A paradicsom és a paprika közös szerepeltetésének egyik változatát, a lecsót legtöbben hungarikumnak tartják. Annyira beépült a hazai gasztronómiába, hogy nem is gondolnánk róla, hivatalosan mindössze nyolcvanéves. Ezen a néven ugyanis először az 1930-as években említi magyar szakácskönyv.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Sokféleképpen elkészíthető:))
A legjobb nyári kaja. Imádom))
Kutyafüle
én is imádom! egy kicsit csípősen, de csakis friss kényér csücsökkel tunkolva.
A férjem virslivel, és tarhonyával. Vagy tojásosan.
Én szeretem Erős Pistával, vagy beleszelem a zöld kosszarvú csípős paprikát. Utána félóráig sziszegek, de megéri!
nyanya001
@Kutyafüle: most ettem.
Bogyiszlói paprikából készítettem.
Nyamnyamm de finom volt)))
Kutyafüle
@nyanya001: Bogyiszlói? és a nyelved? mit szólt hozzá?
nyanya001
@Kutyafüle: A lecsó,a ha nem erős, olyan,
mintha legelnél a réten)
Kenyérrel eszem , így nem csíp.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.