A paradicsom és a paprika közös szerepeltetésének egyik változatát, a lecsót legtöbben hungarikumnak tartják. Annyira beépült a hazai gasztronómiába, hogy nem is gondolnánk róla, hivatalosan mindössze nyolcvanéves. Ezen a néven ugyanis először az 1930-as években említi magyar szakácskönyv.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
A legjobb nyári kaja. Imádom))
A férjem virslivel, és tarhonyával. Vagy tojásosan.
Én szeretem Erős Pistával, vagy beleszelem a zöld kosszarvú csípős paprikát. Utána félóráig sziszegek, de megéri!
Bogyiszlói paprikából készítettem.
Nyamnyamm de finom volt)))
mintha legelnél a réten)
Kenyérrel eszem , így nem csíp.