Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, Lázár János büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen. A 24.hu információi szerint a NAV meg is kezdte a vizsgálódást.

Az MTSZ honlapján olvasható, hogy a döntés az elnökségi ülésen született.

Az elnök haladéktalanul büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen, mert elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX-IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére, egyben kéri a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Business Networks International Ltd. és az Emotion Gmbh cégekkel ugyancsak Richter Attila volt főtitkár által kötött ügyleteket is

- áll a határozatban.

Az MTSZ egyben Richter Attila visszahívását kezdeményezi a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól.

Az ügy előzményeként többek között május 13-án öt elnökségi tag lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül. Márky Jenő, a Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi – 2014 óta Bukarestben zajló – salakpályás verseny jogtulajdonosa február elején kijelentette, Richter Attila a felelős azért, hogy meghiúsult a február közepére tervezett magyarországi női torna megrendezése.

A szövetség júliusi rendkívül tisztújító közgyűlésén Lázár Jánost választotta meg elnöknek.

Az új elnökség arról is határozott, hogy a szövetség pénzügyi konszolidációját legkésőbb 2020. december 31-ig meg kívánja valósítani, e folyamatnak a kormánnyal történő egyeztetése tekintetében megbízza a szövetség elnökét.

Az elnökség a MOB olimpiai tagozatának tagsági képviseletéből visszahívja Szűcs Lajost volt elnököt és Juhász Gábort, és jelöli Lázár Jánost és Schmitt Grétát.

A 24.hu emlékeztet, a szervezet gazdálkodása miatt a Fővárosi Főügyészség már 2018 őszén nyomozást indított, ami után sorra mondtak le az elnökség tagjai.

Idén májusban derült ki, hogy

3,8 milliárd forintos tartozást görget maga előtt a szövetség.

Ebbe beletartoznak fantomtornák miatti kártérítési összegek, támogatott versenyzőknek és a munkavállalóinak sem fizetett az MTSZ, de a legnagyobb összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma – pontosabban a magyar állam – követeli vissza.

Richter Attila 2020 februárjában mondott le a főtitkári pozícióról az anyagi problémák felszínre kerülését és azt követően, hogy kiderült, nem rendezik meg a február 17-23. közöttre tervezett WTA-tornát Magyarországon.

A szövetség augusztus 11-én ismét elnökségi ülést tartott, amelyen előkerült a korábbi szerződések témája is, majd Lázár bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz a korábbi főtitkár, Richter Attila ellen.

Lázár feljelentést tesz, közben nyomozók szállták meg a teniszszövetséget

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség volt elnöke, országgyűlési képviselő és Richter Attila főtitkár a londoni Queen's Tennis ClubbanFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A 24.hu hozzáteszi, 

a szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint Lázár a feljelentést nem ismeretlen tettes, hanem célzottan Richter ellen teszi, ami – a lap szerint – azt sejteti, hogy a volt miniszter a párttársának és elődjének, Szűcs Lajosnak a felelősségét nem vizsgálná.

A 24.hu információi szerint a haladéktalanul megkezdett intézkedések részeként

augusztus 13-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói megszállták a szövetség székházát, és az egész napot ott töltve vizsgálódtak.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
lassan átadásra kerülhet a fideszes bukta gyár! lázár följelent ,simonka mószerol...
apa! kezdödik?
csak úgy....
@ómió: látom,totális háborút inditottál a gazdasági bünözés ellen! :)
az ügyben mr. wim& mr. hypó nyomoz..
ómió
@csak úgy...: De, hát, ha egyszer feljelentést tesz, akkor nem "okafogyott" mr. wimet és mr. hypot - még efftársilag is - odahazudni?
Horizont
Na de mi lesz a Szűccsel? Kimarad a buliból mert elvtárs?
És hol van a 3,5 milliárd??? Kinél, kiknél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.