„A veganizmus nem egyszerűen egy szigorú vegetáriánus táplálkozás, hanem egy teljes filozófiai nézőpont. Gyakorlatias szemléletmód, egyszerűen megérthető és törekszik a legnagyobb lelki értékekre és a környezettel való harmóniára. Biztos vagyok benne, hogy a veganizmus a kulcsa az emberséges életvédő munkának.” – mondta Howard Lyman, a Nemzetközi Vegetáriánus Unió elnöke...

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perta
Evvel az erővel zöldséget sem ehetnének, hiszen tudott dolog, hogy a növények is éreznek.
Zsoel
@Csizmás Kond: Na igen. Erre szoktak jönni a vérvegánok azzal a mit tudom én, kitől származó idézettel, hogy (nem emlékszem pontosan): tegyél egy kisgyermek kuckójába egy almát és egy nyulat - ha a nyulat eszi meg, és az almával játszik, veszek neked egy kocsit. Na persze, csak ezek az okostojások két dolgot "felejtenek el":

Egy: nemhogy az embergyerek, de még a legvérszomjasabb ragadozó, például tigris kölyke sem bántja kis korában a később zsákmányául szolgáló állatot: sok olyan képet lehet látni, mikor együtt pihen tigriskölyök és őzgida, malac, nyúl stb. Ez egyrészt azért van, mert még nem ébredt föl benne a ragadozó ösztön, mivel egyelőre tejjel él, másrészt pedig azért, mert nem is tudja, hogyan kéne megfogni és megölni a zsákmányt. Az ölési technika ugyanis nem teljesen ösztönös dolog, az anyja tanítja majd meg kicsit nagyobb korában vadászni. Ezért van az, hogy az elárvult és ember által felnevelt ragadozókölyköket később felnőtt korukban nem vagy csak nagyon nehezen tudják visszavadítani, éppen amiatt, hogy kiskorukban kimaradtak az anya által adott nagyon fontos leckék, és nem tudnak a vadonban táplálékot szerezni maguknak. Megszokták, hogy mindent az embertől kapnak, ezért nem tágítanak a közeléből (ezekből lesznek később az állandóan az emberi települések közelében ólálkodó, esetleg emberre támadó "problémás egyedek").

Kettő: az alma már fogyasztásra kész állapotban van, a nyúl még nincs. Megnézném én azt az éhes kisgyereket, aki mellé odatesznek egy 5 méteres almafát, a tetején egy szem kukacos almával, meg egy tányéron grillezett fűszeres nyúlgerincet zsemlegombóccal és kapribogyómártással, hogy vajon nekiállna-e fát mászni. :)
qxy
Nálam is nyaralt egy ilyen lány. De adtam neki. Nem sajnálod azt a zöldséget? Kiszakítod a földből el szakítod a hajszál gyökerét, meg fosztod az élettől és egy két napig van a hűtőbe amíg haldoklik míg meg nem eszed De lehet hogy nem is eszed meg, és kidobod.Mert nem friss! Egyszer amikor éhes volt készítettem borjú brízt. Nagyon finom ha jól meg van csinálva. Neki csak gomba volt . és meg kérdezte. Mi az? Mire én. Szarvas szűz érem. Csak ez jutott eszembe Meg kóstolta és meg is ette. nem is mondtam meg neki mit is evett.
Némó Matróz
Fogazatunk alapján VEGYES táplálékra teremtett bennünket az Úr!
Zsoel
@Némó Matróz: Valamiben egyet is tudunk érteni. :)
Zsoel
@qxy: Erre meg azt szokták mondani, hogy de a zöldségnek nincsen magasan fejlett központi idegrendszere... Na bakker, attól még a sárgarépa nagyon jól elvan a földben, nincs rá szüksége, hogy kiszedjük onnét, megmossuk, megnyúzzuk, és szétmorzsoljuk a fogainkkal. El tud ő rothadni nélkülünk is, önmagától, szépen csendben.
Amúgy nem esett le neki, hogy ha "szarvas" szűzérméről beszélsz, akkor vélhetően van valami köze a húshoz - még ha valójában borjúbríz is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.