Az UEFA már a magyar válogatott Németország elleni meccsét is vizsgálja.

Mindhárom Eb-mérkőzésünkön merültek fel gondok a magyar szurkolókkal kapcsolatban – ezt lépte meg az UEFA

A magyar válogatott tagjai a szurkolók előtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szövetség a magyarok Portugália és a Franciaország elleni meccsei után a müncheni Eb-találkozón történtek miatt is vizsgálódik.

Az UEFA közölte, hogy vizsgálja a magyar és a német válogatott szerdai, müncheni Eb-meccsét, a stadionban szurkoló drukkerek esetleges kirekesztő viselkedése miatt. Tartottak fel például melegellenes plakátot is.

A szervezet nem közölt pontos részleteket, német sajtóértesülések szerint azonban a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Korábban már bejelentették, hogy Magyarország Portugália és a Franciaország elleni meccseit is vizsgálják, így a magyar futballválogatott mindhárom Eb-mérkőzésén problémák merültek fel a szurkolókkal kapcsolatban.

A portugál sajtó arról számolt be, hogy Cristiano Ronaldónak ellenséges fogadtatásban volt része a Puskás Arénában, ahol a franciák kulcsemberei közül Kylan Mbappé és Karim Benzema is a hazai drukkerek rasszista céltáblája volt.

Forrás: 444.hu, hvg.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem értem, hogy hogyan merik ezeket az Orbán által 2006-ban felheccelt, majd később nemzeti hőssé avatott hazafiakt megvádolni?:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Már az UEFA is a Soros kezében van, mint az EU, NATO, az ENSZ, és ...Báncsák Orbán csűrhéjét! =))
Szalay Miklós
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepérõl, pozitívumairól, negatívumairól:

egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT106_2021-02-18.shtml#sport

Benne azt, hogy a diktatúrák, autokratikus rendszerek, vezetők általában kiemelt figyelmet szentelnek a sportnak.
justhpeter
Egy szezonra kell eltiltani a magyar szurkolókat a külföldi meccsek "látogatásától" és máris javulás áll be. Ha nem jöhetnek a hazai zárt kapus meccsek.
rokker33
Jól tették. Hol van a szólás szabadság ?? Had mondjuk már ki az igazat meg a véleményünket azigazságról , ha már létezik ez a kurva nagy demokrácia!Vagy buzikat,vallást,politikusokat ,papokat,védett személyeket nem lehet ócsárolni!??Szegények mindjárt hullajtok egy könnycseppet értük,ha tudok...
ómió
Sehol nem borultunk buzivirágzásba? Na, ne má'!
csak úgy....
@rokker33: neked magadért kellene könnyet hullajtanod..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.