Ez így nem király, vágod? Veszélyben a nyelvünk! A fővárosban és a nagyobb városokban az elmúlt 10-15 évben rohamosan romlott a magyar nyelv használatának színvonala.

Forrás: ezoterikus.hu
Feltöltő: balage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
@palika: Én ragaszkodom a szép beszédhez még írásban is. Utálok rövidítve írni, de már a Tv-ben is fele szavakat használnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
palika
Az a helyzet, hogy most ahogy mi beszélünk, arról a mi öregeinknek is meg volna a véleménye.
varrólány
@palika: Én ragaszkodom a szép beszédhez még írásban is. Utálok rövidítve írni, de már a Tv-ben is fele szavakat használnak.
Rézangyal
Ez szerintem leginkább a fővárosra jellemző, én Debrecenben még nem hallottam senkit így beszélni. Legalábbis, ami a rövidített szavakat illeti. A fészbukkos megnyilvánulások és sms-k esetében már más a helyzet.
Én is szeretek szépen, választékosan beszélni, még akkor is, ha mondókám ez esetben öt másodperccel tovább tart is!
qwertt
Az internetes szleng valami szörnyű! Vok, tok, és még ezer féle fiatalokra (főleg tizenévesekre) jellemző alig érthető átalakított szó.

Erre azt szoktam mondani, és írni: a vok és a vagyok között az agy hiánya a különbség.

Belegondolni is rossz, hogy mi lesz 20-30 év múlva! Ha ez a verbális környezet nem
nyanya001
A szép magyar beszéd érdekében kellene
az oktatásügynek tenni valamit nem a hittanórát
meg az erkölcstanórát kötelezővé tenni !
adrenalink
@Böjti Banyus: Ülj fel a seprűdre, hagyd el a Banyatanyát, és az utcán, közlekedési eszközökön hallgass bele a telón:)) folytatott beszélgetéseikbe...
qwertt
@pofátlan: Így van. Buszon, vonaton olyan "beszélgetéseket" lehet hallani, amit a legjobb indulattal sem neveznék beszédnek. De vajon mi a helyzet otthon? Ott is így kommunikálnak? A szülők egyáltalán tudnak erről? Hogy nevelik a kölyköt?
Rézangyal
@pofátlan: Elég sokat buszozok a melóhelyre, meg vissza, de szerencsére nem hallom az épületes párbeszédeiket, mert védekezés képpen mindig a fülemben van a hallgató és vagy a rációt, vagy a saját zenéimet hallgatom.
adrenalink
@Böjti Banyus: Attól még, hogy Te nem hallod, a jelenség létezik! Ez is egy félretájékoztatás, nem akarom nevesíteni, hogy a politikában kik élnek hasonlóval.:))
pictor
Aki így beszél, az legyen inkább" öngyi!":))
Zsoel
@nyanya001: A hit- és erkölcstan meg a retorika nem ütik egymást, sőt békében meglennének egymás mellett, és éppenséggel az előbbi is alaposan ráférne a mai kölykökre (tisztelet a kivételnek).
darwin
@Böjti Banyus: Hogy megszépültél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.