Elsietettnek nevezte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző elküldését a moszkvai Szport Ekszpressz című lap, miután a Ferencváros szerdán 3-0-ra kikapott a feröeri Klaksvíktől és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

Moszkvából üzentek a Fradi elnökének: nem volt jó ötlet Csercseszov kirúgása
Fotó: Facebook/Kubatov Gábor

A sportlapban az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerzői rovatában taglalta az 59 éves szakember váratlanul gyors menesztésének lehetséges okait, elsősorban az érzelmeket, a szégyenérzetet említve annak magyarázataként, amiért az FTC elnöke, Kubatov Gábor "kirúgta" Csercseszovot.

A szerző szerint sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként "az elvesztett hipotetikus bevétel a Bajnokok Ligájában...".

"De az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. A karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután. Új élvonalbeli edzőt kell keresni, Kubatov biztosan nem dolgozott ki B tervet erre a szezonra. Kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, stábtagjainak, a csapat depressziós"

- olvasható a cikkben.

Eközben a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban. Nyilvánvalónak tűnik három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi, de a volt sajtófőnök szerint az említett lehetőségeket még nem szabad komolyan venni.

"Először is le kell zárni az ügyeket a Ferencvárossal. Aztán levegővétel, s a további út kiválasztása, amelyik a leghelyesebb lesz Csercseszov számára"

- fogalmazott jelezve, elsietettnek érzi az edző elküldését. "A Klaksvikkel vívott meccs utolsó sípszója után Kubatov megkérte Csercseszovot, hogy menjen fel hozzá, és amikor belépett, azonnal bejelentette a menesztést. Semmi sem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet".

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, mellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában. Az FTC a BL-kiesés után a Konferencia-liga selejtezőjében folytathatja, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával a férfi labdarúgócsapatnál.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Kulatov nemsokára kiesik a mol torony ablakán,mondjuk nem kár érte,sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Kulatov nemsokára kiesik a mol torony ablakán,mondjuk nem kár érte,sem.
drrotf
Az edző mérkőzés utáni nyilatkozta és Kubatov azonnal intézkedése mutatja, hogy az ország első számú csapatánál milyenek az emberi viszonyok!Mennyire vannak beszélő viszonyban az érintettek, és ki hogy becsüli meg, értékeli a másik munkáját.Nálunk úg látszik hogy senki nincs biztonságban, még egy olyan edző sem aki azt gondolja,hogy van legalább egy napja azon gondolkodni, hogy felmondja-e a szerződését a klubbal, vagy nem.Szóval nincs emberi kapcsolat vezető és beosztott között , ha szégyenteljesek az eredmények!A most kinevezett edző pedig azzal főz amit az előző játékos vásárló, gondolom az edző javaslatai alapján beszerzett.Mennyibe fog a tisztába rakás kerülni az FTC-nek és ezen keresztül a magyar adófizetőknek?
Havanagi
Na és a dagadékkal egyeztetett?Ezek szerint vele sem.Ha már megnyilvánult putyin,azt jelzi neki fontos ember lehetett Csercseszov.Várom hogy pohosnak is üzenjen már valamit.
justhpeter
Nyilvánvaló, hogy Kubatov ostoba módon csak a saját bőre védelmében menesztette Csercseszovot. Azzal mégsem állhat elő, hogy a milliárdokkal kitömött csapata egy pofa bagót sem ér. Bár ezt legalább fél éve már tudta, ennek ellenére ment a süketelés a sajtóban, amit még akkor sem állított le, amikor az idegenbeli meccsen sem volt gólképes a csapata. Természetesen minden vezető a helyén marad, csak a portásnak és a takarítónőnek van félnivalója.
justhpeter
@Maccska: A vezetőség - aki odavitte - az nem.
jáger laszló
Hajrá Fradi!!
Kár a sebeket nyalogatni!!!
Focizni kell és kész!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Lam, lam a moszkovitaknak kaidtak a parancsot, egyenek inkabb narancsot.
Kubatov elvtars lehet a vegen meg gulagra megy Sziberiaba.
Nem szivem csucske a ruszkik, de szerintem se a ruszki edzo hibaja a 0-3-as zako. A jatekosok tulfizetettek es alul motivaltak. Akkor is megkapjak a 10 millios fizetest, ha nincs eredmeny. Ezen alapjaiban kellene valtoztatni. A masik pedig hogy a 40 fradi jatekosbol 30 kulfoldi. Ez egyertelmuen mutatja a NER-nel ez mar nem a focirol szol hanem a penzrol. Ki akarnak nevelni jatekosokat, akiket aztan eladnak. Csakhogy a fradi nem ismert nemzetkozileg, igy nehez eladni jo penzert akarkit is. Inkabb a hazai jatekosokat kellene nevelni, mint tette azt regen a Fardi. Csakhogy ide is betette a mocskos labat a fideSS, amihez pedig ezek a tetvek nyulnak mind tonkremegy. Kiveve persze azt a tenyt, hogy kozben sok ezer milliardot lopnak ki a rendszerbol.
jáger laszló
Do szvidányija FTC!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...vagy akár lehetne háborúzni is,- orosz módra,megfontolva,- ahogy a tartótiszt parancsolja?
Toller Béla
Na tessék, most majd megint mehet a kakadu Moszkávba, vihet valmai süteményt, túrórudit, valami gázvásárlási ötletet, felelősség-átvállalást a paksi témában...ti meg kirúgjátok a csercseszovot, csak úgy !
szaboria1
Ejnye ejnye Kubatov et. szabad ilyet csinálni?
Juhász István
... Pedig a FRADI csatársora szenzációs : Branikovics, Varga, Albert, Fenyvesi, Rákosi... Amikor még nem voltak MILLIÓS FIZETÉSEK, pusztán valahol valamilyen sportállások...
Sámannus
Bizony nen, előbb magadat kellett volna valagon rúgni, és együtt repülni vele.
Nektek, max szotyi zabáló versenyre kéne benevezni, ahhoz ért a csüngőhasú is csak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.