A kutatók összesen 29 sertést akarnak élve a hó alá temetni Tirolban, hogy a hógörgeteg alá kerülő emberek túlélési esélyeit vizsgálják. Bár a tiltakozások hatására lefújták a programot, az első tíz jószág addigra már kimúlt.

Forrás: zoldter.hu
Feltöltő: eteszt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
@safi: Na ne gondolod, hogy saját hazájukba bele akarnak kavarni.
Zsoel
""Barbárság" - nyilatkozta az egyik szervezet, míg egy másik egyenesen azt javasolta, hogy az állatok helyett magukat temettessék a hó alá a kutatók."

Hát akkor remélem, titeket is elsodor majd egy lavina, ostoba, szűk látókörű banda! Ennél humánusabban már igazán nem lehet állatkísérletet folytatni, érzésem szerint ezek a sertések jobban járnak így, mintha vágóhídra kerülnének.

"Az innsbrucki és a bolzanói egyetem már húsz éve folytat kutatást azzal a céllal, hogy javítsa a lavinaáldozatok orvosi ellátását és hogy kifejlesszenek egy túlélőfelszerelést. Ez a kutatás utolsó állomása - próbálták meggyőzni az ellenzőket."

Ha 100 disznó életébe kerül is, de sikerül megmenteni egy lavina eltemette ember életét, már azt mondom, megérte.
Az állatvédők foglalkozzanak talán Kínával, ahol élve nyúzzák a prémes állatokat.
safi
@Zsoel: az egyik nem zárja ki a másikat! Én speciel mindet utálom. Igen foglalkozzanak Kínával, a bálnákkal, a bikaviadalokkal stb. De neked hasonló jókat kívánok, mint amiket kedvesen megfogalmaztál felénk.
mandiner
@Zsoel: Én meg azt hogy az állat is ember, és sok esetben egy disznó többet ér mint egy "embernek" nevezett csökevény!
Zsoel
@safi: Konkrétan a cikkben szereplő állatvédőknek címeztem a jókívánságomat, nem neked. Magam is nagy állatbarát vagyok, de nem a végletességig. Az állatok értelmetlen kihasználását, a velük szembeni indokolatlan kegyetlenkedést mélységesen elítélem, viszont a tudomány, az emberiség érdekében folytatott állatkísérleteket, amennyiben azok nem járnak együtt az állat megkínzásával, igenis támogatom. Valószínű, hogy ez a néhány disznó fényűzőbben élt haláláig, mint amit mi a ház körül valaha is biztosítani tudnánk neki. Ráadásul még disznótort sem rendeztek belőlük a végén, és hasznos célt szolgáltak a halálukkal. Nem hiszem, hogy Ausztria nyugati végében ne ügyeltek volna az európai normák betartására; nem olyan fajták az osztrákok. Az emberben öröktől fogva benne él a természet megismerése, titkai megfejtése iránti vágy, és ehhez (vagyis a saját fejlődéséhez) mindig is fel- (és adott esetben ki-) használta az állatokat. Ha ezt nem tette volna, akkor te és én most nem az interneten folytatnánk eszmecserét, hanem valamelyik sziklabarlangban vacognánk, és száraz gombát meg csipkebogyót rágcsálnánk az éhenhalás ellen.

@mandiner: Lehet. De nem csak csökevényeket sodor el a lavina, hanem értékes embereket is (bár úgy gondolom, hogy a "csökevény" is lehet fia, lánya, apja, anyja, testvére, rokona, egyszóval szerette valakinek). Jobb, ha nem hozol elhamarkodott ítéleteket, mert még akár számodra fontos ember is kerülhet olyan helyzetbe, hogy jó lett volna neki ez a disznós kísérlet, mert azzal meg tudták volna menteni az életét.
csutak
@szaboria: Kedves Ria, miből gondod, hogy van hazájuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.