Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

"B*zi németek" – Kemény büntetés kapott a magyar szurkolók miatt az MLSZ
Részlet a hvg.hu videójából

A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek "Egyenlő Játék" feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

A hvg.hu videóján hallható, ahogy a magyar szurkolók buzizzák a németeket:

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség – az UEFA-ra hivatkozva – azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.

Marco Rossi együttese a NL 2022/23-as kiírásában a legjobb 16 együttest felvonultató A divízióban szerepel.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Proli balkáni magyarok ez a válasz, OV kedves felbujtott emberei agynélküli söpredék
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
istván irén
Igen szerény ez a bünti sokkal többet érdemeltek volna
Namely
@teuton57: :D
1. Még direkt be is másoltam a charta-t, de értelmezned nem sikerült.
2. "A magyar parlamentben mar a "ficsur" is sertegetesnek szamit es 10 milliora bünteti a kommunista hazmester efftars! A buzi nemetekert en 10 millio euros büntetest adtam volna..."
Itt látszik, hogy a szabad véleményt összekevered azzal, ami neked tetszik. Először is a Parlament épületében vannak házszabályok, aminek ismeretében leszel képviselő. Ott nem a szabad véleményt, hanem a stílust büntették (a House of Commons-ban pl tilos kimondani a "hazudik" szót, de körül lehet írni).
Az uefa viszont a szabad véleményt büntette, azt ami neki nem tetszik. Ami az EU-ban tilos. Elvileg.

Csak egy kérdés: ha Kövér "kommunista házmester elvtárs" akkor te a 10 millió eurós büntetéseddel mi vagy?

Majd én megmondom: Hitler.
Eladott Ország
Az UEFA a pandémia idejét meghosszabbította a lelátókra, hiába volt Orbán sietsége a teltházas lelátókra. A nagy óbégatásnak az lesz a következménye, hogy kiutálnak bennünket Európából, bár a bűnöző tróger pofátlan cigánynak és bandájának végső soron ez is a célja.
ómió
Szólj igazat, megkapod a büntidet! "Liberális szólásszabadság"!
Namely
@Eladott Ország: " bűnöző tróger pofátlan cigánynak "
Még szerencse, hogy te nem az a szélsőséges, uszító rasszista vagy, mint azok a csúnya ultrák.
Gyurka80
@teuton57: Ott egyértelmű. ki mondta a pályán NEM ! Vagy megint kollektív bünti van
?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.