Két év alatt 2,4 millió dollárral, 3,1 millióról 5,5 millióra nőtt a nemzetközi úszószövetség, a FINA által a világbajnoki helyezésekre kifizetett összeg. A több, mint másfél milliárd forintnyi keretből a magyarok is szépen termeltek, nem csak az éremkollekciójuk, a bevételük is nőtt kazanyi vizes vb-n – írja a Blikk.

Hosszú és Cseh milliókat keresett a vb-n

A magyar küldöttség legkiemelkedőbb alakja Hosszú Katinka volt, ő két aranyat és egy bronzot gyűjtött, s ezért a teljesítményéért 84 ezer dollárt (23,84 millió forintot) kapott, mivel az első aranyát világcsúccsal könyvelhette el, az ugyanis önmagában 30 ezer dollárt (8,51 millió Ft-ot) ért.

A mindhárom éremből egyet-egyet begyűjtő Cseh László lett a második, ő 45 ezer dollárt (12,77 millió forint) kapott. A hazai rangsor harmadik helyén Verrasztó Dávid és Olasz Anna végzett, mindketten 15 ezer dollárt (4,25 millió forint) kerestek vb-ezüstjükkel.

Nemcsak a nemzetközi, de a magyar szövetség is fizet a világbajnoki érmekért, de csak azok kaphatnak ilyen támogatást, akik olimpiai számban végeznek a dobogón. Az arany 2,5 milliót ér, az ezüst, 1,25 milliót, míg egy bronzérem 625 ezer forintot.

A magyar úszóválogatott három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, egy ezüsttel és három bronzzal voltunk jobbak a 2013-as barcelonai vb-hez képest.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Megdolgoztak érte! Nem tőlük kell sajnálni, hanem azoktól, akik a magyar nép nyakán élősködve luxus életet élnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Megdolgoztak érte! Nem tőlük kell sajnálni, hanem azoktól, akik a magyar nép nyakán élősködve luxus életet élnek!
human
Gratulálok nekik. Megdolgoztak a győzelemért.
human
@Cicamama55: Pl. a Gömöri Zsolt félék.
sentinel216
Megérdemelték a milliókat! Gratulálok! Hazafelé kerüljenek valamelyik biztonságos Nyugat Európai ország felé és tegyék bankba a pénzüket! Mert itthon felét azonnal elveszik, a többit meg kifizethetik, áfára, köfára, egyéb adóra!
lópicigáspár
Nem irígykedni, utánuk csinálni! Ők legalább pozitív hírnevet hoztak az országnak! Mindez nem mondható el a politikusainkról!!
adrenalink
Ők tényleg Valakik! Azok a senkik, akik most mindennek képzelik magukat, milliárdokat keresnek a zsebhokizálással, és szotyolázással...
sentinel216
@adrenalink: Remélem Hosszú Katinka az ominózus kézcsók után megnézte, hogy megvan e még a bankkártyája!
adrenalink
@sentinel216: Én meg azt remélem, hogy nem lesz a kezének/karjának semmi baja. Orbán rossz ómen...
Zsoel
Nagyon helyesen. Tőlük nem is sajnálom, nem úgy, mint a semmirevaló alibifocistáinktól.
justhpeter
Kérem szépen, mindenkinek lehetősége van megúszni a belépő szintet és rajtkőre állni a vb-n, esetleg megnyerni a számát vagy világcsúcsot úszni. Politikusoknak is, kritikusoknak is.
Olvasom a hírben, hogy melyik versenyző mennyi pénzt keresett. Engem különösen nem érdekelt, de ha már elém rakják, ám legyen. Nincs jelölve a magyar szövetség jutalma, de legyen a valamennyi csapattag, edző összjutalma 100 milla.

Egyszerűen döntsük el, hogy melyik a nagyobb hatású: a magyar úszócsapat 100 milláért csodás reklámot adott Magyarországról a tévén keresztül az egész világnak, a kormány 600 milláért reklámozza itthon az elmúlt öt év eredményeit. Még az analfabéták is az úszócsapatra szavaznának. Akkor ?
kkalman
Amelyik fideszcsicska irigyli tőlük, megpróbálhatja utánuk csinálni. Ha nem a medencében, akkor legalább a munkahelyén, bár gyanítom, ott sem fog menni.
vadsanca
Őszintén gratulálok! Megérdemlik!!! Ez az amiről a másik témán írtam.
dr. prédikátor
Megérdemlik a pénzt! nem kis energiát ,lemondást követel ez a teljesítmény!!!Remélem a Hosszú Katinka alaposan lemosta a kezét, mert ez a féreg a szájával is fertőz!!!
profon
Én gyorsabban futok, mint ahogy Ők úsznak, oszt mégsem kaptam semmit ! Ejjh igazságtalan ez a világ :)
eszegfu
Én, ha tehetném, akár "számolatlanul" is sok pénzt fizetnék nekik. Ők igazából nemcsak ezért az 1 győzelmes pillanért kapják az anyagi elismerést, hanem a sok évi munkáért, ami ezt a sikert megelőzte. Tiszteletem és nagyrabecsülésem minden "vizes" sportolónak! "Aranylábu" átlagos focistáink teljesitmény nélkül (!) 425 eFt-ot keresnek havonta nettóban...
dömdödöm
Gratulálunk a sikerekhez ! Azon túl senkit nem érdekel mennyit kerestek .
eszegfu
@profon: 9:51 Jó Neked! Én már max. az életemért tudnék akár futni, akár uszni...:))
Strong
Örülök a sikereteknek fiatalok, és keressetek még ennél is több pénzt!
(aki irigyli tőlük, az csinálja utánuk)

hajrá!
sentinel216
@eszegfu: A vidéki, közepesen teljesítő, kopott farmeres, az egyetemen állami pénzen seggüket koptató, fideSS gittegyletet megalakító galeri, mindig szeretett élsportolók, művészek, színészek, arra hajlamos írók, értelmiségiek, egyéb ismert emberek társaságában mutatkozni. Orbán még azt is elintézte, hogy a világhírű futballistánk Puskás Ferenc személyes ereklyéi, a libaszaros falujába kerüljenek az eredeti klubjának tulajdonából. Mások dicsőségében - mos éppen Hosszú Katinka van soron - szeret a köpcös fürdőzni.
eszegfu
@sentinel216: Én ezt a fajta dörgölőzést inkább gyarló emberi tulajdonságnak tartom... kb. 50 évvel ezelőtt kamasz lányként nyaraltam Balatonnál, ahol a strandon láttam Bene Ferencet. Nem érdekelt akkor sem a foci, de a férfiak, fiuk körberajongták. Itt Pesten pedig már ugy meséltem a házbeli gyerekeknek, hogy Benével találkoztam, meg beszéltem is vele, és erre még irtó büszke is voltam. Most a Fidesz van hatalmon, ő tud, ill. neki van több alkalma a "hires" emberek uszályára ülni... én igy látom. A Puskás ereklyék helye szerintem is az eredeti klubja lenne, de hát "erőből" ezt is lenyulta.
sentinel216
@eszegfu: A baj csak az, hogy nehéz tőlük szabadulni, mert jön a kicsinyes bosszú. Lásd, Kokó, Kudlik.
eszegfu
@sentinel216: Ha hiszed, ha nem, eredetileg ez is a "tervezetben" volt, de aztán elfelejtettem!
wagabund
..."Én már max. az életemért tudnék akár futni, akár uszni..."

@eszegfu: az én verzióm...Én már max. az életemért tudnék akár futni, akár kúszni...

de azt is óvatosan...
wagabund
az úszóink keményen dolgoztak azért a kis pénzért...megérdemlik, gratulálok!
csak így tovább!

most olvasom, hogy Hosszú már valami másik versenyen van...elképesztő ez az erő, elszántság...

hajrá Hosszú!
eszegfu
@wagabund: Jóóóóó! Én azért változatlanul a vizet választanám, mert az mintha egy kicsit fenntartana, talán könnyebb... a kuszás végképpen nem menne, a végén nem tudnék felállni a földről... Szerencsére nem rólunk, hanem Katinkáról és a többi uszóról van szó, akik nagyszerüen szerepeltek!
csa-csa
@Strong: egyetértek és ezerszer gratula! hosszú száz és száz kilométereket kell ezért leúszniuk nap mint nap sok sok órán keresztül! megérdemlik.
verőce21
@profon: (09:51) De a mélyvízben is gyorsabban futsz?
verőce21
A Cofidis biztosan sajnálja, hogy nekik nem kell most fapados kölcsönt felvenni. :)
Hellcat
Megérdemlik!!! A patkányok a parlamentben a minimálbért sem érdemelnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.