megmásítja a lényeget!
balos
@Shikari: muszkageci!Ha nem tévedek a családod szorosabb kapcsolatot ápolt a "megszállásunk" alatt velük,mint elődeid a has-burgokkal!Pedig azok is teljesíttek ezerrel!
balos
@CsipkeRózsa: Mivel a palesztin "alaptörvény" valóban gránit szilárd,ök betartják,hogy Izrael államot el kell tüntetni a föld színéről!Tehát,ha békét akarnak akkor az említett entitást átkell "passzolni" az őket minden módon támogató arab felbujtó testvéreikhez!Ami ellen azok kézzel lábbal tiltakoznak!Van ott éppen elég vallásos eszement "kamikaze"!
rücsü41
Nem szimpatikus az amikor egy védelmi helyzetből más ország területén élőket is meg akarnak semmisítani.Ez olyan megelőző csapásnak hat ami soha nem tekinthető jogszerűnek egy háborúban.Ez nem az a sport , ahol evés közben jöhet meg az étvágy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.