A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint március közepére összesen 271 sportolót és 190, a felkészülésüket segítő szakembert, edzőt oltottak be, egész pontosan ennyien kapták meg addigra legalább az oltás első dózisát.

103 magyar olimpikon nem kérte az oltást

Fotó: MTI/EPA/REUTERS/Kim Kjung Hun

Szerdán hozta nyilvánosságra a MOB, hogy lezárult az oltási program első köre, „amelynek során (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is.”

Vékássy Bálint MOB-főtitkár 32-en azért nem kapták meg, mert kiskorúak, 20-an pedig betegség miatt estek el tőle egyelőre, ám olyanok is voltak, nem is kevesen, akik nem kérték: a főtitkár szerint 103 sportoló egyáltalán nem kért az oltásból.

A sportolók oltását soron kívül, még januárban kezdték meg Moderna vakcinájával. Ehhez előzetesen egy 868 fős listát állítottak össze, amire azok kerülhettek fel, akiknek van esélyük a tokiói vagy a pekingi olimpián való részvételre.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ilyen helyzetben olimpinát rendezni:Margit normálisak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@verőce21: De egyet se vagy keptelen mutatni - szajhos
karma1
Egy percig sem sajnalom a sportoloktol az oltast - egyebkent sincs tul sok emberrol szo, nem ezres a tetel...
De akik VALOBAN a sportert, a versengesert, az elsosegert kuzdenek, azok most elegedjenek meg azzal, hogy MINDEN legyen zartpalyas - hiszen a televizio sokkal jobban kozvetiti az esemenyt, mintha kint lenne valaki, de csak jo messze kapott volna helyet a lelaton. Tudom, hogy az az uzlet, hogy rengeteg ember jegyet vesz egy versenyre - de most az egyszer nem lehetne az uzleti erdekeket az elet fontossaga moge helyezni, masodiknak? A sportolok ugyis megkapjak az elismerest, ha mondjuk 10 versenyzo elindul a versenyben, es egymaskozt eldol, hogy ki lesz az elso, masodik, stb? Hiszen az elso helyet nem a kozonseg eri el, hanem XY, amit majd kitehet a vitrinjebe, - de mit csinal majd az az ember, aki a lelaton kapta el a virust, es belehal abba? De talan meg ezt is el lehet fogadni: aki beul a 20 ezres tomegbe, vallalja meg a halalt is (megj.: ERDEMES?) - es masszivan az o dontese, - DE HA ELHAGYJA A SPORTESEMENYT, ES A VILLAMOSON UTAZVA MEGFERTOZI A ROKONOMAT, BARATOMAT, - AKKOR O A SZEMEMBEN NEM EGY SPORTSZERETO EMBER, HANEM EGY GYAKORLO TOMEGGYILKOS! Es aki ezt megengedi nekik - sot, biztatja oket ! a csuti torpe szemelyeben - AZ SZINTEN A LEGNAGYOBB ES LEGFELELOTLENEBB TOMEGGYILKOS!
karma1
@verőce21: Jav.: De egyet sem vagy kepes mutatni!
karma1
Amikor sportesemenyrol beszelunk, leginkabb nemzetkozi versenyekrol szol a tortenet: ha egy sportolo nem vallalja az oltast - nincs helye semmikeppen egy ilyen megmerettetesen:
Nalunk a rugby a legnagyobb nemzeti sport, csak utana jon a foci, krikett, kosarlabda : az influenza szezonban a sima influenzaoltas is kotelezo a sportoloknak - aki azt nem adatja be maganak - nem lephet palyara! Ha egeszsegugyi megfontolasbol nem kaphat, egy-egy nemzetkozi esemenyre eltiltast kaphatnak, de a sportolok altalaban csak "egyeni meggyozodesbol" nem kerik - ezt viszont itt egyaltalan nem veszik figyelembe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.