Liu Shaolin Sándor olimpia-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó szerint különleges lenne úgy nyerni a pekingi játékokon, hogy a magyar és a kínai zászlót is lengethetné.

Liu Shaolin Sándor: "Ha érmet szerzek, akkor fele Kínáé, fele Magyarországé"

Fotó: WANG Zhao / AFP

Liu – akinek édesanyja magyar, édesapja pedig kínai – a Reuters hírügynökségnek elmondta, magyar színekben versenyez, de szíve mindkét országért dobog.

"Az anyukám két zászlót varrt össze: a magyart és a kínait. Ezért lenne különleges, ha nyerni tudnék, és ezt a zászlót meg tudnám lengetni. Nemcsak a magyar embereknek akarok nyerni, és nemcsak magamnak, hanem a kínai embereknek is. Fele-fele arányban vagyok magyar és kínai. Ha érmet szerzek, akkor fele Kínáé, fele Magyarországé"

- fogalmazott Liu Shaolin, aki négy éve a férfi váltóval megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. Annak a csapatnak a tagja volt testvére, Liu Shaoang is.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kormanyos63
@Giovanni Alba: Teljesen egyetértek veled!
Induljon el akkor Kínai színekben, és Kínai zászló alatt!!
Olyan nincs, hogy ha érmet szerez, a fele Kínáé, a másik fele meg Magyarországé!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
"Nemcsak a magyar embereknek akarok nyerni, és nemcsak magamnak, hanem a kínai embereknek is. Fele-fele arányban vagyok magyar és kínai. Ha érmet szerzek, akkor fele Kínáé, fele Magyarországé"
Akkor húzzál haza Kínába.
Ezért mondtam mindig, hogy ez az integráció egy baromság, nem beszélhetünk erről csak európaiak között, és ott is csak több generáció után. Ezek soha nem lesznek magyarok.
Toller Béla
Nem akarok majd ünnepet rontani, de kénytelenek leszünk a támogatásaid felét kiszámlázni Kínának ...
Baker
Azt megnézném, ahogy kettéharap egy aranyérmet ;)
kormanyos63
Sanyika!!
Bazmeg ez olyan lenne, amit te most művelsz(vagy legalábbis tervedben van), mintha Nadal a most megnyert Ausztrálien Open megnyerése után azt mondta volna, hogy a kupa amit kapott, annak a fele a Katalánokat illeti, a másik fele meg a Spanyolokat, mivel Rafa Katalán származású!
DE, nem, mivel Nadal ilyet soha nem mondana, mert ő büszke arra, hogy Spanyol színekben, a Spanyol nemzeti zászló alatt, a Spanyol nemzetért éri el a hatalmas sikereit!
A 21.-Grand Slam győzelmét(!!!) nemrég szerezte meg, és mellesleg 2-szeres Olimpiai Bajnok is, a Spanyol nép büszkesége, egy igazi sportlegenda!
Sanyika, te Nadalnak még a cipőtalpához sem érsz fel, és ha valami nem tetszik, akár kint is maradhatsz Pekingben, én biztosan nem foglak hiányolni!!
Aki Én
Nem lehet két ország nevében versenyezni, ez baromság.
Emmersson71
@kormanyos63: A katalánok nem spanyolok? Csak kérdezem..én ehhez nem vagyok eléggé képzett ideológiailag :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.