Nagy számú palesztin került lőtt sebekkel a Gáza városi Al Shifa és Al Awda kórházakba a csütörtöki gázai fegyveres incidenst követően, melynek során több mint 100 élelmiszersegélyre várakozó személy veszítette életét.

Az Al Shifa kórházat felkereső ENSZ-, illetve WHO- (Egészségügyi Világszervezet) tisztségviselők megállapították, hogy mintegy 70 holttestet és 700 sebesültet vittek a kórházba, miután izraeli katonák tüzet nyitottak a Gáza város közelében élelmiszer- és gyógyszersegélyre várakozó tömegre – írja a Sky News.

Gázai mészárlás: tovább folytatódik a csörte Izrael és a palesztinok között

Fotó: MTI

Az Al Awda kórházba 176 sebesültet szállítottak be, 80 százalékukat golyó által okozott lőtt sebekkel – a kórház vezetőjének tájékoztatása szerint.

A tömegre a segélyszállító kamionok megérkezését követően nyitottak tüzet az izraeli erők, melynek soraiban a lövedékek rengeteg áldozatot szedtek.

Izrael továbbra is tagad: azt állítják, azokra lőttek, akik veszélyeztették katonáikat, nem a segélyre várakozókra. Ráadásul nem is halált okozó lövéseket adtak le rájuk. Több tucat ember halálát a tömegbe hajtó kamionok okozták a izraeli hadsereg álláspontja szerint.

Az ENSZ főtitkárának szóvivője ugyanakkor megerősítette: szakértői csapatuk, megvizsgálva az Al Shifa kórházban a holttesteket, illetve az ott ápolt sebesülteket, azt tapasztalta, többségük lőtt sebekkel került az egészségügyi intézménybe. Kriminalisztikai vizsgálatokat ugyanakkor nem folytattak le a kórház falai között- tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Sajnálnám a gázai gyilkosokat,ha nem 1 Alkotmány nevű gyilkosságra felszólító programra gyilkolásznának!Ráadásul az" ártatlan civilek" mögé bújva hősködnének!A segélyszervezet is bújtatta a hamászos "szabadsegg harcosokat"!Gondolom a pofájukat sem véletlenül takargatják,mert így simán elvegyülhetnek az embereik között ha levetik!Rosszabbak,mint a sakálok!
jáger laszló
Folytatódik a gázai mészárlás
Elkövetők a zsidó barátaink
csak ennyi
barátilag
J.L.
Géza
Ezek egyszerűen aljas gyilkosok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.