Zelenszkij kemény választ adott Putyin ultimátumára, melyeket Moszkva pénteken hirdetett meg. Az ukrán elnök, ultimátumnak minősítette a békejavaslatot.

Zelenszkij: Amit Putyin csinál, az a nácizmus újjáélesztése – Így reagált az ukrán elnök az orosz békeajánlatra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Joe Biden amerikai elnökkel nyilatkozik, miután kétoldalú biztonsági megállapodást írtak alá a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 csúcstalálkozójának keretében tartott kétoldalú találkozójának végén Savelletriben 2024. június 13-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt – Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölt békejavaslata ultimátum, ami arról szól, hogy az ő feltételei szerint fejezzék be a háborút, és ez semmiben sem különbözik a korábbi orosz üzenetektől

- idézte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavait a Világgazdaság.

Zelenszkij elnök pénteken Olaszországban, az olasz SkyTG24 hírcsatornának nyilatkozott.

Putyin pénteken ismertette az orosz békefeltételeket. Kijelentve, hogy Oroszország tűzszünetet hirdet és tárgyalásokat kezd Ukrajna elleni háborújának befejezéséről, ha Kijev beleegyezik NATO-csatlakozási ambícióinak feladásába, és átadja Oroszországnak teljes egészében azt a négy megyéjét, amelyre Moszkva igényt tart.

Most látjuk, hogy amit Putyin csinál, az a nácizmus újjáélesztése. Ez a nácizmus új hulláma, az orosz nácizmus. Azt akarja, hogy adjuk fel a megszállt területeinket, de szeretné a még nem megszállt területeinket is. Hazánk régióiról beszél, és nem áll szándékában leállni

– hangsúlyozta Zelenszkij. Mint mondta, ez ugyanaz, mint amit Hitler tett, amikor azt mondta a második világháború idején: adjátok nekem Csehszlovákia egy részét, és ezzel minden véget ér.

Az ukrán elnök emlékeztetett arra, hogy akkor Lengyelország és Európa megszállása következett.

Forrás: vg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Ez a zenebohóc tönkrevágta a saját hazáját! Annyi esze van mint egy lopott libának!
Közben ukránok milliói menekülnek hazájukból! Egy tetű rohadék meg minden!
Csizmás Kond
Szégyellje magát a silány bohóc, eladta és félig kiírtatta az országát egy marék ezüstért...de gondolom csak meg fogják kérdezni hogy mennyi az annyi...
Őrnagy
@jáger laszló: Született hülye!
Őrnagy
Amúgy Lindsey Graham meg mondta, hogy miért nem egyezhet meg a zenebohóc Putyinnal:
Azért nem, mert Ukrajna belsejében ritkaföldbányászati kitermelőhelyerk vannak, amik a technika mai fejlődésének a szintjén 12 trillió dollárt ér, és aki megszerzi gazdasági verseny előny helyzetbe kerül a gazdasági világversenyben. Ezt a 12 trillió dollár értéket az USA bármi áron meg kívánja szereni, ha be kell vonulnia a NATO-nak Ukrajnába, ha minden ukrán és Európai meghal, ha egész Európa elpusztul, akkor is!
Itt tart az USA bábelnök felett álló USA háttérhatalom!
Ezért vonultak be 1991-ben ukrajnába a Soros szervezetek, ezért szervezték meg 5 milliárd dollárért a Majdani puccsot, ezért nem engedték meg 2022-ben a békekötést a Zenebohócnak Putyinnal, és ezért fog lesz ami lesz a NATO bevonulni Ukrajnába! Egyelőre kiképző bázisokat építenek ki (akkorákat, ahol akár 200.000-es NATO "kiképző" egység is elfér majd bevonul harcolni egy 200.000 fős "kiképző" NATO egység! Ezen dolgozik most a NATO.
Őrnagy
Lindsey Graham USA Délkarolinai szenátor! megmondta hogy mi miért is van, és természetesen csak a Putyin a gonosz, mert meg akarja nehezíteni az USA-nak a 12 trillió dollár értékú ritkaföldfém kincs megszerzését, amiről az USA nem mondhat le! Minden más csak mocskos propaganda!
Pontosan olyan háború ez, mint a 2003-as Iraki lerohanás volt, csak most nem az olaj, hanem a ritka földfém a megszerzendő kincs. Most nem nem is létező tömegpusztító fegyvereket "keresnek", hanem az "Ukrán demokráciát" kell megvédeni, ami éppúgy sose volt, mint Irakban tömegpusztító fegyverek!
Ez már maga a világuralom megszerzéséért folytatott 3. világháború, ami elkezdődött, de meg kellene állítani mielőtt súlyos volágpusztító atomháború tör ki!
balos
Amit béke időben a nemzethy geci csinál az országgal azt miért róják fel egyesek a muszka geci ellen védekező ukrán elnőknek?A mérce a nemzethy hülyéknek a abszolut nulla fokot veri!Mert mást már nem mer!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.