Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön Bulgáriában harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt játékosaival.

Orbán nem szól bele a munkámba – bizonygatja Marco Rossi

Marco Rossi szerint Orbán ért a labdarúgáshoz. Forrás: Youtube

Rossi a Magyar Narancsnak mesélte el, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök kérdezte meg tőle, nem akar-e magyar állampolgársághoz folyamodni, tőle kapta az ötletet.

Rossi annak dacára nem beszél magyarul, hogy tanult jó darabig. Úgy érzi, már nem is fog megtanulni, de azért jól érzi magát itt. Negatív tapasztalatai közt az okoskodást említette:

A focit egyszerű megérteni, sokan szakértőnek gondolják magukat, és tanácsokat adnak. De ez is mindenhol megtörténik, és ezt sem utálom, ez is a munkám része.

Szerinte a magyar bajnokság még mindig közepes színvonalú, ezért szerinte versenyelőnyben vannak még azok a nívósabb bajnokságban játszó játékosok is, akik esetleg kevesebb játékpercet töltenek a pályán. Azt is felvállalta, hogy két hasonló képességű játékos közül inkább a fiatalabbat szokta választani, mert azzal a jövő válogatottját is építi.

Megkérdezték tőle, hogy esett neki, amikor 2021-ben politikusok is kritizálni kezdték.

Jó közegben vagyok, senki kéréseit nem kell teljesítenem. Abban biztos vagyok, hogy néha még maga Csányi Sándor sem értett egyet a döntéseimmel, de sosem szólt bele azokba sem ő, sem más. Ezért is szeretek vele dolgozni és a magyar szövetséggel.

Orbánnal is volt alkalma többször fociról beszélni:

azt kell mondjam, ért a labdarúgáshoz. De ettől függetlenül ő sem próbált rám nyomást gyakorolni soha. Ezeknek a «nagyfiúknak» a hozzáállása felém mindig abszolút fair és tiszteletteljes volt. És ahogy korábban is mondtam: Orbán Viktor sokkal jobban ért a futballhoz, mint én a politikához.

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: Youtube

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Sakk Matt: már megint ugyanaz a nóta: talán mivel minden ismerősöd ilyen körülmények között él, szaporodik, azt hiszed, hogy mindenki olyan, mint te és a kocsmatöltelék társaságod. :D
Sakk Matt
@Namely: Te ajánlgattad anyád törzshelyét, te buzi fideszes :)
Namely
@Sakk Matt: nem, én azt írtam, hogy rád mi jellemző :D
Sakk Matt
@Namely: Nem! Te ajánlgattad anyád törzshelyét, te buzi fideszes :)
Namely
@Sakk Matt: nem, én azt írtam, hogy rád mi jellemző :D
Sakk Matt
@Namely: Nem! Te ajánlgattad anyád törzshelyét, te buzi fideszes :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.