A Londonban aranyérmet szerző úszó Rióban kudarcott vallott. Miután Gyurta nem jutott a legjobb 16 közé sem 100, sem a kedvenc távján, 200 mellen az olimpián, edzője, Széles Sándor azt nyilatkozta,

nem vállalja a felelősséget a helyezésért.

Gyurta Dániel a Nemzeti Sportnak reagált, és kemény szavakkal illette Szélest:

„Csak azt kérem tőle, nézzen magába, és gondolja végig: ha az ő lelki világa megengedi, hogy azt nyilatkozza, nem voltam jól felkészülve az olimpián, ám legyen. Ha viszont visszagondolok az elmúlt négy évre, egy kezemen meg tudom számolni, hány edzést vezetett le nekem. És nem azért történt így, mert mi azt mondtuk neki, ne tegye. Ránk mindig is az összefogás volt jellemző. Sanyi bácsi nyilatkozata nem volt korrekt, de szerintem csak az izgalom és a csalódottság mondatta ezt vele. Nem haragszom rá, és számítunk rá.”

Szélest a 2013-as világbajnokságról hazaküldték,  Gyurta úgy nyert, hogy edzője nem volt mellette a versenyen. 2015-ben pedig a kórházban örülhetett annak, hogy tanítványa vb-bronzot nyert.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
én sem értek hozzá, de edzőtt kellett volna cserélni...asszem Gyurta sem erőltette az edzéseket...saccperkábé eszébe sem jutott olyan, mint Hosszúnak, hogy minden nap hajtás, és minden létező versenyen úszik..vagy jól, vagy kevésbé jól...de ott van..

így csak a sárdobálás marad...amiből nem lehet tisztán kikerülni...persze magyarázkodni könnyebb, mint edzeni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@human: milyen kulturáltan elhallgatja minden fórum, hogy az edzője nem véletlenül nem tartott edzést...ha mégis, akkor volt olyan alkalom, hogy hazaküldték..miért is?

Hosszú edzőjére viszont kollektíven rámoccantak... nehogymááá ez a fiatal mutassa meg, hogy kell edzeni...
human
@human: jav: ... közti feszültségnek.
human
@wagabund: Mert ha leváltják az edzés technikájukat, akkor sértve érzik magukat. Minél idősebb az ember annál nehezebben viseli ha félreteszik. Csak hát a soport nem róluk szól, hanem a versenyző teljesítményéről.
magyarbakancs
Megy az egymásra mutogatás.
Gyurta úr nyert volna kérdezte volna bárki is ,hány edzést vezetett az edzője neki?
Gondolom nem.
perfekt
Gyúrta erre a versenyre nem készült.Viszont nagy energiát fektetett, a testépítésre, és a zselézett hajára.Üdülni ment Rióba.és pofavizitet tartott, a jövőbeni munkaadóinak-- mindezekett rákente edzőjére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.