Legalább 15 gyermek halt meg alultápláltságban, illetve kiszáradásban az utóbbi napokban a gázai övezeti Kamal Adván kórházban – közölte vasárnap a radikális iszlamista Hamász irányította helyi egészségügyi hatóság.

A tájékoztatás szerint az egészségügyi intézmény intenzív osztályán további hat gyermek élete van veszélyben. A fiatalok alultápláltságtól és hasmenéstől szenvednek – az MTI beszámolója szerint.

Gyermekek halnak éhen a gázai kórházakban

Fotó: MTI

A Kamal Adván kórház egyik szóvivője szerint a létesítmény áramfejlesztője már nem működik, s lélegeztetéshez szükséges oxigénből is kifogytak. Hozzátette,  az orvosi ellátási lehetőségeik beszűkültek.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) szombaton este ismételten a humanitárius segélyek növelését, valamint a civil lakosság védelmét sürgette.

"A feleket nyomatékosan felszólítjuk, hogy ne tagadják meg a gázai övezeti lakosságtól az alapvető ellátást és humanitárius segélyeket"

- olvasható az ENSZ BT közleményében.

A világszervezet vezető testületének tagjai mély aggodalmukat fejezték ki, hogy a palesztin térség több mint kétmillió lakójának élelmiszerellátása riasztó mértékben van veszélynek kitéve.

Az ENSZ BT ismételten követelte a humanitárius segélyek "haladéktalan, gyors, biztonságos, tartós és akadálytalan biztosítását". Izraelt egyben felszólították a határátkelők nyitva tartására, illetve további útvonalak nyitására a segélyezés fokozása végett.

Az Izrael ellen támadást intéző Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet és Izrael között október 7. óta tartó háború során Izrael blokád alá helyezte a palesztin területet, csak Egyiptomból a rafahi átkelőn keresztül, illetve az izraeli Kerem Salomnál lépnek be  segélyszállítmányok.

Az ENSZ szerint a mintegy 2,3 millió gázai lakos negyede "egyetlen lépésnyire van az éhínségtől".

A nemzetközi közösség egyre nagyobb nyomást gyakorol Izraelre a harcok ideiglenes beszüntetése, a gázai civil lakosság katasztrofális életkörülményeinek javítása érdekében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mivel a segélyeket a tömeggyilkos hősök kapják! =))
KisTehen
@RonaGyuri: micsoda egy büdös bogár vagy
Géza
Izrael nem engedi be a segélyeket. Gyilkolja, lövi a civileket, már 30000 ártatlan civilt mészároltak le, ebből 10000 gyerek volt az áldozat.
Meddig lehet tűrni ezt a borzalmat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.