Shortban játszottak a női norvég standkézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, ezért az EHF 1500 euróra büntette meg őket.

Korábban a dán strandkézilabdázok mellett a norvégok is kifejezték az elégedetlenségüket, az EHF által kötelezően előírt öltözetre.

Ha a férfiak játszhatnak nadrágban és trikóban, a nőkre miért van rákényszerítve a bikini?

A 27 éves Ditte Folden Vind (Holstebro Handbold) tudja, milyen érzés, ha erre kényszerítenék valamit. Vind korábban tagja volt a strandkézilabda-válogatottnak, örömmel tölti el, hogy végre szó van a témáról, mert szerinte súlyosan idejétmúlt a gondolkodásmód.

„Mindig is azt gondoltam, hogy ez súrolja a határokat. Semmi köze a sporthoz, hiszen nincs racionális magyarázat a szűk és apró ruhára, amely sokszor bevág és olyan testrészeket mutat meg a kamerának, amelyeket nem szeretnél, hogy mások lássanak. Az ne legyen már a meccsre való felkészülés része, hogy gyantáztatunk és kiválasztjuk a megfelelő bugyit. Csak a találkozókra akarok koncentrálni. Persze, a csapatokban is szóba került ez néhányszor, de nagyrészt elfogadtuk, hogy ez a szabály.”

Megbüntették a norvég strandkézilabdázónőket, mert nem bikinialsóban volt a csapat

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

A bikini egyébként csak fontos nemzetközi eseményeken kötelező VB és EB-n, kisebb helyi viadalokon már sok helyen más szabályt hoztak. Az IHF azzal védekezik, hogy a ruha úgy lett kifejlesztve, hogy az a teljesítmény szempontjából legyen optimális.

Forrás: Dániasport.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mivel csupán nézője vagyok a bikinis strandröplabdázó csajoknak, ezért maximálisan ragaszkodom a bikinihez. Sőt, szavazásra bocsájtanám, hogy felsőrészből is csupán egy max. 5 centis csík legyen a szabályos. Vagy, a csalások elkerülése érdekében, semmi ne lehessen rajtuk. Kezd a ruházat optimális lenni.
DE: Azért legyünk már normálisak. Az egyébként jó formájú se..ek a nézés tárgyai vagy a meccs? Ha a csaj egy sortban érzi úgy, hogy nincs kinn a puncija, akkor hadd vehessen már fel olyat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Eladott Ország: Kizárt, hogy a korai években - előző századforduló - bikiniben játszották volna! Egyrészesben sportoltak, ami sokkal visszafogottabb volt, mint a mai fürdőruhák. Ennyit a "hagyománytiszteletről"!
És de, bizony, hogy húspiac! Sokkal kevesebben néznék, ha bő rövidnadrágban és laza pólóban játszanának a lányok.
A szabály pedig azért van, hogy megváltoztassák, ha rossz. Semmi köze az öltözéknek a játékmenethez! Csak a seqqek és mellek kihangsúlyozása és megmutattatása a cél. Vajon a női focinál miért nem bikiniben rúgják a bőrt a csajok?

Persze, nekem tetszik a bikinis nők látványa, de abszolút elfogadom a lányok érveit, ha ők nem abban játszanának!
vacsi
@Emmersson71: Ezek a nők valóban gyönyörűek, de én nem rájuk lennék kíváncsi, hanem azokra - szintén bikiniben -, akik ezeket a lányokat megbüntették! Ők vajon hogy festenének?!
Emmersson71
@vacsi: Lehet, hogy Szájernek tetszene :)
namihami
@Eladott Ország: 17.39: Ha egy csajnak sportolás közben azon is gondolkodni kel, hogy egy mozdulat vagy felugrás alatt ingyen puncishow-t is bemutat, annak az eredményei (hacsak nem eleve ez a cél) is olyanok lesznek.
Én, mint közönség, még be is lassítom, sőt kimerevítem (a ki---már gyakoribb lenne), de nem hiszem, hogy ez lenne az elsődleges cél.
namihami
@namihami: más a keL és más a keLL
FL4K
Nem minden büntetés rossz. Van jó büntetés is (khm).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok