Több mint tízezerrel többen voltak a zászlóbontáson, mint a Nemzeti Múzeumnál

A különböző rendezvények résztvevőinek számát nehéz meghatározni. A kiszámításához fontos tudni, hogy pontosan hol és milyen sűrűséggel helyezkednek el az emberek. A nemzetközi gyakorlat szerint álló tömeg esetén 3,5 emberrel, míg menetelő tömeg esetén 2,5 emberrel számolhatunk négyzetméterenként. A Lakmusz a gyakran használt MapChecking alkalmazás alapján becsülte meg a résztvevők számát.

Magyar Péter leverte Orbánt

Magyar Péter rendezvényén voltak a legtöbben/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Lakmusz számításai szerint a legtöbben Magyar Péter délutáni „zászlóbontásán” voltak a legtöbben. Becslésük szerint a főszínpadot a Bajcsy-Zsilinszky útnál állították fel, de az Operánál is volt egy kivetítő az Operánál is – ennél a két pontnál volt igazán sűrű a tömeg. Itt négyzetméterenként 2-2,5 emberrel számoltak, ami körülbelül 30-35 ezer résztvevőt jelent.

Kevesebben voltak kíváncsiak Orbán Viktor beszédére a Nemzeti Múzeumnál. A Lakmusz szerint legsűrűbben a Nemzeti Múzeummal szemben (a Bródy Sándor utca és a Múzeum utca közötti szakaszon) helyezkedtek el az emberek. Orbán beszédének kezdetekor még a Múzeum utca és a Kálvin tér közötti szakaszon csak szellősen állt a hallgatóság, a végére azonban megtelt a terület, és a kordonon kívül is hallgatták néhányan a beszéd végét (a Kálvin téri villamosmegálló vonaláig álltak). Az Astoria felőli szakasz azonban a rendezvény végéig szellős maradt. Mivel a terület nagy részén viszonylag sűrűn állt a tömeg, azonban a Kálvin tér környékén szellősebb volt a tömeg, négyzetméterenként átlagosan 3 emberrel lehet érdemes számolni.

Ezekkel az adatokkal számolva körülbelül 23 ezren hallgathatták Orbánt a Nemzeti Múzeumnál.

A Fővárosi Önkormányzat és több civil szervezet délután a Szabad sajtó útjára hirdette a megemlékezést. A Lakmusz szerint ezen körülbelül 10 ezren lehettek ott.

Forrás: lakmusz.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Pedig oda buszok tucatjaival vitték az embereket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Pedig oda buszok tucatjaival vitték az embereket.
Cherry
Fél is a zsiros patkány, ha tehetné kilökné egy ablakon...
Géza
Zseniális volt Orbántól Magyar bedobása a politikába. Innentől nem létezik ellenzék.
Eladott Ország
Magyar Péter, nem ütötte a NER-t mintahogy elvárható lett volna. 14 év teljhatalom után, csak relativizálja a Nert-ellenzéket és demokráciát. Ennyit a nagy megváltóról, megint csak az ellenzéket aprózza el. Nehogy már Magyar Péter legyen az új Petőfi mert tényleg tökön szúrom magamat Csodálatos, fantasztikus, nem gondoltam volna, hogy 14 év után éppen a Fidesz legfelsőbb mélyéből jön elő a magyarok megváltója, II. Péter. Hollywoodi történet, bár a vége még nincs kitalálva. ez az ország tokától-bokáig egy kibaszott vicc. Amit MP elmondott a nagy zászlóbontásán az már elmondta a 15 ellenzéki pártból 15. Ez arra volt jó hogy nem a tv előtt ültek az emberek hanem kimentek egy kicsit mozogni. Azért kellett ehhez a tavaszias idő is. "Magyar Péter leverte Orbánt", mert Orbán küldte, nem magától jött, a fidesz küldte a messiást.
Pusztai
nagy frászt verte le!

még mindig ott terp3szkedik a dagatttt a Karmelitában!.
csak úgy....
@Géza: shikari, te csak a 4 évente kapott 5 kg krumplidat félted! :)
csak úgy....
@Eladott Ország: mond, te kit választanál? ki a te embered, ezt áruld el végre!
Pusztai
@csak úgy...: 100* írtam, szaros wc deszkára is leszavazok a fidesz ellen!!!
csak úgy....
@Eladott Ország: ha valaki mindenki fölött pálcát tör, arról tudni kéne,hogy kinek a nevében és azt is,hogy szerinte miért tart még mindíg itt az ország,ha szerinte van egy jobb megoldás !
csak úgy....
@Pusztai: most nem téged kérdeztelek ,izgatottan várom @Eladott Ország: barátom válaszát!
Pusztai
@csak úgy...: tudom, de nem elfelejteni kire szavaznék!! o)
nna!
Eladott Ország
Magyar Péter magyarul osztja tovább a megosztottságot! A propaganda ereje 35 %- on vagy felette tudja tartani mindig a fideszt! 20 %- ot sem fog elérni senki Magyar sem, márpedig a győztes kompenzáció miatt a fidesz mindig nyerni fog országosan. Sztem’ ez is a feladata. Ez a Péter gyerek pont azt mondja, mint az ellenzéki pártok DK-val, Momentummal és a többiekkel egyetemben. Nem tűnt fel? Mi a jóistent akartok tőle? Hadházy és a Momentum ezer éve követeli az EU Ügyészséghez csatlakozást, a DK úgyszintén. Polt leváltása, Rogán eltakarítása, kinek nem igénye? Az egészségügy és az oktatás - pontosan ezeket modja az ellenzék évek óta? Nem is értem mit akarnak erről a faszitól azok, akik ott csápolnak előtte? Hja és miközben azok az önkormányzatokban próbálnak valamit csinálni, meg pofáznak a Parlamentben, aközben Péter bent ült az MBH-ban, meg a Diákhitel központban és még mint kiderült másik X igazgatóságban, és szedte fel a milliókat.
NKF
Ki sztárolja ezt a kis köcsög f@szt? Mitől lett hirtelen ilyen nagymenő? Nem értem.
csak úgy....
@Eladott Ország: ebböl belöled egy fideszesre is követketethetek! -aki szeretné eltiporni magyart! - mond ,te kit választanál?
Menőmanó
@Eladott Ország: Én egyetértek veled. Ez a Peti gyerek sok ellenzéki szavazót fog elszipkázni, és valamennyit a fidesztől is. Azt mondta, koalíciós kormányzást akar. De nem Gyurcsánnyal, nem Momentummal, nem a levitézlett ellenzékkel. Akkor kivel is? A kérdés költői.
balos
@Eladott Ország: Ebben a disznóólban,mindig a fideSS fog nyerni,mert az ilyen senkiket megfizeti!
Aki Én
@NKF: persze, hogy nem érted...
@Géza: döntsd már el mit hazudtok.
Billibácsi
Végre valaki leverte! Egy ketrecharcos is jelentkezhetne.
Billibácsi
Végre valaki leverte! Egy ketrecharcos is jelentkezhetne.
csak úgy....
@Menőmanó: ez a "peti gyerek" alig 3-4 hete híres , nem csoda ha nem mond semmi konkrétumot, hiszen tisztában van a fidesz lejáratásra szakosodott rogán tónijával és a kétségbeesett ,mindenben fideszest látó ellenzéki tömeggel, akiket nem 0rbán varázsolt el,de valakik biztosan,ha már ott tartanak, hogy a szemüknek és a fülüknek sem hisznek!
ezt a faszit nem 0rbán dobta be a politikába ,ö valóban megcsömörlött a ner. töl!
human
Szerintem ha Magyar Pétert Rogán küldte volna, akkor Orbán nem megy bele erődemonstrációba, hanem hagyják megrendezni MP programját és ha sokan vannak rajta akkor a propaganda média beleszáll az ellenzékbe, hogy még annyi embert sem tudtak megszólítani, mint egy újonc.
De nem ez történt. Orbán vesztett az erődemonstrációban.
Menőmanó
@csak úgy...: Drukkolok, hogy nektek legyen igazatok, akkor is, ha én kételkedek benne.
csak úgy....
@Menőmanó: manapság a kételkedés csak a fideszt erösíti, közben a 14 éve tehetetlenül vergödö ferkót a minden magyarok ellenzékének a "gyilos segédjét" tartja életben...
Eladott Ország
@Menőmanó: Magyar Péter meg is mondta, hogy ő jobboldali (?) megélhetési, és nem lép koalícióra a jelenlegi ellenzékkel. Orbánt nem akarja leváltani, csak az ellenzéki szavazókat megosztani. Ő nem jött Orbán küldte.
@csak úgy...: A megoldás nem Magyar Péter lesz. Ha a jelenlegi ellenzék nem tud semmit tenni, akkor a magyar nép fogja , a népharag elzavarni a csúti gecit és bandáját.
Eladott Ország
@csak úgy...: Gulyás Márton Partizán: Te végső soron Orbán hatalmát leváltani szeretnéd?... Magyar Péter: Nehéz kérdés… Pedig ez nagyon könnyű kérdés volt. Ennyit az elvszerűségről. Itt a nagy baj, hogy nem megreformálni kell a fideszt meg partnerkedni velük. El kell őket zavarni.
twitter.com/i/status/1768913268452540795
Aki Én
@Maccska: az úgy számít, hogy ti kevesen vagytok.
Érted már?
Eladott Ország
@Maccska: ma, 19:42 ☻ Be fog következni! A gecinek 14 éve volt rá, hogy kiépítse a diktatúrájátt, de rá fog ömleni a szarcunami. Az EU-ban a NATO-ban már szóban se állnak vele. Pénz befagyasztva, kampó van!
Eladott Ország
@balos: ma, 18:41 ♦ Megvehető emberek mindíg vannak, akinek nem inge ne vegye magára. Abban az ellenzék is sáros, hogy a geci ilyen mértékben ki tudta építeni a diktatúráját. Ilyen mértékben a volt keleti blokkban senkinek nem sikerült. Ezért szarják le az orbáni rezsimen keresztül a magyarokat is.
csak úgy....
@Eladott Ország: igen, ez megtévesztö de okos válasz! ö az elsö,aki nem elöször 0rbánnak megy neki ,ezért is kurva nehéz a fidesznek ellene védekezni! - tudod,brüsszel elfoglalásához is kell egy taktika, amihez a szenilisedö 0rbánnak már fingja sincs csak a birkacsordája!
mond, te kit választanál? - erröl még mindíg nem nyilatkoztál!
balos
@Eladott Ország: A baj,hogy a rendszarváltoknak sikerült a legrosszabb forgatókönyvet bevezetni!Erre a Soros támogatta nyilas pereputty sikeresen rárepült!
KisTehen
akkor megnyugodhattok libsik ... megmenekültetek

HAHAHA
csak úgy....
@KisTehen: holnap kezelésed lesz,ne feledkezz meg róla mert egyre több az elmebeteg és egyre kevesebb az idöpont! :) - genya gyurcsány ,még az otthonotokat a lipotot is megszüntette,azóta kavartok itt ti elmebetegek!
KisTehen
@csak úgy...: mi van ... még mindig fosol? :)
KisTehen
@csak úgy...: olvasd el ez a cikket ... hátha attól megnyugszol

HAHAHA
csak úgy....
@KisTehen: én sosem fosok, te vagy a "széntablettám" -töled kemény marad még a székletem is! :) - te orbán hívek megrontója,te bicskei szatír!
Horizont
@Eladott Ország: Szerintem nincs most igazad, bocs. Szerinted ha orbán és a fidesz küldte Magyart akkor megcsinálják a 3 gyereke mellett ezt az asszonyverő karaktergyilkosságot?
simmering73
@Horizont: Mzp-ért is tűzbe mentetek és mi lett a vége? Ebben az országban olyan métely van a politikai elitben, hogy aki jobboldalról "ugrik ki" az bizonyosan nem tisztességes szándékkal teszi. Megmondták ezt nálamnál okosabbak Mzp esetében és ezt mondják most Magyar esetében is. Színjáték és az ellenzék erodálása.

"Az nyilvánvaló, hogy az Orbán-rendszert nem a jelenlegi ellenzék fogja leváltani, hanem a népharag, mely elsöpörheti a jelenlegi ellenzéket is. Jelenleg nincs hova csatlakozni annak, aki elutasítja Orbánt, s nem kívánja az Orbán-rendszert legitimáló ellenzék pótcselekvését sem támogatni, a hazugságaikkal együtt. De a megoldás nem Magyar Péter lesz, az biztos.

A messiásvárás hangulatában ide-oda sodródó emberek reménykedve mentek ki Magyar Pétert meghallgatni, hátha ő lesz az, akit várnak. A Fideszból kiugrott új ellenzéki messiás nem okozott meglepetést, pontosan azt hozta el, amire számítottunk: a semmit. Mert az a harmadik út, amely demokrácia és fasizmus között van, nem létezik."
nepszava.us/fasizmus-es-demokracia-kozott-nincs-kozeput/
Horizont
@simmering73: Én nem mentem tűzbe MZP-ért. Addig becsültem amíg polgármester volt.
Aztán belépett a nagypolitikába és én ejtettem. Én máskép látom a "Magyar Péter" jelenséget bocsika. Most olyan helyzetben van az ország, hogy jókor jött felpezsdítette a posványos állóvizet.
Eltelt 14 év az ellenzék még a 2/3 -ot se tudta megszüntetni. Mire várjunk? Nincs idő és oltári nagy a baj. A népharag se jön ami elsöpörné ezeket a hitványokat. És ha ehhez Magyar nyújt segítséget? Kell egy esély még utoljára, mert amúgy elvesztünk.
És az a karaktergyilkosság amit Rogánék csinálnak zsinórban annyira visszataszító.
És nem tűröm, hogy befolyásoljon egy szar Rogán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.