Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

"B*zi németek" – Kemény büntetés kapott a magyar szurkolók miatt az MLSZ
Részlet a hvg.hu videójából

A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek "Egyenlő Játék" feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

A hvg.hu videóján hallható, ahogy a magyar szurkolók buzizzák a németeket:

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség – az UEFA-ra hivatkozva – azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.

Marco Rossi együttese a NL 2022/23-as kiírásában a legjobb 16 együttest felvonultató A divízióban szerepel.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Proli balkáni magyarok ez a válasz, OV kedves felbujtott emberei agynélküli söpredék
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pokróc
Ez büntestés , ne baxatok máá ? Hogy nem terjed a vírus a lelátón , és nincsen közönségstressz a játékosokon ?
gina
Proli balkáni magyarok ez a válasz, OV kedves felbujtott emberei agynélküli söpredék
Pokróc
@gina: Magához a football mint sporthoz nem sok közük van az bzitos . :((((
Gyurka80
Ez az uefa IDIÓTA a bekiabást hogy lehet megakadályozni
?
jesz
azt kiabálták, hogy buzi németek? ezt nem szabad kiabálni? hallgatni kell a nyilvánvalóról? akik
kiabálták azok ugye nem? hát persze hogy nem...akkor nem kiabálják..amit kiabáltak.
Namely
1. Részlet az Európai Unió alapjogi chartájából:
"11. cikk
A véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet nélkül."

Az uefa az ugyan nem hatóság, viszont alapjogokat sért a működése. Ezek szerint ha egy szervezet úgy dönt, rabszolgákat is lehet tartani az EU-ban?

2. Ha van egy megrendelőm, akkor én felelős vagyok annak minden mondatáért? Felelős vagyok azért, mert azt mondta, hogy "buzi németek"? Miért?

Ami jelenleg folyik, az az, hogy:
Az uefa a médiasznobok zsarolásának engedve pénzért, hatalomért alapjogokat sért.
Az egyes államok a pénz érdekében asszisztálnak az EU teljes szétzüllesztéséhez. Elnézik, hogy pl az uefa uniós alapjogokat sértsen, és engedelmesen teljesítik azokat.

Mit tesz ilyenkor az EU? Hiszen jogsértés van, nem?

Majd én megmondom. Pontosan ugyanazt, amint akkor tesz, amikor a következő szállítmány 11-12 éves szexrabszolga cigány kislány megérkezik Nyugat-Európába: semmit.
Lop, csal, megtéveszt, elken, félrebeszél. És tesz nagy ívben az általa lefektetett charta alapeszméire, úgysem gondolta komolyan.
teuton57
@Namely: Hülye vagy fiam, egyes, leülhetsz. Majd ha megtanulsz olvasni, akkor megtudod, hogy a "velemenynyilvanitas" es sertegetes között mi a különbseg! A magyar parlamentben mar a "ficsur" is sertegetesnek szamit es 10 milliora bünteti a kommunista hazmester efftars! A buzi nemetekert en 10 millio euros büntetest adtam volna...
Gazella
@gina: kubatov null%-os sötét üres fejű verőemberei az ultraviola drukkerei.
134.bátor
Ès mèg mi vagyunk megsèrtődve..." Vèrlázîtó döntès" ,îrja a sport napilap . Tudták előre,hogy büntetès lesz,mègis megrendeztèk..mert ez nem spontán volt...
simmering73
Három mérkőzésről kitiltást? 33-ról kellene, hogy megtanulná ez a bugris csürhe mit szabad és mit nem.
nezelodo
Nem számít, úgysem a belépőjegyek ára tarja el a stadionokat, hanem azok az dófizetők, akik a közelében sem járnak.
istván irén
Igen szerény ez a bünti sokkal többet érdemeltek volna
Namely
@teuton57: :D
1. Még direkt be is másoltam a charta-t, de értelmezned nem sikerült.
2. "A magyar parlamentben mar a "ficsur" is sertegetesnek szamit es 10 milliora bünteti a kommunista hazmester efftars! A buzi nemetekert en 10 millio euros büntetest adtam volna..."
Itt látszik, hogy a szabad véleményt összekevered azzal, ami neked tetszik. Először is a Parlament épületében vannak házszabályok, aminek ismeretében leszel képviselő. Ott nem a szabad véleményt, hanem a stílust büntették (a House of Commons-ban pl tilos kimondani a "hazudik" szót, de körül lehet írni).
Az uefa viszont a szabad véleményt büntette, azt ami neki nem tetszik. Ami az EU-ban tilos. Elvileg.

Csak egy kérdés: ha Kövér "kommunista házmester elvtárs" akkor te a 10 millió eurós büntetéseddel mi vagy?

Majd én megmondom: Hitler.
Eladott Ország
Az UEFA a pandémia idejét meghosszabbította a lelátókra, hiába volt Orbán sietsége a teltházas lelátókra. A nagy óbégatásnak az lesz a következménye, hogy kiutálnak bennünket Európából, bár a bűnöző tróger pofátlan cigánynak és bandájának végső soron ez is a célja.
ómió
Szólj igazat, megkapod a büntidet! "Liberális szólásszabadság"!
Namely
@Eladott Ország: " bűnöző tróger pofátlan cigánynak "
Még szerencse, hogy te nem az a szélsőséges, uszító rasszista vagy, mint azok a csúnya ultrák.
Gyurka80
@teuton57: Ott egyértelmű. ki mondta a pályán NEM ! Vagy megint kollektív bünti van
?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.