Az Alabama államban található atmore-i börtönben csütörtökön végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült Államokban.

Az ítéletet azt követően hajtották végre, hogy az elítélt, az 58 éves Kenneth Eugene Smith utolsó fellebbezését szerdán az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította.

Smith arra hivatkozott, hogy alkotmányellenes a halálos ítélet végrehajtásának újbóli megkísérlése, tekintve, hogy 2022-ben már egyszer megpróbálták kivégezni, de nem találtak vénát a testén, ahova be lehetett volna kötni a méreginjekciót, ezért a kivégzés meghiúsult.

Egy szövetségi fellebbezési bíróság szintén szerdán utasította el az elítélt beadványát, amiben arra hivatkozva kérte az ítélet végrehajtásának felfüggesztését, hogy a nitrogéngázos kivégzési módszer sérti a kegyetlen és szokatlan büntetés alkotmányos tilalmát.

"A kivégzés több mint 20 percig tartott, a férfi görcsösen rángatózott" – Nitrogéngázzal végeztek ki egy bérgyilkost az Egyesült Államok egyik börtönében

Kenneth Eugene Smith halálos ítéletének végrehajtásához Alabama állam büntetésvégrehajtási szervei egy egész arcot eltakaró ipari maszkot használtak, amin keresztül tömény nitrogént vezettek az elítélt tüdejébe, ami rövid idő alatt halált okoz. Az elítélt az utolsó szó jogán azt mondta, hogy

ezen az estén Alabama államban az emberiség egy lépést tesz visszafelé

Vannak, akik megkérdőjelezik az eddig még élesben nem tesztelt eljárás humánus voltát, Smith pedig attól félt, hogy nem egyszerűen kivégzik, hanem kínhalált kell halnia. A kivégzés nagyjából 22 percig tartott. Alabama azt állította, hogy az új nitrogén gázas módszer „talán a valaha volt leghumánusabb”, de szemtanúk beszámolói szerint egyáltalán nem ez volt a helyzet. Szerintük

Smith vonaglott és görcsösen rángatózott, és a férfi lelkésze azt mondta, hogy a börtön személyzete is láthatóan meglepődött, mennyire rosszul alakultak a dolgok.

Smith-re bérgyilkosság miatt szabták ki a legsúlyosabb büntetést. A férfi társával 1988-ban 1000 dollárért egy lelkész feleségét, Elizabeth Sennettet gyilkolta meg. A gyilkosságra a férj adott megbízást annak érdekében, hogy hozzájusson felesége életbiztosításához.

Forrás: MTI

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"A férfi társával 1988-ban 1000 dollárért egy lelkész feleségét, Elizabeth Sennettet gyilkolta meg. A gyilkosságra a férj adott megbízást annak érdekében, hogy hozzájusson felesége életbiztosításához."
remélem a lelkészúr jól van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Nyírfa: ma, 10:29 Lehet nevezni "szabálynak", de ez a természet törvénye, ember nem tud ilyen tökéletes törvényt alkotni. A természet az isten(minden élőlény és anyag együtt az egész univerzumban) amihez nem kell jelenlét, vagy felügyelet.(remélem érted). A cikkhez visszatérve: Hogy lesz tolvaj, bűnöző, gyilkos egy újszülött csecsemőből? Aki tiszta szívvel és lélekkel született erre a földre? Öröklött, vagy környezeti hatás, esetleg mindkettő? Vagy valami evoluciós hajlam amit a hibás vadkapitalista társadalom determinál?
Nyírfa
@Ezodabasz: jan. 28., 22.36

Kedves @Ezodabasz: , ki beszél ember alkotta törvényről? A természetről van szó, az ő törvényeiről. Csak magát a természetet, ha tágabb kontextusba helyezed, igen, az univerzuméba, és azon túl is, hiszen az ember számára a működése, a lényege, a létrejötte még a tudósok előtt is egy végtelen ismeretlen, akkor óhatatlanul elgondolkozol azon, hogy ez az egész miért van.
Mi az oka, hogy van, hiszen ok nélkül semmi nincsen. És, amikor ezen töprengsz, előbb-utóbb felbukkan a gondolataid között a VAN fogalma, s ha nagyon érdekel a kérdés, akkor elkezdesz foglalkozni a tudat témakörével, amely elvezet a spirituális világába.
Nem magyarázom, csak utalok rá, hiszen olastad Neal beszélgetéseit, sőt, Redfield megtapasztalásait is. Emlékszem, te magad ajánlottad Neal szellemi mentorát a figyelmembe, mégis , tele vagy kétellyel. Ez nem baj, hiszen a kételkedés ugyanúgy előbbre is viszi a világunkat, mint amennyire hátráltatja. Tehát, sok évezredes megtapasztalások igazságait lehet megkérdőjelezni, de tagadni? Annyi példát tudnék felhozni a kínai és indiai gyógyászattól Dr. Daubner Béla pszichiáter bizonyítékain át az agykontroll skizofréniát is gyógyítani képes eredményéig, de nem teszem, akit érdekel, úgyis utána jár.
Hogy mi késztet egy ártatlannak születő emberkét később olyan cselekedetekre, amelyekkel árt magának és a környezetének? Az evolúció során megőrzött , fixálódott félelmek minden bizonnyal hatást gyakorolnak az újabb és újabb generációkra. Tudod jól, hogy a túlélés ösztöne, amely nem korlátozódik a halál elkerülésére, hanem kiterjed a mindennapi boldogulásra, a képességeink, a tehetségeink megélésére, ki tud forgatni minket az emberi mivoltunkból. A fejlődés - maga az evolúció - éppen arról szól, hogy megtaláljuk az erőszakmentes életstratégiát, amelynek alapfeltétele, hogy szakítsunk a szeretetmegvonás eszközével, amely kivétel nélkül minden gyermeket hátráltat, s akiben még nincsenek kifejlett morális gátak, azok nagyobb korukban...
Nyírfa
Na tessék, nem vette, észre, hogy kifutottam...

tehát nagyobb korukban hajlamossá válnak, válhatnak romboló magatartást felvenni. A feltétel nélküli szeretet alapja, hogy szembe merünk nézni a saját félelmeinkkel, akár egyedül , akár segítséggel feltárjuk azok okait. Ezt, ha jobb világot akarunk, nem lehet megúszni. De ez nemcsak a személyes , jelen életbeli szorongásainkról szól, hanem az évezredeken, évmilliókon át hozott mintákról is. És máris ott vagyunk a halál kérdésénél. A kör bezárul: van, nincs, ha nincs, mi van utána? Mi az a VAN egyáltalán, és meddig tart, van-e vége, vagy végtelen... ? :)
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: " Akik a kivégzést végignézik az nekik egy feladat."...nem is tudtam hogy a hozzátartozóknak ez feladata...feladat a smasszereknek, az orvosnak, meg a börtönigazgatónak...a többi önkéntesen nézi végig...
Nanya
@Maccska: voltál a nagykövet " asszonnyal" ?
azt tudtam,hogy kézzel vasalsz olyan meleg vagy,de a nagykövet úrról nem tudtam ,hogy ő is buzi,mint te.
TASzSz
@C_3PO: Meghiúsult az injekció általi halál, akkor a törvények szerint életfogytiglanra kell változtatni az ítéletet! Nyilván, nem engedi szabadon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.