Két év alatt 2,4 millió dollárral, 3,1 millióról 5,5 millióra nőtt a nemzetközi úszószövetség, a FINA által a világbajnoki helyezésekre kifizetett összeg. A több, mint másfél milliárd forintnyi keretből a magyarok is szépen termeltek, nem csak az éremkollekciójuk, a bevételük is nőtt kazanyi vizes vb-n – írja a Blikk.

Hosszú és Cseh milliókat keresett a vb-n

A magyar küldöttség legkiemelkedőbb alakja Hosszú Katinka volt, ő két aranyat és egy bronzot gyűjtött, s ezért a teljesítményéért 84 ezer dollárt (23,84 millió forintot) kapott, mivel az első aranyát világcsúccsal könyvelhette el, az ugyanis önmagában 30 ezer dollárt (8,51 millió Ft-ot) ért.

A mindhárom éremből egyet-egyet begyűjtő Cseh László lett a második, ő 45 ezer dollárt (12,77 millió forint) kapott. A hazai rangsor harmadik helyén Verrasztó Dávid és Olasz Anna végzett, mindketten 15 ezer dollárt (4,25 millió forint) kerestek vb-ezüstjükkel.

Nemcsak a nemzetközi, de a magyar szövetség is fizet a világbajnoki érmekért, de csak azok kaphatnak ilyen támogatást, akik olimpiai számban végeznek a dobogón. Az arany 2,5 milliót ér, az ezüst, 1,25 milliót, míg egy bronzérem 625 ezer forintot.

A magyar úszóválogatott három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, egy ezüsttel és három bronzzal voltunk jobbak a 2013-as barcelonai vb-hez képest.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Megdolgoztak érte! Nem tőlük kell sajnálni, hanem azoktól, akik a magyar nép nyakán élősködve luxus életet élnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
az úszóink keményen dolgoztak azért a kis pénzért...megérdemlik, gratulálok!
csak így tovább!

most olvasom, hogy Hosszú már valami másik versenyen van...elképesztő ez az erő, elszántság...

hajrá Hosszú!
eszegfu
@wagabund: Jóóóóó! Én azért változatlanul a vizet választanám, mert az mintha egy kicsit fenntartana, talán könnyebb... a kuszás végképpen nem menne, a végén nem tudnék felállni a földről... Szerencsére nem rólunk, hanem Katinkáról és a többi uszóról van szó, akik nagyszerüen szerepeltek!
csa-csa
@Strong: egyetértek és ezerszer gratula! hosszú száz és száz kilométereket kell ezért leúszniuk nap mint nap sok sok órán keresztül! megérdemlik.
verőce21
@profon: (09:51) De a mélyvízben is gyorsabban futsz?
verőce21
A Cofidis biztosan sajnálja, hogy nekik nem kell most fapados kölcsönt felvenni. :)
Hellcat
Megérdemlik!!! A patkányok a parlamentben a minimálbért sem érdemelnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.