Hétfőn Brüsszelben, az uniós intézményeknek otthont adó európai negyedben csaknem ezer traktorral vonultak fel ismét az európai gazdák tüntetni, mivel úgy vélik, az Európai Bizottság a hónap eleji tiltakozó akcióik ellenére sem hozott megfelelő intézkedéseket aggályaik eloszlatására.

Szalmabálákat és autógumikat gyújtottak fel a traktoros tüntetők Brüsszelben

Fotó: JOHN THYS / AFP

A gazdák amiatt tiltakoznak, hogy a bevételekhez képest magasak a termelési költségeik, az ukrán gabonaimport nehezebbé tette megélhetésüket, továbbá úgy vélik, hogy az uniós agrárpolitika a termelést korlátozó feltételekkel és adminisztratív terheivel nehéz helyzetet teremtett az Európai Unió mezőgazdaságában.

A gazdák arra is felszólították az EU-t, hogy, hozzon intézkedéseket a szabadkereskedelmi megállapodásokból való kilépés érdekében, és állítsa le az EU-Mercosur megállapodásról szóló tárgyalásokat.

A helyi média tudósításai szerint tüntetők egy része autógumikat és szalmabálákat gyújtott fel, és egy csoportjuk traktorokkal próbált utat törni a rendőrségi kordonon keresztül. A rendőrség több helyütt könnygázt és vízágyúkat vetett be a tömeg feloszlatására.

Forrás: mti.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nohát...még brüsszelben is..?...csak a magyar lett gyáva szar..?...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...Pali, a kormány az elejétől tiltakozott az ukrán gabona behozataltól...sőt ha visszakeresnénk biztos te akkor is a kormány ellen dühöngték és nem tiltakoztál...most meg akarsz...öregszel és dilisedsz...
KisTehen
a brüsszeli pöcsök addig nem értenek a szóból, amíg a ep-t fel nem gyújtják
KisTehen
@Pálinkás Pál: ja ... te is csak beszélsz róla :)
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: nem is a gabona miatt írtam..." csak a magyar lett gyáva szar..?."...ennek mellyik részét nem érted..?...mellesleg, míg földalapú a támogatás, és a dolgozók tartják el a parasztokat, az sem érdekel ha mind felfordul...
Pálinkás Pál
@KisTehen: egy...már nem vagyok tini, no meg hülye sem, meg nem áll mellettem legalább párszáz, tenni akaró ember...így értelmetlen..
Csizmás Kond
@KisTehen: ..igen...és és soha nem vonultam, tüntettem vagy parádéztam... sőt nem is ellenkeztem prüszkölve...mert az nem az én műfajom.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...írni lehet sőt ha már lehetőség van illik is, viszont követelőzni, és hibáztatni mást hogy az tegyen valamit a te kedved vagy óhajod, meglátásod szerint az már nagyon béna...
namihami
Biztos az Európát megszálló migráncsok voltak! A traktorokat kis lélekvesztőkön hozták magukkal Afrikából!
Milyen jópofa helyzet az, amikor azok tiltakoznak, akik talán még a felvonulásra használt erőgépeiket is az Unio által adott pénzből vették!
Menőmanó
@Maccska: Te mindenben érdekelt vagy.
Ha kell tanár vagy, ha kell őrnagy, most meg paraszt.
Na az utóbbival egyetértek.
Qqberci
Amatőr munka. Ha lenne egy rendes békamenetük, már komplett autók égnének...
NKF
Helyes,égjen egész Brüsszel! Főleg az EU parlament!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.