A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Djokovicot a verseny kezdete előtt kitoloncolják Ausztráliából.

Kitoloncolják Novak Djokovicot

Fotó: MTI/AAP/Diego Fedele

A döntést komoly vita előzte meg arról, hogy milyen hatása lehet az oltásellenesekre Ausztráliában és szerte a világon, ha a magát beoltatni nem hajlandó sztárteniszezővel kivételt tesznek a hatóságok – írja a 444.hu.

Alex Hawke bevándorlásért felelős miniszter és csapata amellett érvelt, hogy bár Djokovic, aki állítása szerint nemrég átesett a koronavíruson, elhanyagolható járványügyi kockázatot jelent a közvetlen környezetére, jelenléte felerősítheti az oltásellenes hangokat, ami utcai tüntetésekhez is vezethet, és ez kockázattal jár. Djokovic ügyvédei szerint viszont éppen akkor lehet az oltásellenesek tiltakozásaira számítani, ha a hatóságok kitoloncolják a világelső teniszezőt.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/AAP/Diego Fedele

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Mi meg azt látjuk, hogy te is itt vagy azonnal, röpülsz a hírre mint a fecske, és covid nácizol mint mindig...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@lusta: Nálunk sokan ahhoz szoktak, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak, kivéve, akire éppen nem!
Vay Ákos
Ilyenkor, válság idején ismerszik meg, mekkora a teremtő vadasparkja. Ő nem oltatja be magát, de azér' rá ne vonatkozzanak a törvények. Szegény kóbor, egész eddigi életem meghatározó mű vésze, is aszitte, hogy ő golyóálló, mit neki holmi vírus. Meghalt szegény, és a rolling stones egyedül maradt a világ tetején.
Pálinkás Pál
@division: ne magyarázz...a lényeg, nem a betegség, fertőzés megléte a fontos..hanem hogy felvedd a metéltek által erőltetett oltást, ami horribilis összeghez juttatja őket...és n e gyere nekem ezzel a barom long covid marhasággal, amit azok találtak ki, akiket kilóra megvett a hisztit vezérlő kompánia!! egy 8 milliárdos bolygón meghal 5 millió öreg,beteg ember...átlag életkoruk 75 év felett..és mégis már kötelezni akarják a lakosságot , az egészségeseket, akiket semmi veszély nem fenyeget, a szaros löttyükre..mutass nekem b@zd meg egy celebet, hírességet, aki 70 év alatti, és a tüsszögésen kívül bármi baja lett a covidtól!!! vagy politikust, gazdasági vezetőt...nem tűnik fel nektek nyomorultak hogy a vénemberek, meg az amúgy is betegek hullanak...? ha nem így lenne, nem 75 év lenne a halottak átlag életkora!! úgyhogy ez a közel két év megmutatta nekem ,hogy van a sebvész, mint orvos...utána hosszú szünet... az elméleti biológusok meg kalap szar az egész társaság...
division
@Pálinkás Pál: Megint hozod a szélsőjobbos formádat (mivel tudományos alapod nincs), lelked rajta.Nekem ennyi elég volt veled vírus terén megint vagy egy hétig:-)
Pálinkás Pál
@division: lassacskán majd a világ fogja...
Rizikó
Ha tökös a szerb elnök, egy ausztrált se enged be. Majd talál rá okot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.