Áprilistól eltűnhetnek a drogériák polcairól a gyógynövénykészítmények egy európai direktíva értelmében, amely a gyógy- és aromanövényeket a „gyógyszer" kategóriába sorolta. Az új jogszabály szerint a naturista gyógyszereket az orvosságokhoz hasonlóan hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet csak forgalomba hozni. Heidi Stevenson angol természetgyógyász tavaly kezdett aláírásokat gyűjteni, hogy megakadályozza a sokak szerint egyértelműen a gyógyszerlobbinak köszönhető új törvény életbe lépését.

Forrás: Életforma
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
A gyógyításnak többféle alternatívája van, most a gyógynövények ellen indítottak nemtelen támadást. Pedig használatukkal kikerülhető a sokféle mellékhatású gyógyszerfogyasztás. Persze, hogy a gyógyszerlobby keze lehet ebben, ki másé.
Ha belegondolunk, hogy Magyarország Európa legnagyobb gyógynövénytermelője, akkor most megint "üt rajtunk" az Únió. Kiskapu, hogy élelmiszerként lehet forgalmazni, azért ezzel a lépéssel nagyon megnehezítik sok-sok ember életét. Fő, hogy a gyógyszergyártók extraprofitot zsebeljenek be a továbbiakban is.
nyanya001
Az eszem megáll!
Ez egy nagyon rossz döntés!
Bevásárolok a héten amíg lehet ami nekem eddig
segitett.
csikknorisz
"(2004 /24 /EK) 2004- ben fogadta el az Európai Unió, és hét évet adott a tagállamoknak a rendelkezés bevezetésére." Az akkori tagallamoknak, vagy a mostaniaknak? Mi meg akkor nem voltunk tagok, egeszen pontosan 1 nappal kesobb leptunk be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.