Saját bevallása szerint riói olimpiai bajnoki címeinél is többet jelent Hosszú Katinka számára a Duna Arénában aratott hétfő esti világbajnoki győzelme 200 méteres vegyesúszásban.

 Hosszú Katinka meglepőt nyilatkozott győztes úszása után
Fotó: Kovács Tamás/MTI

"Egy kicsit úgy érzem magam, mintha ez lett volna életem első győzelme" – mondta a 28 éves sportoló az úszó-vb második versenynapjának nemzetközi sajtótájékoztatóján.

"Teljesen más érzés volt, mint Rióban, ahol az álmomért úsztam, azért, hogy olimpiai bajnok legyek. Itt a Duna Arénában közelről éreztük, hogy mennyien szurkolnak nekünk magyaroknak, így olyan érzésem volt, hogy nem csak magamért úszom. Éppen ezért ez az aranyérem többet jelent nekem, mint a riói"

- tette hozzá Hosszú, aki 2:07.00 perces idővel védte meg világbajnoki címét.

Korábban az M4 Sport kamerája előtt arról beszélt az immár hatszoros nagymedencés világbajnok versenyző, hogy nagyon le kellett nyugtatnia magát annak érdekében, nehogy túlizgulja a döntőt. Hozzátette: nehéz volt számára hazai közönség előtt az első pár úszás, de akárcsak a riói olimpián, ahol az első aranyéremig hatalmas volt benne a feszültség, most is úgy érzi, felszabadult és élvezni tudja a versenyzést.

Hosszú Katinka kiemelte, hiába úszta a hétfő délelőtti előfutamban a második legjobb időt 100 méter háton, olimpiai bajnokként is könnyű volt végül "elengednie" ezt a számot, hiszen a fináléban is látható volt, mennyivel erősebb lett az elmúlt időszakban a 200 méter vegyes mezőnye.

A bajai úszósztár megjegyezte: kedden a 200 méter gyors, amit már nagyon vár, amolyan kirándulás lesz a számára.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@JAJMÁR: Azért itthon, hazai közönség előtt nyerni valahogy más érzés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
Hosszú Katinka mindent nyilatkozhat,mert akkora tehetség és Sztár a sportolók között ! Legfeljebb nekünk nem szimpatikusak ezek a nyilatkozatok ! Így van ez a fociban Cristiano Ronaldo vagy Messivel is !
JAJMÁR
@division: te csak tudod :)

A sokmilliárdos pénzből épültben több a külföldi, mint a magyar. A magyar a kivetítő előtt ül, ha teheti egyáltalán.
A sportoló tudja ezt.
namihami
Mint sportoló, le a kalappal előtte.
De: ácsolják már az ő padját is a szinpadon, a Vezér mögé. Közvetlenül az Egerszegi és a Kokó mellett. Ezt hívja a nép szimplán biodíszletnek.
division
@JAJMÁR: Megint csak a negatívum meg a kishitűség. Ezért nem jutott soha előbbre a magyar. Ebben más Orbán többek között az eddigi miniszterelnökökhöz képest.
JAJMÁR
@division: @durbincs: Eddig úgy képzeltem, hogy minden úszó és Katinka sohasem csak magáért úszik, mindig a nemzetéért is, nem? Bárhol a világban, legyen az Rió, vagy Budapest, Olimpia, vagy vb, nem? A sikereket tőle már megszokhattuk, az szinte már elvárás felé, és én úgy sejtem, ez a "teher" nyomhatta jobban itthon, hogy itt, Budapesten is bizonyítson. Ez a "teher" lett most könnyebb, de világklasszis ő már mindenképpen.

Sajnos nem tudom nem látni, hogy a vizes vb nemzeti érzelmét is "megl@pták", a nemzeti érzést ott kérjétek számon, mert de tényleg, hogy lehet? Hogy lehet nemzeti érzésből is üzlet? Haszon, és haszon és haszon... money, money, money! Ezért nem jutunk előbbre soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.