Még soha nem álltak ennyire kibékíthetetlenül egymással szembe a homeopátia hívei és ellenzői – számolt be róla nemrég igen terjedelmes cikkben a német hetilap, a Der Spiegel. A lap szerint noha a homeopátiának, mint alternatív gyógymódnak a haszna nem igazolható, milliárdos iparággá nőtte ki magát. De miért hiszünk benne?

Forrás: medizona.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Hit!
Aki az orvosában hisz az mérgezi a máját, aki a holisztikus orvosában hisz az nem mérgezi a máját!
qxy
csak azoknak, akik nem hisznek benne.De érdekes. Ha nem segít az orvos, általában, mind itt köt ki és ők attól kezdve nagyon hisznek benne.
qxy
Ja, és működik.-pld. kétoldali gerincsérv,eldurrant az egyik,gyors műtét, majd a vége--- Hát igen--egy év gipsz ágy,- és lehet hogy tud majd járni. de nem tuti.." hókuszpókusz,,-homeopátia,-három hát- és séta a kertben.és ez biztos mert ÉN CSINÁLTAM.
Atomqkac azaz EbUraFakó
Nem rossz dolog az, annak aki hisz benne....a hagyományos orvoslásnak rengeteg hátul ütője van, de vannak dolgok amiket nem lehet homeopátiával megoldani.
Pl: sebészeti problémákat.
Megnézném azt az ortopéd sebészt, aki egy polytraumatizált beteget ráolvasással próbálna meg gyógyítani, miközben a beteg csontja kilóg itt, ott, amott.

De, belgyógyászati,nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, pszichiátriai esetekben el tudom képzelnim bár magam még nem estem át ilyen kezelésen.
Minden esetre ha a homeopáthia nem használ, akkorsem árt. Ez vitathatatlan előny.

(azért megnéznék egy homeopathiás gyógyszert, amely helyrehoz egy generalizált szepszist, egy tetanuszt egy botulizmust, antraxot, pestist, leprát és egyéb kedves dolgokat....mielőtt elkezdtek megverni, közlöm, hogy az összes betegség aktív, még mindíg! De erről nem szól a fáma.
csutak
@Atomqkac: Te ebben szagember vagy, közismert.
Ezek a szerek az un. pszichoszomatikus betegségeknél kimagaslóan nagy hatékonyságúak! Ennek ellenére tanárnő lányom adott a Qtyának valamilyen nyavalyára olyat amit unokám kapott valamire.
A Qtya köszöni szépen nem van megfázva:)
Én meg itt állok és nem tudom hová tegyem a dolgot!
qxy
Tulajdonképpen minden ember használja a " himi humit. Csak egy példa- Elesik a gyerek odamész, megdörzsölöd miközben mondod-ugye már nem is fáj.Közben nézel a gyerekre és nem sír tovább a gyerek mert tényleg nem fáj.vagy te is adtál gondolom a gyereknek C vitamint ,mert szolt a gyerek- ÚGY FÁJ A FEJEM. De bekapta a C vitamint és nem fáj a feje.
csutak
@qxy: Ha tanultál volna pszichológiát, azon belül megismerted volna C.G. Jung tanait, akkor rájönnél, hogy most butaságot írtál!
Működik a szülő-gyermek között egy láthatatlan kapcsolat.
Ezt szépen leírja Jung, de Freud is utal rá.
Amellett, ha kvantumfizikát ismered, az sem zárja ki a működés lehetőségét.
(Igaz, nem is erősíti meg!)
qxy
@csutak: Igen tisztában vagyok vele. De hadd ne mondjam sokat is beszélgetek velük.Mit mondjak . nagyon sokszor az a vége a beszélgetésnek,hogy -Hát, igen de ez nincs a könyvekben.meg nap mint nap látom őket.még a tévében is.pld. beír egy 18 éves leány.- Mi az oka hogy unom a szexet. Válasz az " okostól. - Biztos azért van, mert férjhez akar menni.Na ezért nem olvasok ilyeneket mert én is olyan butaságokat írnák mint te.(bocsi.)Ezzel nem egy láncreakciót akarok elindítani hanem igen is én tisztában vagyok a homeopátia, és egyéb hókuszpókusz hatásaival és mindennel ami ezzel kapcsolatos.és nem egy pszihomokus jött már hozzánk hogy kezeljük.
zsuzsu
Igen az ,de qrva jó üzlet amíg valaki fizet a nulla molekula hatóanyagot tartalmazó dest. vízért.még akkor is ha az ámbra nem a cet széklete, hanem a hányadéka, persze a hatás szempontjából sztem mindegy.
zsuzsu
@qxy: Nos igen ez a placebo hatás amire az agy vakon reagál, de ez csak 1 c vitamin ára és nem sok ezer Ft amit a semmiért kérnek el hiszékeny emberektől
laja001
@qxy: A halottak meg úgy sem panaszkodhatnak !!!!!
csutak
@qxy: Nem zavar, ha más a véleményed!
De el kell fogadni, hogy van olyan ami egészen másként működik, mint az elvárt!
Mármint a "mindenben csak a gyógyszer a segítség" mentalitás ellen vagyok.
Gondolom még életedben nem voltál homeopata dokinál?

Én az élet iskolájában tanultam!
Nem szervezett formában , mint a szagemberek, de pont ugyanazokat, csak én kihagytam mondjuk a fizikát, mert azt kicsit magasabb szinten tudom.
De érdektelen.
Én orvoslásban csak annyit látok, hogy az állami néprosszullétügy leszarja a beteget! Teljes mértékben érdektelen, mondjuk egy pszichiátrián, hogy milyen depressziója van a betegnek?
Mi váltotta ki?
Szedálják (zárt osztályon), majd elvéve a gyógyszer adagot egy félhülyét engednek ki az ajtón, mondván: meggyógyult és ha szedi a gyógyszert akkor nem nyűg a társadalomra!
Ez a mai magyar valóság!
És akkor Te jössz ....
érdektelen.
qxy
@csutak: Nem voltam homeopata dokinál igaz. Hogy miért.? röviden.- Gerincsérv- műtét- egyszerre KETTŐ,-majd- egy év GIPSZ ÁGY! mert nem tudsz járni,-várható javulás,20% .Ezek voltak a lehetőségek.Vagy ,,,,homeopata.Mond te kit választanál??Mert a kedvesemről volt szó.Egy percig sem volt gipsz ágyban, Ja én mutattam meg a dokinak meg a főnővérnek hogy kell bele fektetni a gerinceset hogy ne szarjon be a fájdalomtól.mert még ilyet nem csináltak.Pedig a szegedi ideg klinikán volt.Végül ,én kezeltem a párom, három hát múlva, sétáltunk a parkban. Fél év mulva be sétáltunk kontrollra a kórházba. a proff, nem hitte el.Mert a VÍZ AZ TÉNYLEG AZ ÉLET. Ha tudod mire használni ABCDE jól írja. De ezek nincsenek benne a nagy könyvekben. Tudod az a fura. sokan nem hisznek benne de ha valami beszarik és a dokik csődöt mondanak, mindíg nálunk kötnek ki.és fura meggyógyul, és ettől kezdve hisz benne.És a felső foka,??? nem is merem mondani a fantom sebészetet.
csutak
@qxy: Hívő ember vagyok,de vallástalan!
Keresem azokat az érveket, melyek a hitemtől eltaszítanának, és mivel ilyenre nem lelek, egyre mélyebb a hitem világunk teremtettségében!
Nálunk az orvostársadalom még csak nem is hallott a holisztikus szemléletről:(
Ezek a dokik a betegséget akarják meggyógyítani a beteg helyett,
Az általad meg nem nevezett eszköz ismert előttem is, lévén 1995 óta gyakorlom, ha a szükség úgy hozza.
Én Kecsón kaptam az alapokat egy szlovákiai magyar embertől.
De mert pár könyvet már láttam a kirakatban, melyek olyan érdekesek, mert szépek, tudom azt is, miként működik!
Számomra csak az az elfogadható, aminek a működési mechanizmusát (legalább) alapszinten értem.
A víz tudtommal poláris folyadék, ettől fogva információt is hordozhat.
A gyári C vitamin és a természetből nyert között pont az az információ hibádzik, melyre a szervezetnek szüksége van.!
Diamont Frost
A ráolvasás is használ annak ,aki , ha hisz benne.
Előnye viszont, hogy nincs mellékhatása.....igaz ,.... hatása se...
csutak
@Renrol: Soha ne legyen rá szükséged, de ha betartom az előírt protokollt, ma már nincs bal szemem!
Nem kell hinni benne, el kell fogadni, hogy a kvantumfizikai ismereteink nem zárják ki a működését!
Vagy Te ezt másképpen tudod?
Csizmás Kond
@Atomqkac: A ráolvasás mióta homeopátiás kezelés ?
A homeopátia elve a hasonlót a hasonlóval . Szerintem majdnem mindenki kapott tífusz vagy akármi elleni vakcinát ami ugyanezen az elven működik......csak van akik kimagyarázzák.
Ezek a szerek a szervezet ellenálló képességét stimulálják, vagy ösztönzik a megbetegedés legyőzésére.
Diamont Frost
@csutak: Elfogadom Neked, hogy működik.,.ha Rajtad segített.
Sok van, amit az ész és értelem ma még képtelen megmagyarázni, mégis létezik.
Gondodlok itt a (manilai) kézzel operáló orvosokra,
csutak
@Renrol: Ha emlékezel még a A Heisenberg-féle határozatlansági tézisre, akkor tudod, hogy ugyan elvileg értjük és tudjuk, mi és miképpen működik, de valójában mégsem tudjuk.
És minél kisebb az amit keresünk, lásd most Cern mellett az LHC gyűrűt (27Km.! vittem nekik cuccost) és az ALICE programot, melyet a szubatomi részecskék kémlelése, detektálása végett építettek!
(Én azért szeretem tudni, valójában hogyan működnek a dolgok.)
Naszóval, túl sok mindenről halovány lila lövése sem van a mi híres tudósainknak!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Csizmás Kond: Figyelj cica! Olvass a sorok között és ne kötözködj! A ráolvasást én csak párhuzamként hoztam fel, bár nem rágtam a szájába a többieknek. Úgy látszik így is értették. Bocsika.
Csizmás Kond
@Atomqkac: A sorok közötti olvasásnak itt csak néhányan hódolnak.....
...A párhuzam pedig az egyezőt, az azonost, a hasonlót hivatott kifejezni.
Megfogadom, hogy többé nem kötözködök veled, ha te is visszahúzod a nyelvedet......:)
qxy
@Renrol: Bocsi de tévedsz. mert a ráolvasásnak nincs mellékhatása.De amit a doki neked felír, mindnek van. Hogy van e hatása a ráolvasásnak,? el sem tudod képzelni milyen hatása van.Mert amit nem tudunk, vagy nem ismerünk az még nem jelenti azt hogy nincs.
Diamont Frost
@qxy: Utolsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek...
A ráolvasást pedig inkább képletesen értem .
Azt látom, hogy ügyes , rafinált " gyógyítók.". kihasználva az utolsó szalmaszálba vetett hit... és a meggyógyulni akarás erejét....igen drága pénzekért sokszor teljesen hatástalan gyógymódokat, csodaszereket kínálnak...és mindig találnak rá vásárlót.
qxy
@Renrol: Igazad van sok a sarlatán. Nem hiszed el de az aki igazán tud, az nem kér pénzt.Akik már előre mondják hogy mennyi azt ott kell hagyni. már sokkal találkoztam én is és mind nagyon ügyes meg okosnak vallja magát. De ez így van a dokiknál is.ott is vannak sarlatánok,csak ott nem így hívják őket .üdv.Qxy.
csutak
@qxy: Én azt hallottam:
"Amit ingyen kaptál azt ingyen add tovább!"
A képesség mindenkiben létezik, csak nem akarják az emberek elfogadni!
qxy
@csutak: Amikor elvégeztem ezt a " hókuszpókuszt" Nagyon sokan indultunk de huszonheten maradtunk a hétszázból.olyanok voltak ott mint dr, meg dr meg dr agy kontroll meg minden úgynevezett nagymenő. le sem akartak lépni a földre.De két óra múlva mind azt mondta, Te - ez mind szar amit eddig csináltam.húú. Soknak segítettem már meg segítek is de elég nekem az ha azt mondják.-Te tudod milyen jól érzem magam?
csutak
@qxy: Az agykontrollt sem szabad lenézni!
Abban minden benne van, amit illene használnunk.
De nekünk egyszerűbb saját testünk jelzései helyett mérgezni magunkat gyógyszerrel!
qxy
@csutak: Igen jó az agykontroll, nem vitatom. de sajnos nincs minden benne. de ezt hosszú lenne most .Hogy is mondjam. --vagy írjam.ez olyan mint a talpmasszázs,nagyon sokan megtanulták, csinálják,sőt oktatják is akiket megkérdeztem hogy tudják e hogy a talpon vannak olyan pontok is ami a halálhoz is vezethet? és kevesen tudták azt hogy mi előtt ,hozzá kezd a talphoz, mit kell csinálni.De mind azt mondták hogy nem akárkitől tanulta.Annó a hókuszpók tanárom úgy mondta- Taníts meg öt embert biciklizni úgy, hogy nem tudják mi a bicikli Mind fog tudni. .
csutak
@qxy: Ha válaszom ostobaság, akkor Frau Atomqkac helyreigazít!
A talpon valóban vannak szervfüggő lerakódások. Utolsó infóm valami bilirubinról szólt.
A masszőr ezt az anyagot berobbantja a véráramba.
Ez is okozhat fura dolgokat, és amire te is utaltál.
Nekem Shung Minch Thi barátom (Kína szülöttje) mutatott nagyon sok dolgot.
Megdöbbentően összefüggenek a dolgok.
Emiatt is hiányolom a "holisztikus" gyógyítást.
másvirág
Nincs jó gyógyszer, csak rossz betegség.Nincs rossz beteg,ha van jó orvos !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.