A sertésinfluenza, amelynek feltehetőleg már 149 halálos áldozata volt Mexikóban, s átterjedt az Egyesült Államokra és Kanadára is, azzal az aggodalommal tölti el az egészségügyi hatóságokat, hogy világméretű járvánnyá válhat.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Arra vagyok kíváncsi, hogy miért éppen Mexikóban ütötte fel a fejét ilyen gyorsan és agresszíven ez a vírus?
Diamont Frost
Ugy tudom,valahol Ázsia felől várták az uj virust.Azt gondolták,hogy a madárinfluenza és az emberi influenzavirus fog egyesülni és mutálódni egy harmadik állatban, nevezetesen a sertésben. Ez idáig bejött. A jóslás nem sok jót jövendöl.Több ezer/ százezer/ halott, az emberi kapcsolatok felületessé válnak, a tömegmegmozdulások ,sportesemények megszünnek, mindenki félni fog a másiktól....hacsak nem fedezik fe,l a csodaszert,ami a haláleseteket minimalizálná.
De ez még legalább 1-2 év. addig marad a félelem.

azt mondják az okosok.,hogy először inkább Ausztráliafog és Újzéland a veszélyeztetett,mert ott van ősz, ide hozzánk majd ősszel fog elérni,addigra jó lenne a védőoltás
Evikati
@Renrol: Az este hallottam a hírt, hogy nálunk van védőoltás. A megelőzés és a gyors reakció a legfontosabb.
A metrón rám tüsszent valaki a mexikói vírusból, hogyan védem ki? A kapaszkodókra rakódik a vírus, bár nem nyalogatom a kezem, bármi előfordulhat:-(
Diamont Frost
@Evikati
Én ugy tudom,hogy a nálunk meglévő védőoltást a madárinfluenza ellen fejlesztették ki.Az új virus, egy mutáns,azaz átalakult, mégpedig egy sertésben egyesült a madárinfluenza, az emberi influ.-virus, + a sertésinfluenza virusa . Ez a 3 virustörzs ugy alakult át, hogy már nem csak a sertéseket,hanam az embereket, pontosabban emberről-emberre tud terjedni,nagyon gyorsan.
Tudtommal még védőoltás nincs, Amerikában most izolálták a virust, meghatározták a DNS szekvenciáját,tehát elméletileg 1-2 héten belül lehetne védőoltást gyártani. Ha beválik,lehet gyártani. Heti 1 millió adagot képesek gyártani, és ha minden jól megy, kb. 3-4 hónap kell ahhoz,hogy minden érintett megkapja a védelmet. Ez persze temérdek sokba kerül, és nem, lehet tudni, ki fogja ezeket kifizetni.Addig marad a mmegelőzés: a maszk viselése, sok vitamin szedése, és ha elkaptad, azonnal orvoshoz kell menni.... aztán marad az imádság.....
Lehet,hogy az segit a legtöbbet.
Evikati
@Renrol: Köszi a kedves infót! Ez is a megelőzés része, hogy elolvasom és szófogadó leszek.:-)
Amen!
furfang
Az ember gyanakvóvá válik, világválság és most hirtelen felütötte a fejét a nagy népességű szegény országban a halálos vírus. Ez utóbbi besegít az előbbi enyhítésébe? A túlnépesedés mesterséges szabályozása? Túl sok ilyen témájú filmet láttam talán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.