Miközben nők vezetnek kormányokat, világméretű cégeket és a munkaerőpiac több mint felét teszik ki, egy közvélemény-kutatás szerint még mindig a világ egynegyede - nagy többségükben fiatalok - úgy véli, a nőknek otthon a helyük.

Forrás: alon.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

msziki
Ez a vélemény ma már egyáltalán nem állja meg a helyét. A válság még inkább előtérbe helyezi, hogy a nő is vállaljon munkát. Meg kell nézni a kereseti statisztikákat. A férfi fizetése -tisztelet a kivételnek- nem elegendő a család biztonságos és kielégítő fenntartásához. Nem véletlen az sem, hogy csökken a házasság kötések száma.
nyanya001
@msziki: Egyetértek.
A minimálbérből, de ahol nem azt fizetik, abból sem lehet megélni, családot alapitani, gyermeket nevelni.
Ezen túlmenően, hadd én döntsem el,otthon karok e lenni, avagy a porrongyrázásnál
többre is alkalmas vagyok.
Ez is csak akkor lehetséges, ha a férfi anyit keres, hogy eltartsa a családot.
bigyibogyo
Otthon lenne a helyük. Háztartást vezetni, gyereket nevelni. De, igen, a pénz...

@msziki: Házasságkötés sok minden más miatt is csökken, de tényleg van olyan ismerős aki azért nem házasodik mert nincs pénz lagzira. Inkább a lakáshitelt törlesztik

@nyanya001: Északi államokban nagyon keményen támogatják a nőket, hogy dolgozhassanak. Részmunkaidős állásokkal pl. Aszem itt is volt erről cikk.
nyanya001
@bigyibogyo: A Kádárrendszerben is úgy fizették a férfiakat, hogy a nők keresetére is szükség volt, mert akkor sem lehetett egy keresetből megélni.
bombi02
Döntsenek: család vagykarrier. Ha a családalapítást választják maradjanak otthon. Neveljék a gyerekeket, vezessék a háztartást, legyen otthon a lakás. Akkor nem lenne annyi neveletlen, csavargó, bűnöző gyerek, fiatal és kevesebb lenne a válás is.
inkvi
Igen! A nőknek ott van a helyük, ahol a hon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.