A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Djokovicot a verseny kezdete előtt kitoloncolják Ausztráliából.

Kitoloncolják Novak Djokovicot

Fotó: MTI/AAP/Diego Fedele

A döntést komoly vita előzte meg arról, hogy milyen hatása lehet az oltásellenesekre Ausztráliában és szerte a világon, ha a magát beoltatni nem hajlandó sztárteniszezővel kivételt tesznek a hatóságok – írja a 444.hu.

Alex Hawke bevándorlásért felelős miniszter és csapata amellett érvelt, hogy bár Djokovic, aki állítása szerint nemrég átesett a koronavíruson, elhanyagolható járványügyi kockázatot jelent a közvetlen környezetére, jelenléte felerősítheti az oltásellenes hangokat, ami utcai tüntetésekhez is vezethet, és ez kockázattal jár. Djokovic ügyvédei szerint viszont éppen akkor lehet az oltásellenesek tiltakozásaira számítani, ha a hatóságok kitoloncolják a világelső teniszezőt.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/AAP/Diego Fedele

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Mi meg azt látjuk, hogy te is itt vagy azonnal, röpülsz a hírre mint a fecske, és covid nácizol mint mindig...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Jogos! Mindenkitől legalább két oltást követelnek, neki egy sincs! A fertőzés dátuma sem stimmel. Előtte sem kapott oltást? Ez az egész ügy teljesen abszurd! Lehet, világelső, a szabályok rá is vonatkoznak!
lusta
@sgl: Még nem ismerjük a végső döntést, de lehetséges, hogy a hazudozása miatt 5 évre ki is tilthatják Ausztráliából. Tulajdonképpen ezzel a hazugsággal kiírta magát a tenisz éléről. Kicsi a valószínűsége, hogy ilyen hozzáállással a Roland Garroson elindulhat-e egyáltalán.
Pálinkás Pál
látom összegyűltetek itt covidióták...szóval, nem az számít hogy nem fertőzött..,negatív tesztet produkál, hanem hogy nem vette fel metéltek bukszáját tömő oltást?...mint nálunk,igaz..?...a betegségen átesett az semmi...pedig...
" hogy az oltással szerzett immunitás nem különböztethető meg a fertőzéssel szerzettől, hiszen mindkettő jelentős mértékben megemeli az egyén immunitását. Sőt, aki négy-hat hónapon belül megfertőződött, erősebb védekezőképességgel bír, mint az, aki négy-hat hónapon belül kapta meg a harmadik oltást.
Forrás: kuruc.info/r/64/238636/ "
" Mert a fertőzés átvészelése nyálkahártya-immunitást is eredményez, ami azt jelenti, hogy az orrváladékban, a nyálban is megjelennek ellenanyagok. Márpedig ez csakis a fertőzésen átesettek privilégiuma, ez vakcinával nem hozható létre, azzal „csak az antitestes és sejtes védelem” alakítható ki. Ami persze elképesztő nagy segítség, de a fertőzésen való átesés ennél picit többet tud.
Forrás: kuruc.info/r/64/238636/ "...ezt az a rusvai mondja, aki nem a barátom...gyorsan parkolópályára tették, mert szembemegy az oltás vallásotokkal..!
levarosbukta
@Pálinkás Pál: Ez mind oké, csak éppen jogosan nem hisznek abban hogy átesett volna a fertőzésen. Ausztrália nem Magyarország pofára esett az ürge a folyamatos hazudozás miatt.
kormanyos63
Teljesen jogos volt Djokovics kiutasítása, és kitoloncolása Ausztráliából, ez nem is kérdéses!
A szabályokat, és a törvényeket mindenkinek be kell tartani!
Tehát a bevándorlásügyi miniszter, és a bíróság is helyes, és jól döntést hozott, ezt nem lehet megkérdőjelezni!
Ez az idióta vírustagadó, maszk, és oltásellenes, konteóhívő alak óriási szégyent hozott az egész teniszvilágra!
Sosem fogja utolérni Nadalt, és Federert, SEM emberileg, SEM népszerűségben!
Eddig sem szerették sokan, de most még több emberrel utáltatta meg magát az egész világon!!
Pálinkás Pál
@levarosbukta: nem mindegy?..ha negatív a tesztje, akkor nem fertőzött...de látom nektek most már nem az számít hogy egészséges-e..hanem hogy részt vett-e a kísérleti vakcina tesztelésen...
kormanyos63
@simmering73: Holnap hagyja el Ausztráliát, véget ért a Djokovics-Saga!
Amúgy meg szerintem be se kellett volna engedni, hiszen soha nem oltatta be magát!
Jogosan baszták ki az Ausztrál hatóságok, mint macskát szarni!
levarosbukta
@Pálinkás Pál: HA negatív, de nem is nézték és nem is ez a lényeg. Van oltás? Nincs oltás? Ennyi!
Pálinkás Pál
@levarosbukta: ezért vagytok oltás nácik...
division
@Pálinkás Pál: Mi meg azt látjuk, hogy te is itt vagy azonnal, röpülsz a hírre mint a fecske, és covid nácizol mint mindig...
Pálinkás Pál
@division: ne dumálj...
" Mert a fertőzés átvészelése nyálkahártya-immunitást is eredményez, ami azt jelenti, hogy az orrváladékban, a nyálban is megjelennek ellenanyagok. Márpedig ez csakis a fertőzésen átesettek privilégiuma, ez vakcinával nem hozható létre, azzal „csak az antitestes és sejtes védelem” alakítható ki. Ami persze elképesztő nagy segítség, de a fertőzésen való átesés ennél picit többet tud.
Forrás: kuruc.info/r/64/238636/ ".
megkérdezheted a rokonod, aztán tapsikolhatsz a csúti cigánynak.../ te tudod hogy a lódoktor nem a barátom../.
division
@Pálinkás Pál: Tudom, hogy nem a barátod, de neked igazából nem ez számít, hanem hogy éppen mit mond. Ha holnap azt mondaná, hogy az egész covid csak egy átverés volt, akkor megint elismerően beszélnél róla, ha meg azt, hogy mégis nagy a veszély, akkor egy szemét náci lenne, miközben te linkeled be folyton az ilyen szélsőjobbos portálok híreit (szilajcsikó, kurucinfó, stb.).
Tisztában vagyok azzal ahogy szerintem mások is, hogy az átesés ad egy komolyabb védelmet, de nem biztos, hogy a sejtes immunitás megerősítése nélkül ez mindenki számára elég. Aztán meg ha már Djokovic, ugye ő egy élsportoló, aki igen komoly megterhelésnek van kitéve, ha teszem fel igaz, hogy átesett a fertőzésen, egy esetleges szívmegállás miatt ki lesz a felelős majd? Ugye a szívre gyakorolt long covid hatás már erősen bizonyított, a covidon átesett betegeknek nem véletlen nem szabad ész nélkül elkezdeniük sportolni (ez főleg akkor nagy gond, ha mondjuk azt sem tudja, hogy átesett).
lusta
@levarosbukta: Egy apróság, amin az oltásellenesek valahogy nem gondolkodtak el. Teljesen mindegy, hogy igazuk van-e, vagy nincs. Egy adott ország hozott, esetünkben Ausztrália, hozott egy törvényt, amit mindenkinek be kell tartania. Ilyen egyszerű. Ha Đokovićnak, és egy-két itteni kommentelőnek, nagyon igaza lenne, akkor egy mezei antitest vizsgálat igazolhatta volna a védettségét. Ez persze nem menthette volna fel, mert a szabál, az szabál.
division
@lusta: Azt gondolta csak azért, mert ő Djokovic, rá nem vonatkoznak az előírások. Tévedett. Mennyivel különb nála (ebben is) Nadal, aki jól ki is osztotta ezzel kapcsolatosan amikor kiderült, hogy nincs beoltva. Amennyiben nem lenne ennyire sérülékeny kedvenc teniszezőm, még most is ő lenne a világelső.
Nessy
@lusta: Nálunk sokan ahhoz szoktak, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak, kivéve, akire éppen nem!
Vay Ákos
Ilyenkor, válság idején ismerszik meg, mekkora a teremtő vadasparkja. Ő nem oltatja be magát, de azér' rá ne vonatkozzanak a törvények. Szegény kóbor, egész eddigi életem meghatározó mű vésze, is aszitte, hogy ő golyóálló, mit neki holmi vírus. Meghalt szegény, és a rolling stones egyedül maradt a világ tetején.
Pálinkás Pál
@division: ne magyarázz...a lényeg, nem a betegség, fertőzés megléte a fontos..hanem hogy felvedd a metéltek által erőltetett oltást, ami horribilis összeghez juttatja őket...és n e gyere nekem ezzel a barom long covid marhasággal, amit azok találtak ki, akiket kilóra megvett a hisztit vezérlő kompánia!! egy 8 milliárdos bolygón meghal 5 millió öreg,beteg ember...átlag életkoruk 75 év felett..és mégis már kötelezni akarják a lakosságot , az egészségeseket, akiket semmi veszély nem fenyeget, a szaros löttyükre..mutass nekem b@zd meg egy celebet, hírességet, aki 70 év alatti, és a tüsszögésen kívül bármi baja lett a covidtól!!! vagy politikust, gazdasági vezetőt...nem tűnik fel nektek nyomorultak hogy a vénemberek, meg az amúgy is betegek hullanak...? ha nem így lenne, nem 75 év lenne a halottak átlag életkora!! úgyhogy ez a közel két év megmutatta nekem ,hogy van a sebvész, mint orvos...utána hosszú szünet... az elméleti biológusok meg kalap szar az egész társaság...
division
@Pálinkás Pál: Megint hozod a szélsőjobbos formádat (mivel tudományos alapod nincs), lelked rajta.Nekem ennyi elég volt veled vírus terén megint vagy egy hétig:-)
Pálinkás Pál
@division: lassacskán majd a világ fogja...
Rizikó
Ha tökös a szerb elnök, egy ausztrált se enged be. Majd talál rá okot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.