Magyar szakember is segítene a síelés közben súlyos agysérülést szenvedő, napok óta kómában fekvő Michael Schumacheren – írja a Blikk.

A Blikk megbízható forrásból úgy értesült, hogy dr. Csókay András (57) főorvos, nemzetközi hírű baleseti idegsebész a világhálón keresztül kereste meg a németek hétszeres Forma-1-es világbajnokát ellátó grenoble-i egyetemi klinikát, illetve több francia idegsebész professzort, s a kollégák figyelmébe ajánlotta tapasztalatait, kutatási eredményeit.

Dr. Csókay András (aki nem kívánta kommentálni értesülésünket) nevéhez fűződik a kilencvenes évek végén kifejlesztett műtéti eljárás, az úgynevezett éralagút-technika, amelynek lényege: az agyduzzadással járó sérüléseknél a koponyatető eltávolítása után az ereket alagúttal védik az elzáródástól.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Amikor először olvastam Schumacheren balesetéről és az agyduzzadást diagnosztizáló idegsebészekről, rögtön Csókay doktor jutott eszembe, hogy ez az Ő szakterülete.
A magyar idegsebészek a világ élvonalába tartoznak, teszik a dolgukat, Ők nem celebek, de, ha hozzájuk fordulnak azonnal segítenek... ezt kihasználatlanul hagyni jelen esetben botorság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nem értesz te a politikához semmit! :)
Dr. Felipe
Csak azért ne 1000 km távolságból akarja megmondani a tutit hogy mit kellene csinálni. Itt minden Schumacher szervezetén múlik hogy átvészeli e ezeket a nehéz napokat újabb agyvérzés nélkül. Ha igen akkor megmenekülhet de sajnos komplikációk bármikor felléphetnek, úgyhogy most jelenleg az a jó hír hogy nincs hír.
csa-csa
@bretagne: már ha összedobjál az árát.!
tivoli
@Dr. Felipe: A jó szándék sokat ér, bármilyen távolságból.
mariaberta
Ha már minden próbálkozás sikertelen volt. talán lenne még egy, és hátha sikerül, veszteni nem fog Sumi, de talán nyerni lehetne. Ez különösen azért megéri a próbálkozást, mert már nem oszt, de talán még szorozhat.
mariaberta
@Dr. Felipe: Igaz, de egyetlen lehetőséget sem szabadna elmulasztani, mert ha mégsem sikerülne , meglenne az az érzés, hogy mindent megpróbáltunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.